Agenda Constructiilor
Luni, 29 Aprilie 2024
hilti
Home - Stiri - Afaceri, Juridic, Finante & Impozite - BCG: Gestionarea costurilor, principala provocare pentru liderii de business in 2024
BCG: Gestionarea costurilor, principala provocare pentru liderii de business in 2024
Afaceri, Juridic, Finante & Impozite Publicat de AG&F 04 Apr 2024 10:23
Potrivit studiului elaborat de Boston Consulting Group (BCG), bazat pe un sondaj efectuat in randul a peste 600 de lideri executivi din intreaga lume, exista mai mult optimism cu privire la evolutiile macroeconomice in 2024 in comparatie cu anul trecut. 63% dintre respondenti considera ca sunt pregatiti sa faca fata unor socuri globale, iar 68% cred ca au suficienta vizibilitate pentru a lua decizii privind investitiile de capital pe termen lung. 
Liderii executivi raman insa ingrijorati cu privire la posibilele provocari comerciale generate de inflatie, cresterea ratelor dobanzilor si posibilitatea unei recesiuni. 
De asemenea, ei urmaresc consecintele socio-economice si geopolitice ale alegerilor generale din acest an din SUA, India si UE, precum si consecintele conflictelor in curs din Ucraina si Orientul Mijlociu.
 
Gestionarea costurilor devine o prioritate
Incertitudinile din piata, necesitatea remodelarii operatiunilor pentru viitor si tehnologiile disruptive (cum ar fi AI-ul generativ) ii determina pe lideri executivi sa puna gestionarea costurilor in varful listei de prioritati in toate regiunile analizate –
America de Nord, Europa si Asia, precum si in diverse industrii.
Dupa gestionarea costurilor, prioritatile strategice principale ale liderilor pentru anul 2024 sunt cresterea si extinderea. Modul cum isi indeplinesc aceste doua obiective difera in functie de regiune. Astfel, executivii din America de Nord si Asia isi propun sa creasca prin extinderea gamei de produse. In Europa ansa, liderii vizeaza cresterea prin gestionarea preturilor pentru a contracara inflatia.
Liderii din sectoarele bunurilor de consum si infrastructura si logistica sunt deosebit de interesati sa creasca prin extinderea in noi piete. Cu toate acestea, interesul pentru noi piete regionale este intr-o oarecare masura temperat de tensiunile geopolitice in diferite parti ale lumii.
 
Initiative de reducerea a costurilor
Liderii lanseaza diverse initiative de gestionare a costurilor, cele din domeniile productie si lantul de aprovizionare, forta de munca, marketing si vanzari find considerate ca "foarte importante" pentru mentinerea unui avantaj competitiv. Pentru a reduce costurile de productie si ale lantului de aprovizionare, companiile pot optimiza achizitiile, retelele logistice si distributia si depozitarea, si pot investi in productia digitala eficienta si in procese avansate de planificare.
Un inceput puternic nu garanteaza intotdeauna economii de costuri durabile.
Mai mult de opt din zece lideri care lanseaza programe de reducere a costurilor au declarat ca indeplinesc sau depasesc obiectivele initiale de economisire. Cu toate acestea, un inceput puternic nu garanteaza schimbari durabile. Mai mult de o treime dintre liderii intervievati au declarat in privinta costurilor ca ele revin in cele din urma, iar aproape la fel de multi au raportat ca reducerile de costuri au impact asupra afacerii sau a cresterii acesteia.
Conform studiului, executivii din pozitiile de top recunosc faptul ca problemele legate de costuri sunt acutizate de dificultatea gasirii de talent specializat, pe o piata a muncii tot mai dificitara. Atragerea si retentia persoanelor cu abilitatile potrivite reprezinta cea mai mare preocupare a executivilor din sanatate, tehnologie, media si telecomunicatii. 
 
O abordare holistica a gestionarii costurilor
Gestionarea costurilor este o munca dificila. Liderii pot creste probabilitatea ca transformarile lor sa reuseasca, adoptand o abordare holistica care depaseste economiile de cost realizate o singura data si prin stabilirea unei culturi a imbunatatirii continue.
Companiile pot debloca resurse prin castiguri rapide si le pot reinvesti in domenii care stimuleaza cresterea, cum ar fi digitalul si AI-ul, modernizarea lanturilor de aprovizionare si excelenta operationala. Pentru a sustine schimbarea, liderii de top trebuie sa construiasca o cultura care o sustine. Pot face acest lucru implicand oamenii, transformand strategiile in actiuni masurabile, tratand incercarile ca oportunitati de invatare si oferind celorlalti lideri din organizatie sprijinul si resursele de care au nevoie pentru a echilibra obiectivele de cost si de crestere.
Tendintele economice schimbatoare, geopolitica in evolutie si tehnologiile determina organizatiile sa evolueze. Prin adoptarea unei abordari holistice, organizatiile pot debloca fonduri pentru a investi in prioritati strategice care construiesc avantaj competitiv pentru viitor.
Raportul integral poate fi descarcat aici.
 
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ABONARE REVISTERAWLPLUGALLBIMSISECAM
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
strabag nivel 1
siniat
quadratum
ness project
CONCEPT STRUCTURE
concelex
Ubitech
Acvatot 2019
viarom
leviatan
MAKITA
theda mar
EDIT-Structural
CDS
rigips
ERBASU CONSTRUCT
noark

Parteneri

AHK 2022
top 500
HABITAT
INNOCONSTRUCT2024
FPSC_2019
ROGBC 2016
top 500
ef-de-n
AICPS_30
top 500
econet

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander