Agenda Constructiilor
Luni, 29 Aprilie 2024
hilti
Home - Stiri - Digitalizarea in constructii & Industrie - APMGS: Monitorizarea in timp real a constructiilor reprezinta o tema majora in 2024
APMGS: Monitorizarea in timp real a constructiilor reprezinta o tema majora in 2024
Digitalizarea in Constructii & Industrie Publicat de AG&F 23 Ian 2024 13:27
Dupa un an 2023 plin de provocari pentru Asociatia Profesionala pentru Monitorizarea Geotehnica si Structurala (APMGS), pentru 2024 organizatia si-a propus extinderea activitatilor de comunicare si promovare a monitorizarii geotehnice si structurale a mediului construit atat pentru comunitatea profesionala, cat si pentru autoritatile publice. In 2023, APMGS s-a extins in zonele din nordul si vestul tarii.
"Siguranta mediului construit nu este doar o cerinta de reglementare, ci una imperativ morala. Instrumentatia si monitorizarea sunt esentiale in identificarea si atenuarea riscurilor structurale si geotehnice, reducand efectiv decalajul dintre pericolele potentiale si masurile de siguranta proactive", a declarat Mariana Garstea, presedintele APMGS.
Organizatia prezinta, in continuare, cateva beneficii cheie, vitale pentru care monitorizarea in timp real si sistemele de avertizare timpurie sunt importante in monitorizarea structurala si geotehnica:
 
Asigurarea sigurantei
Sistemele de avertizare timpurie ajuta la asigurarea sigurantei structurilor si a oamenilor, furnizand notificari prealabile a potentialelor probleme. Acest lucru este deosebit de important in zonele predispuse la dezastre naturale, cum ar fi cutremure, alunecari de teren sau inundatii.
 
Prevenirea esecurilor catastrofale
Detectarea la timp a comportarii anormale sau a schimbarilor in conditiile structurale si geotehnice permite interventii inainte de aparitia unei defectiuni catastrofale. Acest lucru poate salva vieti si poate preveni deteriorarea extinsa a infrastructurii.
 
Reducerea riscurilor
Monitorizarea in timp real ajuta la identificarea riscurilor si vulnerabilitatilor potentiale, permitand inginerilor sa dezvolte si sa implementeze strategii de atenuare a riscurilor. Aceasta abordare proactiva reduce probabilitatea unor esecuri neasteptate.
 
Optimizarea intretinerii si reparatiilor
Monitorizarea continua permite inginerilor sa evalueze performanta structurilor si a elementelor geotehnice in timp. Aceste date ajuta la optimizarea programelor de intretinere si la planificarea reparatiilor pe baza starii reale a componentelor monitorizate.
 
Luarea deciziilor bazate pe date/informatii
Datele in timp real ofera informatii valoroase despre performanta si starea de sanatate a structurilor si formatiunilor geologice. Inginerii pot lua decizii in cunostinta de cauza bazate pe informatii precise si actualizate, mai degraba decat sa se bazeze doar pe inspectii periodice.
 
Reducerea costurilor
Detectarea precoce a problemelor potentiale permite interventii rentabile si in timp util. Remedierea problemelor inainte ca acestea sa escaladeze poate economisi costuri semnificative de reparatii si poate minimiza impactul economic al defectiunilor infrastructurii.
 
Evaluarea performantei pe termen lung
Monitorizarea pe termen lung ofera date valoroase pentru evaluarea performantei structurilor si elementelor geotehnice in diferite conditii. Aceste informatii sunt esentiale pentru rafinarea standardelor de proiectare si imbunatatirea practicilor viitoare de constructie.
Increderea publicului
Implementarea sistemelor robuste de monitorizare si avertizare timpurie sporeste increderea publicului in siguranta si fiabilitatea constructiilor. Acest lucru este deosebit de important pentru proiectele critice, cum ar fi poduri, baraje, stadioane, spitale, etc.
 
Cercetare si dezvoltare
Monitorizarea continua genereaza o multime de date care pot fi utilizate in scopuri de cercetare si dezvoltare. Aceste date ajuta inginerii si cercetatorii sa inteleaga mai bine comportarea structurala si geotehnica, ceea ce duce la progrese in practicile de proiectare si constructie.
Monitorizare in timp real si de avertizare timpurie sunt instrumente indispensabile pentru asigurarea sigurantei, fiabilitatii si longevitatii constructiilor.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
SISECAMABONARE REVISTEALLBIMRAWLPLUG
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
ness project
noark
siniat
rigips
CONCEPT STRUCTURE
Ubitech
ERBASU CONSTRUCT
EDIT-Structural
concelex
Acvatot 2019
strabag nivel 1
theda mar
CDS
viarom
MAKITA
quadratum
leviatan

Parteneri

top 500
AHK 2022
HABITAT
INNOCONSTRUCT2024
FPSC_2019
econet
AICPS_30
top 500
ef-de-n
ROGBC 2016
top 500

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander