Agenda Constructiilor
Marti, 18 Iunie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - Arhitectura & Proiectare - Naturaletea materialelor, principala tendinta in designul de interior, in 2024
Naturaletea materialelor, principala tendinta in designul de interior, in 2024
Arhitectura & Proiectare Publicat de AG&F 12 Iun 2024 11:27
Industria designului de interior evolueaza continuu, iar anul acesta aduce in prim-plan tendinte estetice care pun in prim-plan culorile calde, materialele naturale, dar si principiile sustenabile. Aceste tendinte reflecta schimbarile in preferintele consumatorilor, dar si progresele din tehnologie si sustenabilitate. Astfel, designerii de interior pun accent pe folosirea materialelor naturale, pe utilizarea culorilor calde si integrarea solutiilor eco-friendly in proiectele lor. Lemon Interior Design, lider in domeniul designului de interior din Romania si autor al unor amenajari spectaculoase atat pe plan local, cat si international, dezvaluie cele mai actuale tendinte care definesc spatiile interioare in 2024. Aceste elemente nu numai ca transforma estetic spatiile, dar si imbunatatesc calitatea vietii, creand un echilibru intre functionalitate, confort si stil.
"Anul acesta, tendintele in designul de interior reflecta o dorinta profunda de a crea spatii care nu doar sa arate bine, ci sa si sustina un stil de viata echilibrat si sustenabil.
 
 
La Lemon Interior Design, ne concentram pe utilizarea materialelor naturale, pe un design minimalist confortabil, pe integrarea elementelor ce pot fi personalizate si, pentru un plus de eleganta, pe inserarea unor elemente de arta murala. Toate acestea creeaza confort si functionalitate, dar si o estetica aparte. Credem cu tarie ca designul de interior trebuie sa reflecte valorile si stilului de viata al celor care traiesc in aceste spatii, iar misiunea noastra este sa cream spatii de locuit care sa fie nu doar frumoase, ci si sustenabile si pline de personalitate”, explica Cristina Capitanu, fondatoare Lemon Interior Design.
Iata 10 tendinte in designul de interior din 2024:
  1. Naturaletea materialelor. Utilizarea materialelor naturale ia tot mai multa amploare. Lemnul, piatra si bambusul sunt preferate pentru a aduce un sentiment de calm si autenticitate in interior. Aceste materiale nu doar ca sunt estetice, dar contribuie si la un mediu interior sanatos si sustenabil.
  2. Culorile calde. Nuante precum teracota, nude si olive domina paleta cromatica a acestui an. Aceste culori creeaza o atmosfera primitoare si relaxanta, perfecta pentru orice spatiu de locuit.
  3. Sustenabilitate. Pe masura ce constientizarea ecologica creste, tot mai multe persoane opteaza pentru materiale reciclate si eco-friendly. Sustenabilitatea nu este doar o tendinta, ci si o necesitate, iar designul de interior se adapteaza perfect acestei directii.
  4. Spatii multifunctionale. Mobilierul modular si personalizabil devine esential in spatiile moderne. Aceste solutii inteligente permit adaptarea rapida a spatiilor in functie de nevoi, maximizand functionalitatea si eficienta.
  5. Vintage modern. Integrarea elementelor retro in designul contemporan ofera un farmec unic si personalitate fiecarui interior. Aceasta fuziune de stiluri aduce o nota de nostalgie combinata cu modernismul zilelor noastre.
  6. Minimalism confortabil. Liniile simple si clare, combinate cu elemente de confort, definesc acest stil. Este o abordare care aduce o estetica eleganta si functionala, perfecta pentru un stil de viata modern.
  7. Texturi bogate. Materiale precum catifeaua si tesaturile groase adauga profunzime si lux spatiilor interioare. Aceste materiale sunt ideale pentru a crea un ambient sofisticat si confortabil.
  8. Iluminare artistica. Corpurile de iluminat cu design „statement” devin piese centrale in amenajarile interioare. Iluminarea artistica nu doar ca imbunatateste functionalitatea, dar adauga si un plus de stil si personalitate.
  9. Plante de interior. Integrarea plantelor in decor continua sa fie o tendinta populara. Plantele aduc nu doar beneficii estetice, ci si imbunatatesc calitatea aerului si creeaza un mediu mai placut si sanatos.
  10. Arta murala. Peretii pictati manual pentru un impact vizual deosebit sau acoperiti cu texturi si modele speciale castiga tot mai multa popularitate. Arta murala transforma spatiile obisnuite in adevarate opere de arta, oferind un punct focal impresionant.
***
Compania Lemon Interior Design se remarca prin concepte inovatoare si management complex al amenajarilor de interior, atat pentru segmentul rezidential, cat si pentru spatiile de birouri sau comerciale. Lemon este castigator a numeroase premii nationale si internationale dintre care amintim:  „BIG SEE Interior Design Awards Winner”, Remarkable Awards: „Bucharest, Largest Offices, over 1.500 sqm” si „Bucharest, premium & high end residential”, Premiile Real Estate: „Studioul de arhitectura/design al anului” si „The Most Appreciated Interior Design Studio”, Forbes 500 Awards, obtinute in 2023, Forbes Residential Buildings The New Way of Living Gala: „The most dynamic name in the field of interior design” obtinut in 2022, Real Estate: „The Most Appreciated Premium Design Studio” in 2021.  Lemon Interior Design este si castigator al premiilor internationale European Property Awards 2019: ”Best Interior Design Private Residence Romania” pentru resedinta privata in cadrul unui complex One si ”Best Interior Design Apartment Romania” pentru Lake Loft precum si ”Bathroom Design Romania Award” pentru Skyline. In 2015 compania a fost laureata cu premiul ”Visionary Design” la Gala Premiilor Casa Lux,  iar in 2014 pentru „Cel mai bun design pentru un spatiu de locuit” la Gala Premiilor Elle Decoration Design.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ALLBIMhiltiABONARE REVISTESISECAM
ROCKWOOL 196
Editia
MAI 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 182 (Mai 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
rigips
CONCEPT STRUCTURE
ERBASU CONSTRUCT
Acvatot 2019
viarom
noark
siniat
theda mar
leviatan
CDS
strabag nivel 1
ness project
quadratum
Ubitech
MAKITA
EDIT-Structural
concelex
konsent

Parteneri

AHK 2022
top 500
HABITAT
FPSC_2019
ROGBC 2016
top 500
econet
ef-de-n
top 500
AICPS_30

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander