Agenda Constructiilor
Joi, 25 Aprilie 2024
hilti
Home - Stiri - Digitalizarea in constructii & Industrie - Safetech Innovations poate fi prima firma de securitate cibernetica listata la BVB
Safetech Innovations poate fi prima firma de securitate cibernetica listata la BVB
Digitalizarea in Constructii & Industrie Publicat de Stelian DINCA 30 Sep 2020 12:47
Safetech Innovations SA, companie romaneasca de securitate cibernetica, anunta intentia de listare pe piata AeRO a Bursei de Valori Bucuresti pana la sfarsitul anului. Inainte de listare, Safetech Innovations va realiza un plasament privat pentru actiuni noi cu intentia de a atrage 2,5 milioane de lei de la investi-torii BVB. Plasamentul pentru noile actiuni ordinare ale Safetech Innovations va avea loc in toamna anului 2020 si va fi intermediat de casa de brokeraj Tradeville, in timp ce Cornerstone Communications va fi consultantul autorizat al companiei dupa listare.
„In ultimii doi ani ne-am concentrat atentia in vederea pregatirii Safetech Innovations pentru investitorii Bursei de Valori Bucuresti. Ne-am revizuit modelul de business, am imbunatatit oferta de servicii, am restructurat compania pe plan intern si am atras clienti de renume din Romania si din strainatate. Ca urmare, rezultatele noastre financiare s-au imbunatatit semnificativ. Pentru anul 2020, in ciuda pande-miei, intentionam sa crestem veniturile cu aproximativ 15%, iar profitul net cu aproximativ 60% fata de rezultatele inregistrate in anul precedent. Ne bucuram sa anuntam ca suntem pregatiti pentru plasamen-tul privat si listarea ulterioara pe piata AeRO. Recunoastem oportunitatile pe care le ofera piata de capi-tal si dorim sa ne continuam planurile de a transforma Safetech Innovations intr-un jucator de referinta pe piata de securitate cibernetica din Romania cu ajutorul investitorilor locali”, a declarat Victor Gansac, Director General, Safetech Innovations.
Safetech Innovations a fost infiintata in 2011 si este unica companie dedicata exclusiv securitatii infor-matiei de pe piata de profil din Romania, care ofera atat servicii in domeniul securitatii, cat si pentru implementarea solutiilor de securitate cibernetica. Safetech Innovations ofera monitorizare si raspuns 24/7 a securitatii cibernetice, audituri de securitate, teste de penetrare, gestionarea riscurilor de securi-tate si servicii de guvernanta a securitatii. Compania detine si opereaza STI CERT – Safetech Compu-ter Emergency Response Team, unul dintre primele CSIRT-uri private infiintate in Romania, acreditat la nivel international, care asigura companiilor din sectoarele privat si public monitorizarea continua a amenintarilor cibernetice si interventia in caz de incidente de securitate. STI CERT ofera un sistem de monitorizare 24/7, alertare, managementul incidentelor si investigatii si acopera toate tipurile de inciden-te de securitate cibernetica prin metode centralizate, asigurate de o echipa de experti si ethical hackeri.
Safetech Innovations este singura companie din Romania acreditata ca partener in NATO Industry Cy-ber Partnership (NICP). Compania detine un portofoliu vast de clienti, colaborand cu peste 10 institutii cheie din sectorul financiar-bancar autohton, cu companii multinationale, precum si companii locale din sectoarele energiei, FMCG, telecomunicatii, IT&C si transporturi. In prezent, Safetech Innovations SA este detinuta de Victor Gansac, director general si Paul Rusu, director financiar, fiecare cu o participatie de 50% in companie. In urma plasamentului privat, actualii actionari isi vor mentine pachetul majoritar in afacere.
In 2019, Safetech Innovations a inregistrat o cifra de afaceri de 10,5 milioane lei, cu o crestere de 56,4% fata de rezultatul din 2018 si un profit net de 1,25 milioane lei, cu o crestere de 26,3% fata de 2018. In 2019, compania a avut o marja de profit net de 11,8%. In prima jumatate a anului 2020, Safe-tech Innovations a inregistrat o cifra de afaceri de 5,3 milioane lei (+60,7% fata de S1 2019) si un profit net de 450.246 lei (+61,5% fata de S1 2019). Pentru intregul an 2020, conducerea estimeaza venituri de 15,6 milioane lei si la un profit net de 2 milioane lei. Compania are in prezent 43 de angajati.
Capitalul atras in cadrul plasamentului privat va fi directionat catre investitii. Prin listarea la bursa si acces la capital, compania identifica o oportunitate in dezvoltarea de solutii si produse inovatoare in domeniul securitatii cibernetice, dar si in cresterea capacitatii tehnice prin dezvoltarea laboratorului de testare a securitatii. Investitiile in aceste noi proiecte vor putea genera venituri semnificative, fiind baza-te pe tehnologie brevetata.
Conducerea intentioneaza sa finalizeze procesul de listare a companiei pe piata AeRO pana la sfarsitul anului 2020, sub rezerva finalizarii proceselor si primirii aprobarilor de la toate institutiile relevante impli-cate in listare, sau, cel mai tarziu in primul trimestru din 2021. Safetech Innovations va fi prima compa-nie de securitate cibernetica listata la Bursa de Valori Bucuresti. Actiunile Safetech Innovations SA vor fi disponibile la tranzactionare sub simbolul „SAFE”. Managementul propune investitorilor o politica de dividende atractiva, care va consta in distribuirea partiala de dividende in numerar si distribuirea de ac-tiuni gratuite prin capitalizarea profiturilor.
Se preconizeaza ca piata globala a securitatii cibernetice va creste de la 152,7 miliarde de dolari in 2018 la 248,6 miliarde de dolari pana in 2023, la o rata anuala compusa de crestere (CAGR) de 10,2%. Studiile arata ca securitatea cibernetica este unul dintre domeniile care va genera cele mai mari cheltu-ieli in perioada urmatoare, depasind cheltuielile pentru servicii cloud sau platformele de big data. Aceste estimari sunt sustinute si de faptul ca numarul atacurilor cibernetice s-a intensificat semnificativ in 2020 in contextul pandemiei de COVID-19. Se asteapta ca aceasta tendinta sa continue, deoarece atacurile cibernetice, care vizeaza atat institutiile publice, inclusiv spitale, cat si companiile private, vor deveni din ce in ce mai sofisticate in perioada urmatoare.
 
ABONARE REVISTEALLBIMRAWLPLUGSISECAM
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
siniat
strabag nivel 1
leviatan
viarom
Acvatot 2019
ERBASU CONSTRUCT
rigips
MAKITA
CDS
noark
EDIT-Structural
theda mar
quadratum
concelex
Ubitech
CONCEPT STRUCTURE
ness project

Parteneri

HABITAT
top 500
AHK 2022
FPSC_2019
ROGBC 2016
AICPS_30
ef-de-n
top 500
top 500
econet

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander