Agenda Constructiilor
Joi, 25 Iulie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - Antreprenori & Dezvoltatori - PORR: Venituri de 477 milioane euro obtinute in Romania, Cehia si Slovacia
PORR: Venituri de 477 milioane euro obtinute in Romania, Cehia si Slovacia
Antreprenori & Dezvoltatori Publicat de Elena Icleanu 24 Nov 2023 14:56
Grupul austriac de constructii PORR a obtinut venituri de 477 milioane de euro in primele noua luni din 2023 in regiunea Europei Centrale si de Est, unde sunt incluse operatiunile din Romania, Cehia si Slovacia. Cifra de afaceri regionala a crescut cu 6,7% comparativ cu nivelul din aceeasi perioada a anului 2022 (447 milioane de euro). La finele lunii septembrie 2023, in cele trei tari grupul PORR avea un portofoliu de contracte cu o valoare totala de 950 milioane de euro, in crestere cu 12,6% fata de nivelul inregistrat in septembrie 2022. Valoarea noilor contracte a cumulat 552 milioane de euro (+4,1%), cele mai mari fiind in sectorul de infrastructura din Romania si Cehia.
"Noile proiecte semnificative contractate in regiunea Europei Centrale si de Est sunt, preponderent, investitii majore in infrastructura de transport. In Romania, de exemplu, acestea includ proiecte de modernizare in Bihor si extinderea porturilor din Constanta si Giurgiu. Cele mai mari proiecte noi contractate in Cehia vizeaza modernizarea Podului Branicky si extinderea Spitalului Mototol University din Praga", se precizeaza in raportul trimestrial al grupului PORR.
Conform datelor PORR, activitatea de constructii din cele trei tari regionale s-a dezvoltat la dinamici foarte diferite. "De exempu, Slovacia a inregistrat un nivel stabil al productiei. Doar constructiile de cladiri s-au aflat sub o usoara presiune, generata de dificultatile de finantare. In Cehia, ratele de crestere s-au redus atat in sectorul constructiilor de cladiri, cat si in cel de inginerie civila, pe fondul dependentei acestei tari de economia Germaniei, care nu da semne de crestere. In contrast, sectorul constructiilor din Romania a inregistrat o evolutie de circa 13% in perioada analizata"se mai precizeaza in documentul citat.
Pe termen scurt si mediu, conducerea grupului PORR se asteapta la o crestere a productiei din constructii in regiune, datorita finantarilor de care vor beneficia cele 3 tari prin mecanismul european de redresare si rezilienta si din bugetul NextGeneration EU.
 
 
Crestere de 7,5% a veniturilor, la nivel de grup
La nivel de grup, in intervalul ianuarie-septembrie 2023, PORR a realizat venituri totale de 4,8 miliarde euro, in crestere cu 7,5% fata de aceeasi perioada din 2022, evolutii la o dinamica peste medie fiind inregistrate in sectorul constructiilor de cladiri si infrastructura din Polonia, in domeniul constructiilor de cai ferate si inginerie structurala din Austria, precum si pe piata de inginerie civila din Romania.
La finele lunii septembrie 2023, portofoliul de contracte la nivel de grup a atins nivelul de 8,7 miliarde euro (+10,6%).
"Rotile industriei de constructii se intorc: ingineria civila este motorul de crestere principal pe pietele noastre domestice, in timp ce proiectele industriale actioneaza ca un stabilizator in sectorul constructiilor de cladiri. Datorita concentrarii pe executia de lucrari de constructii si cu o gama variata si extinsa de servicii specifice, am reusit performante exceptionale in primele trei trimestre ale anului, ceea ce ne-a permis sa livram rezultate remarcabile", a declarat Karl-Heinz Strauss, CEO al grupului PORR.
Pentru intregul an 2023, conducerea grupului PORR estimeaza ca veniturile vor fi cuprinse intre 6,5 si 6,7 miliarde euro, in contextul unui indicator de profitabilitate (EBT) de 125-130 milioane de euro.
"Cererea de constructii durabile este mai puternica ca niciodata. Segmentul infrastructurii este forta motrice a cresterii industriei in Europa. Eforturile la nivelul UE in directia decarbonizarii, mobilitatii durabile si tranzitiei energetice accelereaza cresterea. Cu o gama larga de servicii in constructiile de cladiri si industriale, precum si in segmentul de inginerie civila si infrastructura, grupul PORR este bine pozitionat pentru viitor cu strategia sa verde si eficienta", a precizat reprezentantul PORR.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ALLBIMABONARE REVISTESISECAMhilti
ROCKWOOL 196
Editia
IUNIE/IULIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 183 (Iunie/Iulie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
konsent
concelex
Ubitech
rigips
ness project
strabag nivel 1
ERBASU CONSTRUCT
Arduro
siniat
CONCEPT STRUCTURE
noark
CDS
leviatan
theda mar
SSAB
EDIT-Structural
viarom
Acvatot 2019
MAKITA
BogArt
SIGM
quadratum

Parteneri

top 500
HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
ef-de-n
ROGBC 2016
top 500
AICPS_30
econet
top 500

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander