Agenda Constructiilor
Marti, 28 Mai 2024
STIHL
Home - Stiri - Afaceri, Juridic, Finante & Impozite - Reff & Asociatii si Deloitte au asistat proprietarii Doraly in vanzarea catre WDP
Reff & Asociatii si Deloitte au asistat proprietarii Doraly in vanzarea catre WDP
Afaceri, Juridic, Finante & Impozite Publicat de AG&F 19 Apr 2024 09:15
O echipa multidisciplinara formata din avocati din cadrul Reff & Asociatii | Deloitte Legal si din consultanti financiari si fiscali din cadrul Deloitte Romania au asistat proprietarii Expo Market Doraly, Gheorghe Iaciu si fondul de investitii imobiliare ARA Europe, in vanzarea integrala a parcului comercial catre dezvoltatorul imobiliar belgian WDP, al doilea cel mai mare proprietar de spatii industriale-logistice din Romania, avand un portofoliu de aproape 1,7 milioane de metri patrati. Tranzactia a fost semnata in noiembrie 2023 si finalizata recent, in urma obtinerii aprobarilor din partea Consiliului Concurentei.
Platforma Expo Market Doraly reprezinta unul dintre primele parcuri comerciale en-gros, cash & carry si logistic urban din Romania, cu o suprafata de aproximativ 110.000 mp si un total de 37 de pavilioane, avand un portofoliu de peste 400 de chiriasi din diverse sectoare comerciale. Proiectul a fost initiat de Gheorghe Iaciu si, ulterior, extins prin participarea unui fond de investitii imobiliare reprezentat de ARA Europe. Prin aceasta achizitie, WDP, care este activ in Romania in domeniile industrial si logistic, intra si pe segmentul wholesale. Dupa preluare, Gheorghe Iaciu si actuala echipa de management a Expo Market Doraly vor continua sa gestioneze proiectul, impreuna cu noul proprietar, care se va ocupa de administrarea activelor.
 
 
Echipa Reff & Asociatii | Deloitte Legal a fost implicata in acest proiect dintr-un stadiu incipient si a oferit asistenta juridica prin realizarea unui proces integrat de due diligence cu scopul vanzarii platformei Expo Market Doraly si prin organizarea documentelor necesare in vederea efectuarii unei analize similare de catre un potential cumparator. De asemenea, echipa Reff & Asociatii | Deloitte Legal a fost implicata in pregatirea documentatiei initiale si structurarea tranzactiei, precum si in negocierea documentatiei contractuale cu echipa WDP, atat in etapa semnarii, cat si in etapa finalizarii tranzactiei. Aceasta a fost alcatuita din Irina Dimitriu, Partener si liderul practicii de drept imobiliar, Larisa Popoviciu, Senior Managing Associate, si Maria Nitulescu, Managing Associate. Din cadrul Deloitte Romania, la succesul proiectului au contribuit expertii in consultanta financiara Dragos Cruceru, Director, Georgiana Teodorescu, Manager, si Ruxandra Vasile, Senior Associate, precum si specialistii in fiscalitate Alexandra Smedoiu, Partener, si Ana Petrescu-Mujdei, Senior Manager.
"Proiectul Expo Market Doraly, care a facut obiectul acestei tranzactii, este unul dintre cele mai cunoscute parcuri comerciale de profil de pe piata. Diversitatea componentelor care alcatuiesc acest proiect - numarul ridicat de pavilioane si terenuri, portofoliul chiriasilor, echipa de management - a generat un grad ridicat de complexitate juridica in structurarea tranzactiei in conformitate cu cerintele clientului, structura care a trecut prin mai multe modificari pe parcursul anilor, inclusiv survenite in contextul pandemiei din anul 2020 si, ulterior, in urma schimbarilor contextului geopolitic din Romania. Echipele multidisciplinare Deloitte au fost implicate timp de mai mult de patru ani in acordarea de consultanta pentru platforma Expo Market Doraly si acum, la final de capitol, le multumesc, in numele colegilor, clientilor nostri pentru increderea acordata in navigarea provocarilor si complexitatilor unui proiect atat de cunoscut in Romania”, a declarat Irina Dimitriu, Partener la Reff & Asociatii | Deloitte Legal si liderul practicii de drept imobiliar.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
SISECAMALLBIMRAWLPLUGhiltiABONARE REVISTE
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
EDIT-Structural
Acvatot 2019
strabag nivel 1
siniat
leviatan
quadratum
Ubitech
MAKITA
ness project
CDS
rigips
concelex
viarom
konsent
theda mar
ERBASU CONSTRUCT
noark
CONCEPT STRUCTURE

Parteneri

AHK 2022
top 500
HABITAT
INNOCONSTRUCT2024
FPSC_2019
AICPS_30
econet
top 500
ef-de-n
top 500
ROGBC 2016

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander