Agenda Constructiilor
Vineri, 29 Martie 2024
Frontale
Home - Stiri - Antreprenori & Dezvoltatori - AFI Europe Romania continua proiectele de dezvoltare, in pofida pandemiei din 2020
AFI Europe Romania continua proiectele de dezvoltare, in pofida pandemiei din 2020
Antreprenori & Dezvoltatori Publicat de Elena Icleanu 16 Dec 2020 12:48
AFI Europe Romania si-a continuat proiectele de dezvoltare in 2020, in pofida tuturor provocarilor si dificultatilor pe care mediul de business a fost nevoit sa le abordeze, si al livrat toate proiectele planificate pentru acest an. Printre realizarile notabile ale acestui an se afla finalizarea tranzactiei pentru achizitia birourilor NEPI din Romania, deschiderea centrului comercial AFI Brasov si finalizarea primei faze a proiectului rezidential al companiei - AFI City.
"Desi am fost intr-o situatie sanitara fara precedent, care a generat si o situatie dificila din punct de vedere economic si a impactat mediul de business, sunt multumit de toate realizarile pe care AFI Europe le-a avut in acest an. De la cea mai mare tranzactie de birouri de pe piata imobiliara de investitii, care ne-a pozitionat in top cei mai mari proprietari de birouri din Romania, pana la deschiderea de noi magazine in centrele noastre comerciale, privind retrospectiv ma bucur sa pot spune ca 2020, in cele din urma, a fost un an bun din punct de vedere al afacerilor. In ciuda tuturor incertitudinilor, sunt optimist si cred cu tarie ca piata imobiliara locala va incepe sa-si revina anul viitor, pas cu pas", a declarat Doron Klein, CEO AFI Europe Romania.
In trimestrul al doilea al anului 2020, s-a livrat prima faza a AFI City Bucurestii Noi, primul proiect rezidential dezvoltat de AFI Europe in Romania. Prima faza, vanduta integral la finalizare, cuprinde doua cladiri rezidentiale, in total 190 de apartamente (garsoniere, 2 camere si 2 tipuri de apartamente cu 3 camere), zone verzi, locuri de joaca si 228 de locuri de parcare supraterane care au fost predate proprietarilor finali. Proiectul a primit certificarea Green Homes, fiind o recunoastere a unui proiect ecologic si a fost recent premiat ca "Cel mai bun proiect rezidential standard din 2020". Ansamblul va mai include si o zona comerciala de aproximativ 4.500 mp inchiriabili aflata in curs de dezvoltare.
Cu o valoare de 280 de milioane de euro, preluarea portofoliului format din patru proiecte de birouri de la NEPI Rockcastle, in august 2020, reprezinta cea mai mare tranzactie de birouri din istoria Romaniei, fiind realizata in contextul economic marcat de pandemia de Covid-19.
Potrivit datelor companiei, cea mai importanta realizare din acest an a fost deschiderea AFI Brasov, in luna octombrie, un proiect mixt care imbina un centru comercial modern si o cladire de birouri, investitie de 150 de milioane de euro.
Tot in acest an, a inceput constructia celei de-a doua faze a AFI Tech Park, un campus de business dezvoltat in centrul orasului, langa J.W.Marriott. Acesta este un alt proiect vizionar care poate revitaliza si dezvolta zona. Prima faza a campusului de business, AFI Tech Park 1, a fost finalizata si lansata in al treilea trimestru al anului 2018. Intregul complex AFI Tech Park va fi format din 3 cladiri de birouri clasa A totalizand aproximativ 70.000 mp GLA, unde viitorii chiriasi se vor bucura de combinatia intre detaliile tehnologice high-end si design-ul modern al campusului, cu 220 de locuri de parcare, zone verzi si un atrium modern in lobby-ul principal.
Anul 2020 a adus schimbari pozitive si pentru centrele comerciale AFI Cotroceni si AFI Ploiesti, in cadrul carora s-au deschis noi magazine.
Tot in acest an, Afi Europe a demarat si proiectul de responsabilitate sociala „Plan de viata” prin care isi propune sa ajute la integrarea sociala a tinerilor institutionalizati care sunt obligati sa paraseasca sistemul de protectie sociala la varsta de 18 ani.
***
AFI Europe este o filiala a AFI Properties si una dintre cele mai importante companii in domeniul dezvoltarii, gestionarii si investitiilor imobiliare pe pietele Europei Centrale si de Est. Compania este prezenta in Romania, Republica Ceha, Polonia, Germania, Bulgaria, Serbia, Ungaria si Letonia din 1997. AFI Europe este proprietarul si administratorul unui portofoliu de peste 450.000 mp de spatii comerciale, parcuri de afaceri si dezvoltari rezidentiale la scara larga. AFI Europe construieste in prezent 1.000 de apartamente in Belgrad, Cracovia, Riga si Praga. In cursul anului 2017, compania a vandut peste 600 de unitati rezidentiale in Europa Centrala si de Est.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ALLBIMABONARE REVISTERAWLPLUGhilti
ROCKWOOL 196
Editia
IANUARIE/FEBRUARIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 180 (Ianuarie-Februarie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
quadratum
ness project
Acvatot 2019
ERBASU CONSTRUCT
Ubitech
rigips
viarom
leviatan
noark
theda mar
FRONTALE
concelex
CONCEPT STRUCTURE
MAKITA
CDS
strabag nivel 1

Parteneri

top 500
AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
top 500
ROGBC 2016
ef-de-n
AICPS_30
top 500
econet

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander