Agenda Constructiilor
Duminica, 21 Aprilie 2024
hilti
Home - Stiri - Actualitatea interna - Sesiunea de depunere proiecte Program Construct Plus, intre 15 februarie si 15 martie
Sesiunea de depunere proiecte Program Construct Plus, intre 15 februarie si 15 martie
Actualitatea interna Publicat de AG&F 12 Ian 2024 13:54
Guvernul a aprobat Ghidul solicitantului pentru Programul national Construct Plus iar intre 15 februarie si 15 martie va fi deschisa sesiunea de depunere de proiecte, a anuntat joi ministrul Economiei, Radu Oprea, citat de Agerpres.
"Este vorba despre aprobarea Hotararii de Guvern privind Ghidul solicitantului unde avem criteriile de departajare pentru schema de ajutor de stat Construct Plus. Bugetul este de 150 de milioane de euro anul acesta. Este o schema multianuala pe urmatorii 4 ani. Acest program are ca tinte reducerea deficitului comercial. Explicam la inceput, atunci cand am aprobat ordonanta de urgenta, ca aveam in zona materialelor de constructii un deficit comercial de aproximativ 8 miliarde de euro si ca trebuie sa producem in Romania mai multe materiale de constructii. (...) Cred ca ar mai trebui sa spun un lucru care este important pentru cei care vor sa aplice in aceasta schema de ajutor de stat, in acest program Construct Plus, faptul ca intre 15 februarie si 15 martie va fi deschisa sesiunea de depunere de proiecte. Avem un ritm accelerat, astfel incat pana la sfarsitul lunii mai sa putem sa fim in situatia de a semna acordurile de finantare, astfel incat aceste investitii sa demareze in cursul acestui an", a precizat Radu Oprea, la finalul sedintei de Guvern.
Totodata, el a mentionat ca se doreste dezvoltarea judetelor mai putin dezvoltate, iar industria agroalimentara si constructiile sunt "printre putinele industrii care pot ajunge foarte usor in aceste judete".
"Avem un punctaj care sa stimuleze investitiile in aceste zone si, sigur, ne intereseaza cresterea productiei de materiale de constructii. Punctajul are sase criterii. Punctam zonele mai putin dezvoltate, punctam localitatile mai putin numeroase pentru ca ele sunt de obicei si mai putin dezvoltate. Punctam tipul de investitie, punctam dezechilibrul in balanta comerciala - un punctaj suplimentar daca balanta comerciala este negativa, punctam valoarea capitalului social, astfel incat sa avem investitii care pot genera locuri de munca atat directe, cat si indirecte, pe orizontala, si o valoare a exporturilor foarte mare, in acelasi timp, o reducere substantiala a importurilor pe care le facem astazi. Vrem sa profitam de toate fondurile europene, de toti banii din bugetul de stat, care astazi merg in proiectele de investitii, daca vorbim de cele strategice, despre autostrazi, dar si daca vorbim despre tot ceea ce inseamna constructie, de la scoli, dotari ale UAT-urilor pana la spitale si, de ce nu, constructiile din zona privata, constructiile de locuinte. Toate acestea trebuie sa fie sustinute de materiale de constructie produse in Romania, pentru ca trebuie sa invatam sa cumparam romaneste", a precizat Radu Oprea.
Totodata, el a subliniat ca unul dintre obiectivele acestui program este ca preturile locuintelor sa scada.
"Atunci cand avem mai multa oferta pe o piata, piata fiind competitiva, preturile trebuie sa scada si acesta este unul dintre obiectivele pe care le urmarim", a spus ministrul, intrebat fiind daca aceasta schema ar putea sa se transforme si in preturi mai mici pentru romanii care vor sa-si cumpere o locuinta.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
RAWLPLUGALLBIMABONARE REVISTESISECAM
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
ERBASU CONSTRUCT
concelex
leviatan
Acvatot 2019
Ubitech
rigips
CONCEPT STRUCTURE
CDS
EDIT-Structural
MAKITA
ness project
quadratum
strabag nivel 1
viarom
theda mar
siniat
noark

Parteneri

top 500
HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
AICPS_30
ef-de-n
econet
top 500
ROGBC 2016
top 500

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander