Agenda Constructiilor
Marti, 24 Decembrie 2024
Home - Stiri - Afaceri, Juridic, Finante & Impozite - ABB: Companiile vor sa renunte la combustibilii fosili, dar nu dispun de resurse
ABB: Companiile vor sa renunte la combustibilii fosili, dar nu dispun de resurse
Afaceri, Juridic, Finante & Impozite Publicat de AG&F 23 Oct 2024 12:31
Tranzitia de la combustibilii fosili reprezinta o prioritate pentru companiile din domeniul energiei electrice si industriile europene deopotriva, dar in realitate exista un decalaj - nevoia mai multor investitii pentru a atinge obiectivele de energie curata, potrivit unui nou sondaj realizat de Divizia ABB Distribution Solutions. Factorii de decizie europeni responsabili pentru achizitii in domeniul electrificarii din Franta, Germania, Italia, Norvegia si Regatul Unit au participat la un sondaj si mai mult de jumatate (51%) dintre acestia admit ca organizatiile lor nu dispun de resursele necesare pentru a-si indeplini angajamentele in tranzitia energetica.
"Trecerea catre generarea, distributia si consumul mai eficient de energie curata este esentiala pentru combaterea schimbarilor climatice si pentru asigurarea unui viitor cu emisii scazute de carbon”, a declarat Adrian Guggisberg, Presedintele Diviziei Distribution Solutions de la ABB.
"Desi este o perspectiva optimista sa vedem ca aproape trei sferturi dintre respondenti acorda prioritate acestei nevoi, sondajul arata, de asemenea, ca avem un decalaj de acoperit pentru a indeplini angajamentul facut anul tecut la summitul COP28 privind schimbarile climatice si anume sa se tripleze capacitatea de energie regenerabila pana in 2030 si sa se dubleze rata medie anuala a eficientei energetice pana in anul 2030. Suntem cu totii impreuna in aceasta tranzitie, iar la ABB ne angajam sa colaboram cu clientii nostri si cu alte parti interesate.”
La acest sondaj au participat 850 de decidenti responsabili cu achizitiile de echipamente in domeniul electrificarii intr-un moment critic al tranzitei energetice. Sondajul a intrebat reprezentanti ai utilitatilor si business-ului despre factorii care influenteaza tranzitia energetica, cat si despre riscurile implicate si care este opinia lor cu privire la automatizare si tehnologiile ecologice si disponibilitatea lor de a adopta reglementari in vederea reducerii emisiilor de gaze cu efect de sera. 
In timp ce se confrunta cu provocarea de a accelera tranzitia energetica, sectorul energetic european se pregateste pentru o schimbare tehnologica in domeniul celulelor de medie tensiune, o componenta cheie in distributia energiei electrice. Datorita noilor reglementari, hexafluorura de sulf (SF6), un gaz cu efect de sera puternic folosit in mod obisnuit ca mediu izolant in celule, va fi eliminata treptat. Peste 80% dintre respondenti au confirmat ca vor face trecerea la celule fara SF6 constransi de reglementarile in vigoare.
"Stim ca schimbarea tehnologiei de la folosirea mediului izolant SF6 reprezinta o schimbare majora pe piata, iar clientii nostri recunosc acest lucru” a mentionat Guggisberg. „In calitate de furnizor cheie, ne angajam sa conlucram indeaproape cu utilitatile si industriile pentru a sprijini aceasta transformare critica.”
Sondajul confirma faptul ca utilitatile si clientii industriali se confrunta cu provocari comune in aceasta tranzitie. Provocarile includ controlul costurilor operationale, gestionarea investitiilor in infrastructura, abordarea nevoii de forta de munca calificata si implementarea de noi solutii, cum ar fi stocarea energiei. Pe masura ce componentele digitale si solutiile software devin indispensabile pentru echipamentele electrice, respondentii la sondaj au remarcat, de asemenea, necesitatea imbunatatirii masurilor de securitate cibernetica pentru a reduce riscurile asociate.
Pentru a citi raportul complet al sondajului, „Modelarea Viitorului Energetic al Europei: Prioritati Esentiale pentru Tranzitie,” care include, de asemenea, rezultate individuale de tara, accesati acest link.
***
Intre 2 si 12 august 2024, un numar de 850 de factori de decizie responsabili cu achizitionarea de aparate de comutare si electrificare au fost chestionati online in Franta, Germania, Italia, Norvegia si Regatul Unit. Jumatate dintre respondenti au activat in utilitati energetice, iar cealalta jumatate a activat in industrie. Wakefield Research a realizat studiul in numele Diviziei ABB Distribution Solutions.
ABB este un lider de tehnologie in electrificare si automatizare, permitand un viitor mai sustenabil si mai eficient din punct de vedere al resurselor. Solutiile companiei conecteaza know-how-ul de inginerie si software-ul pentru a optimiza modul in care lucrurile sunt fabricate, alimentate si operate. Bazandu-se pe cei peste 140 de ani de excelenta, cei peste 105.000 de angajati ai ABB sunt dedicati sa impulsioneze inovatii care accelereaza transformarea industriala www.abb.com.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
hiltiABONARE REVISTERAWLPLUGTotalEnergiesALLBIMSISECAM
ROCKWOOL 196
Editia
NOIEMBRIE-DECEMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 187 (Noiembrie-Decembrie 2024)
 

Autentificare

Editia
OCTOMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 186 (Octombrie 2024)
 
Editia
SEPTEMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 185 (Septembrie 2024)
 
romania fara hospice
GHID de INSTALARE
leviatan
ERBASU CONSTRUCT
Acvatot 2019
SIGM
theda mar
ELECTROGRUP
BogArt
MAKITA
EDIT-Structural
rigips
DRS
strabag nivel 1
noark
CDS
konsent
SSAB
AED
CONCEPT STRUCTURE
Ubitech
GEWISS
concelex
quadratum
EURO BUILD
VEGO
Arduro

Parteneri

HABITAT
top 500
FPSC_2019
top 500

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander
urmarirea comportarii in timp a constructiilor<