Agenda Constructiilor
Vineri, 19 Aprilie 2024
hilti
Home - Stiri - Antreprenori & Dezvoltatori - CBRE: Noi investitori asteptati pe piata imobilara locala, in 2020
CBRE: Noi investitori asteptati pe piata imobilara locala, in 2020
Antreprenori & Dezvoltatori Publicat de Elena Icleanu 14 Oct 2019 10:30
Volumul investitiilor imobiliare din Romania a depasit 585 milioane de euro in primele noua luni ale acestui an. Piata de birouri atragand mai mult de jumatate din aceasta suma, orasele Bucuresti si Cluj-Napoca fiind cele mai dinamice, potrivit datelor companiei de consultanta imobiliara CBRE. Sectorul de retail a atras 27% din totalul investitiilor, iar cel industrial, 9% din volumul tranzactionat.
La nivelul Europei Centrale si de Est, piata de investitii imobiliare a atins valoarea de 8,6 miliarde euro in acelasi interval, peste jumatate din tranzactii fiind realizate in Polonia. Romania se mentine la o cota stabila de 7%, cu potential de crestere in urmatoarele luni.
"Cifrele pentru primele noua luni arata ca Romania este cea mai competitiva tara din Europa Centrala si de Est. Spre exemplu, pe sectorul de birouri, yield-ul (randamentul anual al investitiei) este de 7%, in timp ce valoarea chiriilor este la un nivel de 18,5 euro/ mp/ luna. Romania atrage tot mai mult atentia unor noi investitori, care doresc sa intre pe piata locala, precum si nume noi pe piata de inchirieri de spatii de birouri, ceea ce ne face increzatori cu privire la potentialul pietei imobiliare in 2020", a explicat Daniela Boca, Head of Research, CBRE Romania.
"Cladirile de birouri vor continua sa atraga investitii majore in urmatoarele 12-18 luni, avand in vedere ca exista pe piata din Romania mai multe produse finalizate sau aflate in dezvoltare, in portofoliul unor dezvoltatori a caror strategie este dezvoltarea si inchirierea, urmate de un exit. In acelasi timp, remarcam un interes in crestere pentru sectorul industrial, unde, spre exemplu, produsele de tip sale & lease back pot contribui la tranzactiille din acest sector", a precizat Gijs Klomp, Head of Investment Properties, CBRE Romania.
Din punct de vedere al profilului cumparatorilor, investitorii locali au ramas cei mai activi in primele noua luni, cu 33% din totalul investitiilor, urmati de fondurile sud-africane, cu 30% si de investitorii americani, cu 12%.
Gisj Klomp cosidera ca intrarea pe piata din Romania a unor nume noi in primele noua luni, precum White Star, Indotek si Morgan Stanley, a transmis un mesaj pozitiv in randul investitorilor interesati de Romania.
"Ne asteptam ca in 2020 sa vedem si alte companii care vor face primul pas in Romania si ne bucuram sa avem deja discutii in acest sens", a adaugat Gijs Klomp.
CBRE Romania si-a extins in aceasta toamna echipa locala de management prin recrutarea lui Gijs Klomp ca Head of Investment Properties. Gijs are o experienta de peste 17 ani in domeniul imobiliar si a fost implicat in tranzactii de achizitii cu o valoare cumulata de peste doua miliarde de euro in Europa Centrala si de Est.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
RAWLPLUGSISECAMABONARE REVISTEALLBIM
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
CDS
CONCEPT STRUCTURE
siniat
EDIT-Structural
leviatan
viarom
Ubitech
theda mar
rigips
Acvatot 2019
concelex
strabag nivel 1
ness project
noark
MAKITA
ERBASU CONSTRUCT
quadratum

Parteneri

top 500
AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
ROGBC 2016
top 500
econet
AICPS_30
ef-de-n
top 500

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander