Knauf, Bosch si Siemens, intre finalistii AHK la Premiile Economiei Romano-Germane |
Expozitii & Conferinte Publicat de AG&F 26 Ian 2024 13:03 |
12 proiecte din cele 143 inscrise in competitie au intrat in finala concursului AHK Awards-Premiile economiei romano-germane, organizat in perioada 5 iulie - 24 noiembrie 2023 de catre Camera de Comert si Industrie Romano-Germana (AHK Romania). Castigatorii vor fi anuntati cu prilejul Receptiei de Anul Nou, care va avea loc la 1 februarie, la Palatul Parlamentului.
Aflat la a doua editie, concursul se adreseaza companiilor romanesti si germane si premiaza rezultatele deosebite obtinute de acestea, in patru categorii: Excelenta in afaceri, Angajatii nostri-succesul nostru, Responsabilitate pentru Viitor, Inovatie si noi tehnologii.
Companiile finaliste sunt:
Toate cele 143 de proiecte depuse pot fi accesate pe https://www.ahkawards.ro/.
"Fiecare categorie a avut criterii stricte de selectie, iar juriul de specialitate - format din reprezentanti ai mediului academic si de business, ai societatii civile, ai administratiei precum si din jurnalisti - a avut dificila misiune de a alege cate trei proiecte, cele mai bune din fiecare categorie. Departajarea a fost greu de facut, avand in vedere inalta calitate a proiectelor depuse, dar si numarul foarte mare al acestora. Ne bucuram sa vedem atata energie din partea companiilor, de a concura si de a initia proiecte care vin cu solutii pentru provocarile cu care ne confruntam in aceste vremuri”, a declarat Sebastian Metz, Director General al AHK Romania.
Criteriile de selectie pentru categoria „Excelenta in afaceri” au fost: strategia de dezvoltare, cresterea exceptionala, atingerea unei pozitii de top pe piata romaneasca, introducerea cu succes a unui produs/ proces sau contributia la dezvoltarea unei industrii, in urma unor investitii din ultimii 2-3 ani.
Pentru a castiga la categoria „Angajatii nostri-succesul nostru” companiile au dovedit, intre altele, ca au derulat proiecte excelente in domeniul resurselor umane (in procesul de recrutate, in stagii si programe de internship), programe de sanatate si bunastare, de training pentru angajati, de educatie duala, de cooperare cu mediul universitar, cu obiective si rezultate concrete si cu impact asupra dezvoltarii companiei.
Categoria „Responsabilitate pentru viitor” pune in valoare proiectele cu impact social si activitate economica sustenabila, care reduc poluarea si economisesc resursele, initiative care servesc nevoile comunitatii.
La categoria „Inovatie si noi tehnologii” au castigat puncte companiile care au implementat strategii de afaceri inovatoare, orientate spre cercetare, au dezvoltat servicii si produse inovatoare, au promovat activitati de cercetare-dezvoltare, colaborari cu mediul academic sau schimburi de experienta intre Romania si Germania.
|