ALFA Software a incheiat anul 2022 cu o crestere de 15% a cifrei de afaceri |
Digitalizarea in Constructii & Industrie Publicat de Stelian DINCA 31 Ian 2023 13:38 |
Alfa Software, unul dintre furnizorii de sisteme informatice cu cea mai dinamica ascensiune pe piata din Transilvania, anunta o crestere a cifrei de afaceri cu 15% in 2022 fata de anul precedent, depasind astfel cresterea de 10% care a avut loc in anul 2021 si ajungand la 2,6 mil. euro. Alfa Software s-a concentrat in aceasta perioada pe cinci verticale de business si anume: productie, constructii, servicii, transporturi si utilitati.
Pe parcursul anului 2022, echipa Alfa Software si-a concentrat eforturile pentru a livra clientilor sisteme ERP la cheie, reusind totodata sa dezvolte functionalitati noi. Unele dintre acestea, mai exact SAF-T, eFactura si eTransport au la baza modificari legislative importante, cerute de statul roman.
„Cu ajutorul acestor functionalitati, am venit in intampinarea nevoilor companiilor romanesti de a se alinia prevederilor legislative care au intrat in vigoare. De asemenea, am facut inca un pas spre a indeplini una dintre cele mai importante misiuni ale Alfa Software, aceea de a ajuta companiile de la noi din tara sa devina companii paperless”, a spus Cristian Gabriel Pavel, CEO Alfa Software.
Cele trei functionalitati noi au reprezentat o investitie totala de 64.000 euro, la care se adauga o investitie substantiala, de 150.000 euro, pentru aplicatia ASiS.TMS.
ASiS.TMS este un sistem de management al transportului, parte a solutiei de business – ASiS ERP, care ajuta companiile, in principal de transport sau cu flota proprie de masini, sa planifice, sa execute si sa optimizeze miscarea fizica a marfurilor. In plus, aproximativ 40.000 euro au fost directionati spre dezvoltarea unor noi rapoarte/sinteze de Business Intelligence precum: Profit & Loss, Costuri, Situatii pe Centre de Profit, Contracte, Comercial – AgriBusiness. Totalul investitiilor s-a ridicat la peste 254.000 euro.
Anul 2022 a insemnat o crestere cu 28% a vanzarilor de licente noi ASiS ERP . Au fost demarate peste 50 de proiecte noi de digitalizare anul trecut printre care putem aminti: Fartud Timisoara, Mega Titan Beclean, Madrugada Oradea, Global Mat Install Bucuresti, Noodle Pack Cluj-Napoca, Ludwig Pfeiffer Timisoara, OrtoProfil Targu Mures, Far Foundation Bistrita, Deme Macarale Oradea, etc.
Pentru anul 2023, Alfa Software isi propune sa investeasca in continuare in migrarea clientilor inspre cloud nativ Microsoft Azure. O alta componenta importanta devine cea de tip RPA - robotizare sau automatizare, inclusiv prin diverse interconectari via API. Prin aceasta datele din diverse formate structurate (roboti industriali, extrase bancare, etc) sunt introduse automat.
„La Alfa Software, noi credem in digitalizarea datelor direct de la sursa si interpretarea lor automata si nativa in ASiS ERP. Acest lucru nu inseamna introducerea de pe hartie in calculator, ci integrare directa cu extrase de banca, eFacturi primite, date structurate primite de la robotii din fabrica, etc. Anul 2023 va fi anul colectarii automate a datelor. Inclusiv miscarile de stocuri in cadrul diverselor faze de productie le vom gestiona cu tehnologie de tip RFID. De asemenea, dorim sa strangem si mai mult legatura dintre ASiS ERP si componenta de Business Intelligence prin oferirea posibilitatii de a introduce date din interfata de BI, dupa ce a fost facuta o sumarizare a datelor existente si s-au luat niste decizii. De asemenea, investim in portal si aplicatii native mobile pentru Angajati, Clienti, Colaboratori. Noi credem ca interactiunea dintre steakholderii companiilor poate fi facuta digital direct din portaluri specializate, dar si din aplicatii mobile personalizate”, a mai spus Cristian Gabriel Pavel, CEO Alfa Software.
|