Agenda Constructiilor
Joi, 26 Decembrie 2024
Home - Stiri - Antreprenori & Dezvoltatori - UBITECH Constructii: Proiect de maxima complexitate, realizat in doar 13 luni
UBITECH Constructii: Proiect de maxima complexitate, realizat in doar 13 luni
Antreprenori & Dezvoltatori Publicat de Ovidiu Stefanescu 06 Oct 2021 06:53
Antreprenorul de constructii Ubitech a reusit ca in doar 13 luni sa proiecteze si sa construiasca 4.200 mp de cladiri, inclusiv instalatiile aferente, precum si 5.500 mp drumuri si platforme, dar si zona de acces controlat. "Poate parea putin, dar este o performanta la care am ajuns datorita tehnologizarii santierelor Ubitech Constructii, precum si aportului echipei noastre dedicate de specialisti", afirma managementul companiei. In cadrul acestui proiect de constructii civile noi si infrastructura de tip design & build, denumit “COMPLEX DE MENTENANTA SI DEPOZITARE A ECHIPAMENTELOR MILITARE", localizat in judetul Giurgiu, a fost prevazuta o perioada de doua luni pentru proiectare si 11 luni pentru executie. Respectarea termenelor asumate a presupus realizarea, intr-un termen foarte scurt, a unor activitati complexe de implementare, in care neclaritatile si modificarile au fost aduse la un nivel minim.
 
Performanta echipei Ubitech Constructii a asigurat o calitate crescuta a lucrarii
Proiectul include opt obiecte de investitie, si anume: complex de mentenata tehnica militara/depozitare echipamente de mari dimensiuni, corp administrativ si depozitare, copertina, platforma betonata si drumuri de acces auto, imprejmuire cu acces controlat, supraveghere video si iluminat perimetral, cabina put forat, gospodarire de apa, retele utilitati si grup electrogen de joasa tensiune. Acest fapt a generat o crestere a nivelului de complexitate a activitatilor si specialitatilor, raportat la un interval de timp redus si intr-o arie de desfasurare limitata. Proiectul, in situatia data, a trebuit sa contina solutiile precis definite cu fise de materiale alese, inclusiv dimensiuni de gabarit si specificatii clare, astfel incat, odata aprobat, sa poata fi implementat intr-un timp cat mai scurt, parcurgand toate etapele de planificare, achizitii, livrare, realizare a documentelor de calitate pentru executie si receptie. "Colaborarea stransa intre specialitati, prin verificarea functionarii optime pe tot parcursul proiectului, pe fiecare specialitate in parte, ne-a ajutat sa livram proiectul la termenul prevazut in contract, fara prelungiri, fara costuri suplimentare. Acest lucru a fost posibil prin cresterea performantei echipei si, implicit, a calitatii lucrarii", mai subliniaza oficialii Ubitech.
 
 
"Controlul calitatii procesului de proiectare si siguranta lucrarilor de executie sunt esentiale pentru succesul unui obiectiv de constructii"
Un instrument care a permis echipelor - atat celor din santier, cat si expertilor care au lucrat de la birou - sa standardizeze modul de lucru si punctele de coordonare, a fost constituit de crearea de liste de verificare pentru urmarirea calitatii, receptionarea materialelor, garantarea sigurantei si progresului lucrarilor de executie. Pentru punerea in practica a tuturor aceste etape si fluxuri de catre toti factorii implicati, stabilirea modelul informational 3D pe toate specialitatile - arhitectura, rezistenta si instalatii, coroborat cu bibliotecile de materiale si coordonarea facuta in timp real, au devenit elemente extrem de importante. "In vederea asigurarii calitatii in constructii, firma noastra a reusit sa implementeze un sistem de proceduri si «checklist»-uri care sa permita urmarirea tuturor etapelor derularii lucrarilor, asigurand transparenta si trasabilitatea prin metodologia BIM", afirma expertii Ubitech Constructii.
 
Instrumentele digitale si impactul direct asupra performantei
Transpunerea modelului informational ordonat, cu reguli de lucru clare si standardizate, intr-un mediu de lucru comun (CDE) permite revizia in timp real pe parcursul proiectarii si emiterea de “issues" sau corectii in timpul procesului de proiectare atat din partea specialitatilor, cat si din partea echipei de executie si a subantreprenorilor care au primit acces in platforma, precum si instructiuni de utilizare precise si simplificate. Mai mult, utilizarea softului Enscape care transpune in realitate virtuala proiectul tehnic pe toate specialitatile, permite intelegerea intuitiva si imersiva a solutiilor proiectate si depistarea din timp a potentialelor conflicte sau inadvertente. La Ubitech Constructii fiecare lucrare este monitorizata cu atentie de Managerii de Proiect, pentru a se asigura ca nu sunt intarzieri si atat specialistii Ubitech, cat si beneficiarul au acces la toate informatiile de care au nevoie in orice moment. Proiectul in format 3D (inclusiv integrarea in ridicarea topografica si sistematizarea), odata receptionat de catre beneficiar, permite, in partea de executie, declansarea procesului de planificare, urmand analiza in detaliu, aprobarea fiselor de materiale si apoi urmarirea progresului implementarii de catre toti factorii implicati in executie - manageri, ingineri de santier, subantreprenori - respectand cerintele de calitate. Utilizarea platformei BIM 360, in care se regaseste modelul informational 3D si in cadrul careia sunt integrate fluxurile de comunicare, verificare, validare de catre proiectantii de specialitate, permite actualizari in timp real, ceea ce garanteaza achizitia in termenele stabilite a materialelor si echipamentelor, conform proiectului aprobat.
 
 
Ubitech Constructii - unul dintre cei mai tehnologizati antreprenori de constructii din Romania
In faza de Receptie au fost testate si verificate toate obiectele investitiei, conform specificatiilor tehnice, procedura desfasurandu-se in deplina conformitate cu cerintele din proiect. Prin investitii continue in tehnologie, care au fost probate in contextul acestui proiect finalizat in doar 13 luni, Ubitech Constructii se pozitioneaza in acest moment, printre cele mai tehnologizate companii din Romania si reuseste sa-si consolideze succesul de societate care livreaza proiecte complexe si de calitate in termen, uneori chiar si inainte de termen. 
 
hiltiALLBIMABONARE REVISTERAWLPLUGSISECAMTotalEnergies
ROCKWOOL 196
Editia
NOIEMBRIE-DECEMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 187 (Noiembrie-Decembrie 2024)
 

Autentificare

Editia
OCTOMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 186 (Octombrie 2024)
 
Editia
SEPTEMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 185 (Septembrie 2024)
 
romania fara hospice
GHID de INSTALARE
rigips
AED
Arduro
GEWISS
strabag nivel 1
BogArt
EDIT-Structural
MAKITA
konsent
SIGM
ERBASU CONSTRUCT
noark
theda mar
VEGO
CDS
DRS
EURO BUILD
quadratum
Acvatot 2019
SSAB
concelex
CONCEPT STRUCTURE
leviatan
ELECTROGRUP
Ubitech

Parteneri

HABITAT
top 500
FPSC_2019
top 500

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander
urmarirea comportarii in timp a constructiilor<