Agenda Constructiilor
Vineri, 27 Decembrie 2024
Home - Stiri - Digitalizarea in constructii & Industrie - Curtea de Conturi Europeana examineaza riscurile de securitate ale tehnologiei 5G
Curtea de Conturi Europeana examineaza riscurile de securitate ale tehnologiei 5G
Digitalizarea in Constructii & Industrie Publicat de Stelian DINCA 09 Dec 2020 09:11
Curtea de Conturi Europeana a lansat un audit pentru a evalua daca UE si statele sale membre implementeaza retele 5G securizate in timp util si in mod concertat. Acest audit se plaseaza in continuarea recentului document de analiza al Curtii privind raspunsul UE la strategia de investitii controlata de stat aplicata de China, document care a atras atentia asupra securitatii tehnologiei 5G ca aspect problematic. Curtea va examina cadrul existent in UE pentru tehnologia 5G, sprijinul acordat de Comisia Europeana pentru statele membre, precum si modul in care acestea din urma implementeaza tehnologia 5G si iau in considerare preocuparile in materie de securitate. Ea se va concentra pe securitatea retelelor, inclusiv securitatea cibernetica si cea a echipamentelor hardware.
„Modul in care tehnologia 5G este implementata la nivelul de ansamblu al UE va afecta numeroase aspecte ale vietii cetatenilor, prin evolutii precum e-sanatatea, automobilele inteligente si retelele de electricitate inteligente. De asemenea, 5G va avea un impact asupra eforturilor de digitalizare ale Europei si, datorita caracterului transfrontalier al implementarii acestei tehnologii, asupra functionarii pietei unice”, a declarat doamna Annemie Turtelboom, membra Curtii care conduce acest audit. „Asadar, este esential ca aceasta noua tehnologie importanta sa fie implementata rapid, in conditii de siguranta si intr-un mod concertat.”
Cea de a cincea generatie de sisteme de telecomunicatii mobile si fara fir (5G) ofera o conexiune ultrarapida pe care se sprijina nu numai utilizatori individuali, ci si un numar mare de dispozitive conectate - asa-numitul internet al obiectelor. Aceasta generatie marcheaza, astfel, un progres revolutionar fata de standardele anterioare, 3G si 4G. Intr-un studiu al Comisiei Europene, se estimeaza ca introducerea capacitatilor 5G in patru sectoare strategice cheie - industria autovehiculelor, sanatatea, transporturile si energia - va genera beneficii de 113 miliarde de euro pe an. In acelasi studiu se indica si faptul ca investitiile in tehnologia 5G sunt susceptibile sa creeze 2,3 milioane de locuri de munca in statele membre.
Cu toate acestea, un alt motiv pentru care tehnologia 5G necesita o abordare concertata la nivelul UE este acela ca infrastructura si amenintarile potentiale la adresa securitatii acestei tehnologii sunt de natura transfrontaliera. Orice vulnerabilitati si incidente de securitate cibernetica semnificative care afecteaza retelele dintr-un stat membru ar afecta UE in ansamblul sau. In ultimii ani, UE a alocat un volum considerabil de finantare pentru proiecte 5G din statele membre, inclusiv imprumuturi acordate de Banca Europeana de Investitii. Planul de actiune al UE avea in vedere lansarea serviciilor 5G in toate statele membre pana la sfarsitul anului 2020; pana in luna octombrie a acestui an, tehnologia 5G a fost implementata in 17 tari din UE, plus Regatul Unit. Eventualele intarzieri in obtinerea unei acoperiri 5G adecvate, precum si eventualele probleme de securitate, pot avea implicatii enorme pentru competitivitatea si pentru independenta strategica a UE.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
RAWLPLUGALLBIMSISECAMhiltiTotalEnergiesABONARE REVISTE
ROCKWOOL 196
Editia
NOIEMBRIE-DECEMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 187 (Noiembrie-Decembrie 2024)
 

Autentificare

Editia
OCTOMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 186 (Octombrie 2024)
 
Editia
SEPTEMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 185 (Septembrie 2024)
 
romania fara hospice
GHID de INSTALARE
Arduro
VEGO
AED
CDS
BogArt
SSAB
leviatan
noark
concelex
strabag nivel 1
Ubitech
SIGM
rigips
ERBASU CONSTRUCT
konsent
quadratum
CONCEPT STRUCTURE
EURO BUILD
theda mar
DRS
EDIT-Structural
GEWISS
ELECTROGRUP
MAKITA
Acvatot 2019

Parteneri

top 500
HABITAT
FPSC_2019
top 500

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander
urmarirea comportarii in timp a constructiilor<