Agenda Constructiilor
Marti, 31 Martie 2020
 
Home - Stiri - Antreprenori & Dezvoltatori - ANCHOR pregateste un nou ansamblu rezidential in apropierea InCity
ANCHOR pregateste un nou ansamblu rezidential in apropierea InCity
Antreprenori & Dezvoltatori Publicat de Elena Icleanu 07 Sep 2016 10:39
Dezvoltatorul imobiliar Anchor Grup a investit 26 milioane de euro in renovarea celor doua centre comerciale moderne detinute in Capitala, Bucuresti Mall si Plaza Romania, ambele obiective fiind relansate recent. De asemenea, compania lucreaza la cel de-al patrulea bloc al ansamblului de locuinte InCity Residences, de pe Calea Dudesti, ce va fi definitivat in acest an. Prezent in Romania din 1997, grupul Anchor a dezvoltat Bucuresti Mall, primul centru comercial modern din tara noastra, mall-ul Plaza Romania, cladirile de birouri Anchor Plaza si Anchor Plaza Metropol, precum si ansamblul de locuinte InCity Residences. In total, Anchor a investit in Romania peste 350 milioane de euro.
Interviu cu Affan Yildirim (35 de ani), General Manager al Anchor Grup.
 
- Spre ce segmente ale pietei imobiliare locale va veti indrepta in perioada urmatoare?
- In ansamblu, avem asteptari pozitive in ceea ce priveste toate segmentele pietei imobiliare din Romania - retail, birouri si rezidential, tendintele fiind confirmate de cercetatorii din domeniu. Conform unui studiu realizat recent de CBRE, dezvoltatorii vor prefera, preponderent, spatiile de birouri in 2016. Comparativ cu 2015, prognozele indica o crestere de 500% pe piata de office in acest an. Evolutia din retail este, de asemenea, evidenta, avand in vedere cei aproximativ 180.000 mp de noi spatii comerciale ce vor fi lansati pe piata pana la finele lui 2016. Aceasta dezvoltare este rezultatul unui principiu economic simplu, cel al cererii si ofertei. Trendul este vizibil pe piata de mai multi ani si se coreleaza direct cu cresterea numarului de retaileri, cu diversitatea ofertelor lor, dar si cu exigentele acestora. Segmentul rezidential a inregistrat, de asemenea, o evolutie moderata in ultimii ani si, potrivit CBRE, anul in curs este oportun pentru piata imobiliara, reprezentand o perioada foarte buna pentru investitii. In acest context, am lansat spre vanzare cea de-a patra cladire a ansamblului rezidential InCity. Blocul cu 17 etaje va fi gata in 2016 si noii proprietari pot incepe sa se mute din toamna acestui an. In acest context, analizam in permanenta oportunitatile de investitii din cadrul tuturor segmentelor pietei imobiliare din Romania.
 
- Cand estimati ca veti demara urmatorul proiect in Romania?
- Urmatoarea investitie planificata vizeaza dezvoltarea unui nou proiect rezidential, ce va fi situat in apropierea InCity Residences. Acesta este, momentan, in stadiul de planificare si, de indata ce vom decide cu ce companii vom lucra pentru implementarea proiectului, vom anunta termenul de incepere a lucrarilor.
 
- Cum credeti ca va evolua piata imobiliara locala, pe termen scurt si mediu?
- Avand in vedere predictiile principalelor companii de consultanta din Romania, ne asteptam la o dezvoltare semnificativa a tuturor celor trei segmente ale pietei imobiliare: birouri, retail si locuinte, in 2016. De exemplu, in ceea ce priveste spatiile pentru birouri, prognozele indica o crestere de 10% a stocului de spatii comparativ cu anul 2009, perioada ce a reprezentat varful acestor dezvoltari. Va fi un an interesant pentru investitorii din toate sectoarele pietei imobiliare.
 
- Care sunt principalele modificari rezultate ca urmare a modernizarii celor doua mall-uri din Bucuresti?
- Lucrarile de renovare erau necesare, avand in vedere ca Bucuresti Mall este primul centru comercial modern din Romania, fiind construit in 1999 si ca Plaza Romania are deja o istorie de 12 ani. Scopul investitiilor, ce au cumulat 26 milioane de euro, a vizat reinnoirea aspectului celor doua cladiri, in linie cu ultimele trenduri si cu exigentele clientilor. La Bucuresti Mall am reconstruit fatadele, am renovat fantana simbolica din centrul cladirii si am creat noi terase. De asemenea, schimbari importante au fost realizate la nivelul spatiilor comune interioare, centrul devenind mai spatios. Inspirati de modificarile noastre si de noul design, chiriasii si-au reamenajat, la randul lor, spatiile comerciale, aducand cele mai noi concepte de magazine. Una dintre cele mai notabile modificari este faptul ca Mega Image a fost mutat la nivelul subteran si initiativa a fost urmata si de alti chiriasi, creand o zona dedicata exclusiv serviciilor la acest nivel. In Plaza Romania, am realizat prima reconversie a unor spatii comerciale in zone de birouri, lansand Plaza Romania Offices. De asemenea, am construit o intrare noua, de pe Bd. Timisoara si am creat un design interior mai aerisit, cu elemente si motive liniare. Am extins spatiile verzi din jurul mall-ului, zona de food court si terasele. Ca in cazul Bucuresti Mall, chiriasii ne-au urmat exemplul si si-au reconfigurat spatiile comerciale. Un alt efect care a avut loc in urma renovarilor este transformarea departamentului de constructii responsabil pentru proiect intr-o noua companie ce va oferi servicii de management de proiect si servicii de constructii. Mai multe detalii vor fi anunțate odată ce compania va fi infiintata.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
COVID-19ACADALLBIMTeraSteel
A aparut editia
MARTIE-APRILIE!

Autentificare

 
ROCKWOOL 196
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
EURO-Constructii 2020
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
Carpatcement 196

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere