Agenda Constructiilor
Sambata, 31 Octombrie 2020
GRUNDFOS
Home - Stiri - Actualitatea interna - MLPDA propune modificarea legislatiei pentru urgentarea consolidarii cladirilor
MLPDA propune modificarea legislatiei pentru urgentarea consolidarii cladirilor
Actualitatea interna Publicat de Elena Icleanu 17 Sep 2020 05:29
Ministerul Lucrarilor Publice, Dezvoltarii si Administratiei (MLPDA) propune modificarea si completarea OG nr. 20/1994 privind masurile de reducere a riscului seismic al constructiilor existente. Proiectul se afla in etapa de consultare publica si are ca scop imbunatatirea eficientei si eficacitatii programului de finantare a actiunilor pentru reducerea riscului seismic al cladirilor existente.
Se propune, astfel, transformarea programului actual de consolidare a cladirilor in program multianual, cu posibilitatea incheierii de contracte de finantare multianuale pentru finantarea actiunilor de reducere a riscului seismic. De asemenea, se propune ca fondurile necesare pentru reducerea riscului seismic al cladirilor aflate in proprietatea sau in administrarea autoritatilor si institutiilor administratiei publice locale sa poata fi finantate de la bugetul de stat. In acest sens, se promoveaza Programele multianuale de actiuni privind proiectarea si executia lucrarilor de interventie pentru reducerea riscului seismic, implementat de MLPDA, cu cele doua subprograme: proiectarea si executia lucrarilor de interventie pentru cladirile aflate in proprietatea sau in administrarea autoritatilor si institutiilor administratiei publice locale, incadrate prin raport de expertiza tehnica in clasa I de risc seismic; respectiv, proiectarea si executia lucrarilor de interventie pentru constructiile cu destinatia de locuinta multietajate, incadrate prin raport de expertiza tehnica in clasa I de risc seismic.
Potrivit notei de fundamentare a proiectului de act normativ, prin Planul National de Investitii si Relansare Economica (PNIRE) se are in vedere consolidarea, la nivel national, a 300 de imobile cu risc seismic ridicat si cu o valoare estimata la circa un miliard de lei.
"Ritmul ritmul actual al lucrarilor generat de procedura greoaie este extrem de lent, iar in raport cu studiile statistice, probabilitatea unui cutremur important este mare, sens in care se impune accelerarea si extinderea programului. Prezentul proiect de act normativ are scopul imbunatatirii eficientei si eficacitatii programului de finantare a actiunilor pentru reducerea riscului seismic al cladirilor existente", se arata in Nota de Fundamentare a proiectului de OUG.
Prin mecanismul de finantare multianual, operatorii economici ce presteaza serviciile de executie a lucrarilor de consolidare vor avea asigurata sursa de finantare pe toata durata contractului prin securizarea fondurilor alocate pe o perioada de peste un an si implicit vor beneficia de o politica financiara predictibila, se mai arata in document.
Pentru a consulta proiectul de OUG, click aici!
Pentru Nota de Fundamentare, click aici!
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
COVID-19VideoConfAC-iulAUTODESKelmas_1octALLBIM
ROCKWOOL 196
A aparut editia
OCTOMBRIE 2020!

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
hilti
ssab ag antrepriza generala
Acvatot 2019
strabag nivel 1
rigips
CELCO 2020
ERBASU CONSTRUCT

Parteneri

HABITAT
C4E FORUM
FPSC_2019
ef-de-n
ROGBC 2016
AHK 2018
AICPS_30
econet
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere