Agenda Constructiilor
Luni, 24 Iunie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - Actualitatea interna - Proiecte depuse de 41 miliarde euro in noul exercitiu financiar european 2021-2027
Proiecte depuse de 41 miliarde euro in noul exercitiu financiar european 2021-2027
Actualitatea interna Publicat de AG&F 05 Iun 2024 09:44
Ministrul Investitiilor si Proiectelor Europene, Adrian Caciu, a declarat la Bistrita, ca "lucrurile arata foarte bine" in privinta exercitiului bugetar european 2021-2027, unde la nivel national sunt depuse proiecte in valoare de 41 de miliarde de euro, citat de Agerpres.
"Lucrurile arata foarte bine, din punctul meu de vedere. Unde avem provocare, intr-adevar, este la a inchide contractele pe proiectele depuse. Pe noul exercitiu financiar 2021-2027, sunt proiecte depuse de 41 miliarde de euro, la nivel national. Contracte incheiate, astazi, cand discutam: 7 miliarde de euro. La finalul lunii iunie vom avea 10 miliarde de euro. Pana la final de an vom contracta cel putin 20 miliarde de euro, iar in acest an Romania va incasa cel putin 5 miliarde de euro din noul exercitiu financiar, in plus fata de ce a incasat deja", a spus Caciu.
Intrebat daca este multumit de modul in care sunt atrase si utilizate fondurile europene, ministrul a afirmat ca absorbtia a ajuns, in prezent, la 97%, dar ca ar trebui ca pe plan local proiectele sa nu mai fie lasate "pe ultima suta de metri".
"Feedback-ul este foarte bun din partea Comisiei Europene (...), au vazut o schimbare de atitudine din partea Guvernului, o schimbare de abordare a modului in care se lucreaza cu fondurile europene, si atunci si increderea la nivel de masa europeana a crescut. Din perspectiva rezultatelor, pot sa spun ca sunt multumit (...) pentru ca, la momentul in care am preluat mandatul, absorbtia era undeva la 76% si am acum absorbtie de 97%. Din negocierile pe care le-am avut cu Comisia Europeana, am reusit sa salvam foarte multe proiecte. Din perspectiva nationala, Romania nu a pierdut bani. In schimb, din perspectiva locala, sunt nemultumit si ar trebui sa fie o lectie pentru ceea ce inseamna viitorul. (...) Nu trebuie lasat totul pe ultima suta de metri", a precizat Caciu.
Adrian Caciu a dat ca exemple pozitive Consiliul Judetean Bistrita-Nasaud, condus de liderul filialei judetene a PSD, Radu Moldovan, despre care a spus ca este "campion in absorbtie de fonduri europene", si Spitalul Clinic Judetean de Urgenta, condus de managerul Gabriel Lazany, candidatul PSD pentru Primaria municipiului Bistrita, care a absorbit 170 milioane de euro din fonduri europene.
In schimb, ministrul Investitiilor si Proiectelor Europene a criticat Primaria municipiului Bistrita, condusa de presedintele PNL Bistrita-Nasaud, Ioan Turc, afirmand ca aceasta a absorbit doar 25 milioane de euro din fondurile europene, desi proiectele gestionate se ridicau la 120 milioane de euro, mentionand ca diferenta va fi suportata din bugetul local.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ABONARE REVISTESISECAMALLBIMhilti
ROCKWOOL 196
Editia
MAI 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 182 (Mai 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
konsent
noark
EDIT-Structural
viarom
ness project
Acvatot 2019
theda mar
rigips
leviatan
ERBASU CONSTRUCT
BogArt
Ubitech
quadratum
CONCEPT STRUCTURE
strabag nivel 1
CDS
siniat
MAKITA
concelex

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
top 500
FPSC_2019
ROGBC 2016
top 500
AICPS_30
ef-de-n
top 500
econet

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander