Agenda Constructiilor
Vineri, 29 Martie 2024
Frontale
Home - Stiri - Expozitii & Conferinte - REHVA: Congresul International CLIMA are loc in Bucuresti intre 26 si 29 mai 2019
REHVA: Congresul International CLIMA are loc in Bucuresti intre 26 si 29 mai 2019
Expozitii & Conferinte Publicat de Cosmin Dincu 28 Ian 2019 07:47
REHVA anunta, printr-un comunicat, ca in perioada 26-29 mai 2019 va avea loc, la Bucuresti, Congresul Mondial CLIMA 2019, cel mai important congres stiintific international in domeniul echipamentelor de incalzire, ventilatie si aer conditionat (HVAC), eveniment aflat la editia a XIII-a. „Locul desfasurarii evenimentului este capitala Romaniei, al saselea oras european in ceea ce priveste populatia si cel mai mare oras din tara noastra, reprezentand un centru cultural, industrial si financiar important, care asigura cele mai bune premise pentru organizarea unor conferinte de o asemenea anvergura, cum este CLIMA”, informeaza un comunicat al organizatorilor. Sub titlul „Mediul construit in fata provocarilor date de schimbarile climatice”, temele principale propuse pentru al XIII-lea congres CLIMA vor pune in discutie capacitatea cladirilor noi sau a celor existente, reabilitate, impreuna cu sistemele tehnice din componenta acestora, in special HVAC, pentru a contracara intr-un mod eficient din punct de vedere energetic schimbarile climatice, astfel incat sa se mentina un confort optim in incinte, simultan cu asigurarea securitatii si sanatatii ocupantilor. Organizatorii se asteapta, cu prilejul evenimentului, la prezenta a peste 100 de ambasadori CLIMA 2019 si a 50 de parteneri care promoveaza acest eveniment la nivel mondial. De asemenea, in auditoriu vor fi mai mult de 1.000 de participanti (cercetatori, ingineri, arhitecti, studenti etc.), fiind prezentate peste 750 de lucrari stiintifice (fiind evidentiate si selectate preponderent cele care urmeaza sa fie publicate in reviste indexate Scopus sau Web of Science). Totodata, in perioada derularii lucrarilor congresului, vor avea loc peste 20 de ateliere tehnice si stiintifice.
„Intrucat Congresul Mondial CLIMA al REHVA nu a avut loc niciodata in Europa de Est, in ultimii 20 de ani, iar Bucurestiul are onoarea de a deveni gazda participantilor la acest eveniment in mai 2019, apreciem oportunitatea de a primi invitatii cu aceeasi ospitalitate cu care am fost intampinati de membrii societatii REHVA, de-a lungul anilor”, au subliniat membrii board-ului congresului, respectiv prof. dr. ing. Sorin Burchiu (presedintele acestei editii a congresului), conf. univ. dr. ing. Catalin Lungu (seful comitetului de organizare a congresului CLIMA), dr. ing. Ioan Silviu Dobosi (sef al comitetului pentru sponsori si expozitie), respectiv conf. univ. dr. ing. Ilinca Nastase (sef al comitetului stiintific).
CLIMA este un eveniment stiintific si tehnic organizat de REHVA de catre unul dintre membrii sai. Acest congres si expozitie internationala reprezinta cel mai mare eveniment organizat in Europa si pe plan global pe teme cum ar fi HVAC, eficienta energetica, cladirile si orasele inteligente, cladirile cu un consum de energie apropiat de zero si cele pasive, tehnologiile pentru surse regenerabile de energie etc. Organizat initial la fiecare patru ani, congresul CLIMA se desfasoara acum la fiecare trei ani. Acest congres international este organizat de una dintre asociatiile membre ale REHVA si reprezinta punctul de intalnire a profesionistilor din intreaga lume. Congresele CLIMA au avut loc la Milano (1975), Budapesta (1980), Copenhaga (1985), Sarajevo (1989), Londra (1993), Bruxelles (1997), Napoli (2001), Lausanne (2005), Helsinki (2007), Antalya (2010), Praga (2013) si Aalborg (2016), reunind, la cele mai recente editii, aproximativ 1.000 de profesionisti din domeniul HVAC.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
hiltiABONARE REVISTERAWLPLUGALLBIM
ROCKWOOL 196
Editia
IANUARIE/FEBRUARIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 180 (Ianuarie-Februarie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
CONCEPT STRUCTURE
Acvatot 2019
viarom
rigips
concelex
CDS
leviatan
quadratum
MAKITA
strabag nivel 1
noark
ERBASU CONSTRUCT
theda mar
FRONTALE
Ubitech
ness project

Parteneri

top 500
AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
ef-de-n
top 500
top 500
econet
AICPS_30
ROGBC 2016

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander