Agenda Constructiilor
Sambata, 23 Noiembrie 2024
Home - Stiri - Antreprenori & Dezvoltatori - BREC: Peste 3,5 miliarde euro, investitii active in marile proiecte din Capitala
BREC: Peste 3,5 miliarde euro, investitii active in marile proiecte din Capitala
Antreprenori & Dezvoltatori Publicat de Elena Icleanu 17 Feb 2021 13:16
Bucurestiul atrage investitii de peste 3,5 miliarde euro in proiecte de anvergura, cu livrare in perioada 2020-2023, conform celei mai recente analize de piata realizate de Bucharest Real Estate Club (BREC) - "The New Face of Bucharest".
Valoarea cuprinde investitiile in marile proiecte de regenerare urbana, care readuc in circuitul public foste platforme industriale abandonate in zone centrale ale orasului, in noile cladiri de birouri, adaptate din punct de vedere al tehnologiilor smart folosite noilor conditii de igiena si sanatate, in ansambluri rezidentiale moderne, care definesc noi standarde de locuire in Bucuresti, in noi scheme de retail si huburi logistice din proximitatea Bucurestiului, precum si in proiecte de infrastructura.
Capitala Romaniei devine un hub de tehnologie si inovatie, asa cum indica si clasamentul realizat de Financial Times ce plaseaza Bucurestiul pe locul 7 in Top 25 "Tech Cities of the Future 2020/2021". Totodata, in contextul pandemiei Covid-19 si al accelerarii proceselor de digitalizare, este de asteptat ca principalele firme de software si solutii digitale vor continua sa isi accelereze dezvoltarea.
"Compania UiPath a fost fondata la Bucuresti, orasul de unde a pornit dezvoltarea noastra globala. Am gasit aici infrastructura si birourile moderne necesare si, cel mai important, resursele umane inalt specializate, care au contribuit la succesul povestii UiPath pe fiecare continent", spune Elisabeta Bosneag, Head of Global Real Estate UiPath, pentru BREC.
 
50% din totalul investitiilor il reprezinta marile proiecte de regenerare urbana, noile huburi de birouri si transformarea zonei ultra-centrale a Bucurestiului
Conform datelor BREC, dezvoltatori locali, precum si fonduri de investitii internationale, deruleaza investitii de 1,6 miliarde euro in proiecte moderne, ce schimba complet infatisarea Bucurestiului.
Proiectele de regenerare urbana de pe fostele platforme industriale creeaza noi zone de interes, cu functiuni mixte (birouri, locuinte, retail) si multiple facilitati (spatii verzi, zone pentru practicarea sportului in aer liber si locuri de joaca), oferind totodata posibilitatea de a lucra in apropierea locuintei. Astfel de dezvoltari analizate de BREC sunt One Floreasca City, One Cotroceni Park, Timpuri Noi Square - Vastint, Fosta Fabrica - Hanner sau complexul Estoria. Pe piata de birouri, unele proiecte au fost reconvertite in spatii rezidentiale, dar investitiile nu au fost stopate.
Cele mai importante hub-uri cu noi proiecte finalizate in 2020 sau aflate in constructie/ dezvoltare 2021-2023 sunt zona de centru-vest (One Cotroceni Park, Campus - Skanska, The Light), centru sud (Timpuri Noi Square - Vastint, U Center - Forte Partners), Barbu Vacarescu (Globalworth Square si Equilibrium - Skanska), Pipera (Globalworth Campus), Expozitiei (J8 Office Park - Portland Trust si @Expo - Atenor), sau Baneasa cu proiectul Miro - Speedwell.
Zona ultra-centrala este si ea pe radarul investitorilor, unele dintre cele mai importante proiecte de aici fiind One Tower - One United Properties sau Tiriac Tower - Tiriac Imobiliare. Totodata, dezvoltatorii investesc in proprietati existente, pregatindu-le pentru cerintele din ce in ce mai sofisticate ale chiriasilor/ cumparatorilor: Bucharest Business Park (CA IMMO), myhive (Immofinaz) sau One North Gate (One United Properties) fiind doar cateva exemple.
 
Tendinte post-pandemie pe piata de birouri din Bucuresti
Daca acreditarile internationale de cladiri verzi, eficiente energetic BREEAM sau LEED au devenit deja standard pentru noile cladiri de birouri din Bucuresti, marii dezvoltatori au devenit din ce in ce mai preocupati pentru acreditarea WELL a cladirilor - un standard international care certifica calitatea mediului interior si constructia la parametri care asigura starea de bine a angajatilor care vor lucra in aceste cladiri.
Inovatia si integrarea tehnologiilor smart devin, de asemenea, din ce in ce mai importante pentru dezvoltatori, noile cladiri beneficiind de sisteme de tehnologie touchless sau sisteme inovatoare de dezinfectare a aerului, care sa asigure ocupantilor un grad sporit de igiena si siguranta a spatiilor.
Sistemele geotermale sau acoperisurile fotovoltaice sunt, de asemenea, cateva dintre caracteristicile noilor cladiri de birouri, ca semnal ca preocuparea pentru eficienta energetica devine un standard in randul dezvoltatorilor imobiliari institutionali.
 
Noul format de lucru hibrid
In conditiile startului campaniei globale de vaccinare, specialistii din piata estimeaza ca majoritatea companiilor vor opta pentru o componenta de cel putin 3 zile pe saptamana de lucru de la birou, lasand flexibilitate anumitor segmente de angajati sa continue sa lucreze de acasa.
"In 2020, la ATLAS Help Line, linie telefonica pentru suport psiho-emotional, au apelat aproximativ 25.000 de persoane, care se confruntau, pe langa cele aferente situatiei pandemice (depresie, anxietate) si cu probleme ce decurg din lipsa de adaptare la lucrul de acasa: stres, probleme cu somnul, relationare dificila cu familia si cu colegii. De asemenea, pe atlas.app s-au derulat peste 20.000 de sedinte online de psihoterapie, iar instrumentele de auto-evaluare disponibile (scale pentru stres, depresie, anxietate, burnout, calitatea vietii, bunastare financiara) si continutul de specialitate de pe blog au fost accesate constant in numar mare. O crestere semnificativa s-a inregistrat si in randul clientilor corporate, de aproximativ 100%, mai multe companii din Romania contractand servicii ATLAS pentru a veni in sprijinul angajatilor lor", a declarat pentru BREC dr. Mihai Bran, medic primar psihiatru si Co-fondator ATLAS, platforma digitala de sanatate si wellbeing ce a cunoscut o evolutie exponentiala in ultimii ani.
 
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
TotalEnergiesABONARE REVISTEhiltiRAWLPLUGSISECAMALLBIM
ROCKWOOL 196
Editia
OCTOMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 186 (Octombrie 2024)
 

Autentificare

Editia
SEPTEMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 185 (Septembrie 2024)
 
romania fara hospice
GHID de INSTALARE
Acvatot 2019
EDIT-Structural
VEGO
konsent
AED
rigips
SIGM
ELECTROGRUP
Arduro
viarom
SSAB
theda mar
BogArt
strabag nivel 1
noark
CDS
MAKITA
ERBASU CONSTRUCT
DRS
Ubitech
CONCEPT STRUCTURE
concelex
quadratum
ness project
leviatan

Parteneri

top 500
HABITAT
FPSC_2019
top 500

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander
urmarirea comportarii in timp a constructiilor<