Agenda Constructiilor
Vineri, 27 Decembrie 2024
Home - Stiri - Antreprenori & Dezvoltatori - McKinsey: Dublarea profitului in constructii este posibila prin integrarea tehnologiei
McKinsey: Dublarea profitului in constructii este posibila prin integrarea tehnologiei
Antreprenori & Dezvoltatori Publicat de Ovidiu Stefanescu 21 Apr 2020 05:49
Sectorul constructiilor si industria materialelor de constructii vor continua sa fie domenii economice de maxima importanta chiar si in perioada in care omenirea navigheaza pe apele involburate ale pandemiei Covid-19, afirma specialstii de la McKinsey. Pe langa faptul ca domeniile mentionate anterior au o pondere de 14% in PIB global, acestea constituie reale forte motrice ale cresterii, precum si surse semnificative ale cererii de pe piata muncii. La toate tipurile de lucrari, indiferent daca este vorba despre obiective rezidentiale, comerciale, administrative sau industriale, cheltuielile sunt indisolubil legate de materiale, echipamente, sisteme avansate de iluminare si conditionare a aerului, intretinere etc.
In pofida importantei sale, sectorul constructiilor a reusit o performanta financiara slaba in intervalul 2002 – 2018. In total, companiile s-au situat in perioada mentionata anterior sub cotele de randament al capitalului investit (ROIC) si cele de profitabiltiate specifice clasamentului S&P 500. Procesul de creare a valorii a fost lent dupa criza financiara din 2008, din cauza nivelului ridicat de fragmentare si a capacitatii limitate de adoptare a noilor tehnologii. Un alt factor decisiv care a dus la rezultatele sub asteptari a fost productivitatea, care, spre deosebire de alte ramuri economice – inclusiv agricultura! – s-a diminuat in ultimele trei decenii.
Exista insa si exeptii de la regula, companii care au izbutit in aceasta perioada sa obtina rezultate bune, prin respectarea catorva conditii imperative: obtinerea unor venituri solide prin focalizarea pe unicitatea ofertei proprii si pozitionarea favorabila in raport cu cererea; urmarirea agresiva a obiectivului de crestere a marjei prin alocarea corecta a profitului si folosirea tuturor parghiilor pentru asigurarea progresului operational; implementarea unor strategii coerente de fuziuni si achizitii in vederea accesarii de noi piete sau consolidarea pozitiei competitive pe cele traditionale; cresterea permanenta a fluxului liber de numerar (lichiditatile aflate la dispozitia companiilor dupa eliminarea completa a cheltuielilor legate de capitalul de lucru).
In ultimii ani, au fost identificate cinci schimbari critice in ceea ce priveste asigurarea unui ritm sanatos de dezvoltare: urbanizarea accelerata, accentul pe sustenabilitatea cladirilor, cresterea gradului de automatizare, folosirea intensiva a tehnologiilor moderne pentru majorarea eficientei operationale si crearea de oferte integrate, canale noi si modele inovatoare de evaluare. Inainte de izbucnirea pandemiei, aceste elemente aveau potentialul de a asigura o majorare anuala de 3,5% a rezultatelor din domeniul constructiilor, in urmatorii 10 ani, care ar fi dus la finele perioadei la o cifra de afaceri in domeniu de peste 5.000 miliarde USD.
Intrebarea care se pune la momentul actual este daca industria este suficient de bine pozitionata la momentul actual pentru a exploata in mod optim oportunitatile respective. Raspunsul depinde, dupa cum este normal, de performanta de care este capabila fiecare firma in parte. Pentru ca liderii actuali din bransa sa reuseasca sa aiba succes in viitor, acestia vor trebui sa implementeze o strategie speciala, care sa presupuna: noi modele de afaceri si inovatii in materie de produs; implementarea tehnologiilor de ultima generatie pentru imbunatatiri operationale; exploatarea la maximum a oportunitatilor de achizitii pentru a spori capacitatile digitale ale companiei; folosirea intensiva a instrumentelor digitale pentru a reduce incertitudinea si a creste valoarea capitalului de lucru. Cei care se vor misca repede, vor avea sanse maxime de a-si dubla marjele, de a-si ranforsa eficienta si de a-si flexibiliza productia.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ABONARE REVISTEhiltiALLBIMTotalEnergiesSISECAMRAWLPLUG
ROCKWOOL 196
Editia
NOIEMBRIE-DECEMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 187 (Noiembrie-Decembrie 2024)
 

Autentificare

Editia
OCTOMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 186 (Octombrie 2024)
 
Editia
SEPTEMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 185 (Septembrie 2024)
 
romania fara hospice
GHID de INSTALARE
DRS
noark
concelex
EURO BUILD
Arduro
ERBASU CONSTRUCT
GEWISS
konsent
strabag nivel 1
AED
BogArt
theda mar
leviatan
MAKITA
EDIT-Structural
CONCEPT STRUCTURE
quadratum
ELECTROGRUP
VEGO
Ubitech
SSAB
SIGM
rigips
Acvatot 2019
CDS

Parteneri

HABITAT
top 500
FPSC_2019
top 500

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander
urmarirea comportarii in timp a constructiilor<