Agenda Constructiilor
Vineri, 19 Aprilie 2024
hilti
Home - Stiri - Antreprenori & Dezvoltatori - OLRD: Estimari pozitive privind evolutia piatei imobiliare in 2019 si 2020
OLRD: Estimari pozitive privind evolutia piatei imobiliare in 2019 si 2020
Antreprenori & Dezvoltatori Publicat de Elena Icleanu 07 Ian 2019 07:04
Piata constructiilor din Romania se va inscrie pe un trend de crestere in urmatorii ani, pe fondul unui volum tot mai ridicat de investitii pe piata imobiliara, potrivit estimarilor lui Ahmet Buyukhanli, presedintele Opus Land Residential Development, dezvoltatorul ansamblului Cosmopolis, cel mai amplu proiect rezidential aflat in executie in Romania. Pana in prezent, in cadrul Cosmopolis s-au construit si vandut peste 3.000 de unitati, investitiile totale in proiect depasind 300 de milioane de euro in 2018. Complexul se va dezvolta si in urmatorii zece ani si va avea, la finalizare, circa 10.000 de locuinte.
"Asteptarile noastre pentru perioada 2019-2020 sunt pozitive, gandindu-ne la factorii macroeconomici din Romania in toate segmentele pietei de constructii (industrial, rezidential, birouri). Ne asteptam la un impuls pozitiv si consideram ca motorul principal al pietei este reprezentat de cresterea neta a salariilor, care va avea un efect pozitiv asupra tuturor sectoarelor si care va determina cresterea puterii de cumparare. Segmentele rezidential si de birouri vor continua sa reprezinte motoarele pietei si in viitor, dar vedem o crestere exponentiala si pe sectorul de spatii logistice si ne dorim, desigur, si o intensificare a investitiilor publice", a declarat presedintele OLRD.
In acest context favorabil, Ahmet Buyukhanli semnaleaza, ca si ceilalti manageri din constructii si imobiliare, dificultati legate de forta de munca, precum si riscurile la nivel macroeconomic. "Cea mai mare dificultate este, desigur, cea legata de forta de munca. O stiu toti «actorii» pietei, si beneficiarii finali, si lucram in continuu pentru a identifica un mix bun de solutii, de la specializare pentru tineri, forta de munca straina si costuri salariale mai ridicate. In general, riscurile pentru piata de constructii vin din mediul macroeconomic, unde producerea elementelor negative poate influenta cererea. Strict pe baza indicatorilor, este evident ca exista inca un potential ridicat de dezvoltare pe mai multe segmente ale pietei imobiliare, in special rezidential, spatii de birouri si logistice", a explicat managerul.
OLRD a traversat o perioada favorabila in 2018, depasind tinta de vanzari stabilita la 450 de unitati in cadrul Cosmopolis in acest an. Pentru 2019, dezvoltatorul si-a setat un obiectiv similar.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
RAWLPLUGALLBIMSISECAMABONARE REVISTE
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
MAKITA
leviatan
Acvatot 2019
Ubitech
CDS
siniat
EDIT-Structural
viarom
concelex
ERBASU CONSTRUCT
CONCEPT STRUCTURE
rigips
theda mar
noark
strabag nivel 1
quadratum
ness project

Parteneri

top 500
HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
ef-de-n
AICPS_30
top 500
top 500
econet
ROGBC 2016

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander