Agenda Constructiilor
Marti, 23 Aprilie 2024
hilti
Home - Stiri - Digitalizarea in constructii & Industrie - ASW: Investitiile in solutii ERP pentru productie vor creste puternic pana in 2024
ASW: Investitiile in solutii ERP pentru productie vor creste puternic pana in 2024
Digitalizarea in Constructii & Industrie Publicat de Stelian DINCA 05 Nov 2020 06:30
Solutiile ERP constituie fundamentul transformarii digitale a companiilor. Acestea conecteaza diverse sisteme, astfel incat ele sa ofere o valoare mai mare, pe o durata mai lunga. Mai mult decat atat, ele reprezinta instrumentele prin care managerii primesc informatiile esentiale dezvoltarii business-ului lor. De asemenea, acestea constituie punctul de intrare pentru noile tehnologii, precum Internetul lucrurilor (IoT), care vor adauga noi seturi de date in operatiunile de productie.
In acest context, un ERP poate sta in centrul activitatii pentru business-urile care opereaza in domeniul productiei, odata cu incetarea pandemiei. El poate contribui astfel in diferite moduri la cresterea rezilientei si la revolutionarea companiilor. In continuare, vom prezenta doar cateva dintre acestea.
Robustetea lantului de aprovizionare
Pandemia de coronavirus a ridicat in fata producatorilor o realitate simpla: lanturile de aprovizionare pot fi perturbate. Astfel, pentru a evita colapsul acestora, producatorii vor trebui nu doar sa-si obtina materiile prime de la multiplii furnizori, ci sa se asigure ca ele provin din multiple locatii.
Necesitatea de a colabora cu mai multi furnizori in contextul unei fluctuatii imprevizibile a cererii reprezinta motivul central pentru care ABI Research prezice ca investitiile in ERP-urile pentru productie vor creste la 14 miliarde de dolari pana in 2024.
Trasabilitatea
Capacitatea de urmarire a produselor si a provenientei lor sta la fundamentul unui lant de aprovizionare solid. Aceasta constituie primul pas pentru rezolvarea problemelor de durabilitate, conformitate si risc ale produselor.
In ciuda tendintei catre onshoring, putine sectoare pot afirma ca, in contextul unor lanturi de aprovizionare tot mai variate, fiecare component al unui produs poate fi urmarit in lipsa asistentei digitale. Un ERP ajuta producatorii sa asigure acest lucru, generand rapoarte complexe si exacte despre produsele lor.
Automatizarea
Conform Interact Analysis, lideri ai cercetarii in sectorul de automatizare, masurile de distantare sociala vor determina o revitalizare a cererii cu privire la instrumentele de automatizare in domeniul productiei. Utilizarea acestora poate conduce la o crestere a eficientei si a vitezei de furnizare a bunurilor catre consumatori.
Acest lucru este valabil pentru toate tipurile de automatizare, de la widget-uri software pentru automatizarea proceselor repetitive, pana la solutii de inteligenta artificiala care pot digitaliza functii intregi. Astfel, automatizarile imbunatatesc eficienta, productivitatea, flexibilitatea, contribuie la reducerea erorilor si la disponibilitatea fortei de munca.
Distantarea sociala
Una dintre cele mai importante contributii ale sistemelor ERP a constat in dezvoltarea muncii remote. Ele permit ca o mare parte a muncii care trebuie realizata anterior la fata locului sa fie efectuata acum de la distanta.
ERP-ul permite muncitorilor care nu se afla in fabrica sa opereze de la distanta, pe baza tuturor informatiilor de care au nevoie pentru a lua decizii in timp real. Pe de alta parte, cei care lucreaza la locatie se bucura de flexibilitate si de distantare.
Productia cu costuri reduse
In prezent, reducerea costurilor reprezinta o prioritate pentru multiple companii. Punand accentul pe activitatile de baza si pe reducerea complexitatii operatiunilor, ele pot a asigura o sustenabilitate financiara cat mai indelungata.
Cu ajutorul unui sistem ERP pot fi optimizate: stocurile de inventar, costurile de transport si distributie, preturile si utilizarea materiilor prime, dar si obtinerea datelor relevante pentru reducerea costurilor generale.
Managementul turelor de lucru
Solutiile ERP pot contribui la gestionarea unui personal incomplet sau variabil, ajutand in acelasi timp business-urile sa isi protejeze forta de munca prin implementarea unui program eficient de ture, in contextul carantinei si a masurilor de izolare.
Cu ajutorului unui ERP, producatorii pot implementa o politica care sa permita tranzitia usoara a diferitelor locuri de munca si roluri. In caz de necesitate, va exista astfel intotdeauna o persoana care poate prelua atributiile alteia.
 
SISECAMALLBIMRAWLPLUGABONARE REVISTE
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
concelex
ERBASU CONSTRUCT
Ubitech
strabag nivel 1
noark
CDS
leviatan
ness project
EDIT-Structural
Acvatot 2019
viarom
quadratum
theda mar
siniat
rigips
CONCEPT STRUCTURE
MAKITA

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
top 500
FPSC_2019
econet
AICPS_30
ROGBC 2016
ef-de-n
top 500
top 500

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander