Agenda Constructiilor
Miercuri, 24 Iulie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - Arhitectura & Proiectare - TECNIC: Crestere semnificativa a businessului, datorata excelentei operationale
TECNIC: Crestere semnificativa a businessului, datorata excelentei operationale
Arhitectura & Proiectare Publicat de Ovidiu Stefanescu 10 Iun 2024 06:25
Parte integranta a RCI Holding, compania Tecnic Consulting Engineering si-a focalizat atentia, inca de la infiintare sa in anul 2007, pe oferirea unor servicii de proiectare si consultanta de inalta performanta, ce i-au asigurat contractarea unora dintre cele mai importante obiective de dezvoltare a infrastructurii, derulate in ultimii ani in Romania, dar si o dezvoltare constanta a businessului. Compania a incheiat anul 2023 cu o cifra de afaceri de peste 11 milioane de euro, iar evolutia activitatii va conduce la mentinerea trendului ascendent, care ar urma sa depaseasca pragul de 20 de milioane de euro pana la finalul acestui an, conform estimarilor Nadiei Popescu, director general al Tecnic Consulting Engineering. In ceea ce priveste perspectivele pentru perioada 2025-2027, conducerea companiei isi propune sa-si mentina trendul ascendent al cifrei de afaceri prin implementarea strategiilor de crestere sustenabila. Estimarile indica o majorare continua a veniturilor, in concordanta cu planurile de extindere geografica si diversificare a portofoliului de servicii.
In cei 17 ani de activitate, amprenta geografica a companiei a crescut, acoperind pe langa teritoriul national si pe cel al Republicii Moldova. 
 
- Ce proiecte de cladiri publice aveti in lucru si ce tip de servicii asigurati pentru acestea?
- In prezent, oferim servicii de supervizare pentru mai multe proiecte importante din domeniul sanatatii, printre care se numara Spitalul Regional de Urgenta (SRU) din Iasi si extinderea Spitalului "Pius Branzeu" din Timisoara. Ne angajam sa asiguram gestionarea eficienta a lucrarilor si respectarea standardelor ridicate de calitate si siguranta. Proiectul de supervizare a SRU Iasi, recent atribuit, realizeaza in prezent primii pasi in implementare, iar pentru extinderea Spitalului "Pius Branzeu" din Timisoara, stadiul fizic al lucrarilor este de aproximativ 16%. Aceste proiecte necesita o abordare meticuloasa pentru a ne asigura ca termenele sunt respectate, la o calitate a infrastructurii medicale conforma cu cele mai inalte standarde.
In paralel cu proiectele din domeniul medical, suntem implicati si in investitii din sectorul justitiei. Supervizam constructia si reabilitarea sediilor judecatoriilor din Carei, Costesti, Horezu si Targu Neamt, contribuind la modernizarea infrastructurii necesare pentru buna desfasurare a actului de justitie in tara. Stadiul fizic al acestor proiecte se situeaza in prezent la 100% pentru judecatoriile Carei, Costesti si Horezu si 30% pentru Targu Neamt. Pentru sediile judecatoriilor din Costesti si Horezu a fost realizata Receptia la Terminarea Lucrarilor in luna februarie 2024, iar pentru judecatoria Carei se preconizeaza receptia in luna septembrie 2024.
In plus, oferim servicii de proiectare pentru modernizarea tronsoanelor de cale ferata dintre Caransebes - Timisoara - Arad (loturile 3 si 4) si Cluj - Episcopia Bihor (Lotul 4). Aceste proiecte vizeaza atat reabilitarea statiilor CF si a cladirilor cu specific feroviar, cat si construirea unor cladiri noi, cu rolul de a imbunatati serviciile de transport feroviar in regiune. 
 
- Cum a evoluat activitatea companiei in 2023 si ce v-ati propus, la nivel de business, pentru urmatorii 4 ani?
- In 2023, activitatea companiei noastre a inregistrat o evolutie semnificativa, evidentiind progrese notabile in diverse domenii. Veniturile au crescut cu semnificativ fata de anul precedent, reflectand angajamentul continuu pentru excelenta si inovatie in serviciile pe care le oferim clientilor. Pentru perioada 2024-2027, ne propunem sa consolidam si sa extindem prezenta noastra pe piata, concentrandu-ne pe mai multe directii strategice. Continuam sa acordam o atentie deosebita proiectelor din infrastructura de transport si sanatate, care raman prioritati esentiale pentru noi. De asemenea, suntem pregatiti sa colaboram cu firmele partenere din cadrul RCI Holding pentru a implementa proiecte si in alte domenii, cum ar fi energia atat pe piata locala, cat si pe plan regional.
Investitiile semnificative in resurse umane reprezinta un alt obiectiv principal pentru urmatorii ani. Ne dorim sa atragem si sa dezvoltam talente de top in industrie, creand un mediu de lucru stimulant si inovator, care sa incurajeze creativitatea si performanta. Recent, am demarat un parteneriat strategic cu Universitatea Tehnica de Constructii Bucuresti pentru a raspunde nevoilor studentilor de a se integra rapid pe piata fortei de munca, in cadrul unei companii de prestigiu.
In ceea ce priveste digitalizarea, ne propunem sa adoptam tehnologii de varf pentru a imbunatati eficienta operationala si calitatea serviciilor noastre. Implementarea unor solutii digitale moderne va facilita o mai buna gestionare a proiectelor si o comunicare mai eficienta cu clientii nostri. Obiectivul pentru urmatorii 4 ani este de a consolida pozitia companiei noastre pe piata de consultanta, prin investitii strategice in extindere, resurse umane si tehnologie. Ne angajam sa ramanem la varful inovatiei si sa oferim servicii de cea mai inalta calitate, adaptate cerintelor si nevoilor in schimbare ale clientilor.
 
- Cum vedeti evolutia cererii de cladiri publice in 2024 si cum credeti ca va evolua aceasta pe termen scurt si mediu?
- In 2024, preconizam o crestere a cererii pentru constructii publice, cu accentul pus pe reabilitarea cladirilor vechi si imbunatatirea infrastructurii existente. Infrastructura imbatranita necesita investitii considerabile pentru a aduce cladirile publice la standarde moderne si pentru a asigura functionarea eficienta a serviciilor publice. Numeroase proiecte sunt in curs pentru sectorul sanatatii, atat publice, cat si private, reflectand necesitatea de a imbunatati accesul si calitatea ingrijirii medicale pentru comunitati. Investitiile in spitale si centre medicale vor contribui la consolidarea infrastructurii de sanatate si la imbunatatirea serviciilor oferite populatiei.
De asemenea, se estimeaza reabilitarea si modernizarea cladirilor CF ca urmare a investitiilor masive in infrastructura feroviara. O infrastructura feroviara imbunatatita va sprijini conectivitatea intre orase si va stimula transportul de pasageri si marfuri, avand un impact pozitiv asupra mobilitatii regionale si nationale. In domeniul educatiei, se vor vedea eforturi considerabile pentru imbunatatirea infrastructurii scolare si universitare. Modernizarea si extinderea facilitatilor educationale sunt esentiale pentru a asigura un mediu de invatare sigur si stimulant pentru elevi si studenti.
In ansamblu, anul 2024 dar si anii imediat urmatori, vor aduce perspective promitatoare pentru sectorul constructiilor publice, cu un accent clar pe renovare, modernizare si crestere a calitatii infrastructurii. Aceste investitii vor sprijini dezvoltarea socio-economica si vor contribui la imbunatatirea vietii cetatenilor, reflectand angajamentul autoritatilor si al investitorilor pentru o dezvoltare durabila si eficienta.
 
- Ce specificatii au noile proiecte de cladiri publice, proiectate dupa pandemie, din punct de vedere al consumului de energie, compartimentarilor, designului interior/ exterior si tipului de materiale folosite?
- In contextul noilor proiecte de cladiri publice proiectate dupa pandemie, se observa o schimbare in specificatiile si cerintele impuse, atat din punct de vedere al consumului de energie, compartimentarii, designului interior/ exterior si alegerea materialelor. Unul dintre aspectele cheie este eficienta energetica. Noile cladiri sunt proiectate sa fie mai durabile din punct de vedere energetic, utilizand tehnologii moderne pentru a reduce consumul de energie. In ceea ce priveste compartimentarile interioare, proiectele post-pandemie pun un accent deosebit pe flexibilitatea spatiilor. Cladirile sunt concepute pentru a permite adaptarea rapida a layout-ului in functie de nevoile schimbatoare ale utilizatorilor. Spatiile sunt proiectate sa ofere o distributie eficienta a zonelor de lucru, incurajand colaborarea si respectand normele de distantare sociala. Designul interior si exterior al acestor cladiri reflecta tendinte actuale in arhitectura, punand un accent pe simplitate, functionalitate si confort. Materialele folosite sunt selectate cu atentie pentru a fi durabile, sustenabile si estetice. De exemplu, se utilizeaza materiale reciclabile sau cu emisii reduse de carbon pentru a minimiza impactul asupra mediului.
 
- Cum au evoluat preturile din domeniul constructiilor in 2023 si cum credeti ca vor fluctua acestea, in 2024?
- In 2023, preturile din domeniul constructiilor au inregistrat o crestere semnificativa, reflectand diversele provocari si schimbari din piata. Costurile materialelor de constructie, precum lemnul, otelul si materialele de izolatie, au inregistrat majorari substantiale, influentate de schimbarile din lanturile de aprovizionare si de cresterea cererii globale. De asemenea, costurile fortei de munca au crescut, in contextul unei cereri mai mari de specialisti in constructii, a majorarii salariilor in acest domeniu, precum si a modificarii taxelor. Pentru 2024, anticipam o continuare a fluctuatiilor in preturile din domeniul constructiilor. Totusi, prognozele indica o posibila stabilizare treptata a preturilor materialelor de constructii, pe masura ce lanturile de aprovizionare se adapteaza la noile conditii de piata si cererea se regleaza. In acelasi timp, costurile fortei de munca vor ramane ridicate, iar presiunea asupra preturilor ar putea continua in functie de evolutia economica generala si de cererea din piata.
 
- Ce planuri si obiective de dezvoltare aveti, la nivel de companie, pe termen scurt, mediu si lung?
- Tecnic, parte a RCI Holding, este dedicat dezvoltarii durabile si progresului comunitatilor pe care le deservim. Pe termen scurt, ne concentram pe extinderea si diversificarea portofoliului sau de servicii, adaptandu-se la cerintele schimbatoare ale pietei si consolidand parteneriatele strategice. Planificam sa investim in dezvoltarea continua a echipei noastre de experti pentru a mentine un nivel inalt de competenta si inovare in fiecare proiect. Pe termen mediu, ne propunem sa crestem prezenta regionala si sa exploram noi oportunitati in industrii adiacente. Vrem sa aducem solutii personalizate de inginerie si consultanta pentru a raspunde eficient nevoilor specifice ale clientilor nostri si ale comunitatilor din regiune. Pe termen lung, obiectivul nostru este sa devenim un partener de incredere si un contribuitor semnificativ la dezvoltarea infrastructurii durabile si inovatoare. Ne propunem sa promovam tehnologii avansate si solutii de sustenabilitate pentru a genera valoare adaugata si pentru a sprijini cresterea economica si sociala a comunitatilor in care activam. In contextul mai larg al RCI Holding, Tecnic contribuie la indeplinirea viziunii grupului pentru o crestere sustenabila si un impact pozitiv asupra societatii. Ne bazam pe resursele si expertiza colectiva din cadrul holdingului pentru a oferi solutii inovatoare si cuprinzatoare in domeniile ingineriei, energiei, serviciilor financiare si tehnologiei.
 
hiltiSISECAMALLBIMABONARE REVISTE
ROCKWOOL 196
Editia
IUNIE/IULIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 183 (Iunie/Iulie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
ERBASU CONSTRUCT
rigips
CDS
EDIT-Structural
siniat
noark
SSAB
CONCEPT STRUCTURE
Acvatot 2019
SIGM
leviatan
strabag nivel 1
MAKITA
Arduro
konsent
BogArt
Ubitech
theda mar
ness project
quadratum
viarom
concelex

Parteneri

top 500
AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
ef-de-n
top 500
top 500
econet
ROGBC 2016
AICPS_30

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander