Agenda Constructiilor
Sambata, 20 Aprilie 2024
hilti
Home - Stiri - Hale & Structuri metalice - DAMILA va deschide doua noi linii de productie, in 2015
DAMILA va deschide doua noi linii de productie, in 2015
Hale & Structuri metalice Publicat de Elena Icleanu 22 Sep 2014 17:55
La sfarsitul primului semestru din 2014, cifra de afaceri a producatorului de sisteme de invelitori metalice si plasa sudata Damila a inregistrat o crestere de 16,4% fata de aceeasi perioada a anului trecut, iar marja comerciala a crescut cu 21,9%. "Aceste rezultate pozitive, consemnate intr-un context economic extrem de dificil, se datoreaza efortului financiar semnificativ, de peste 6 milioane de euro, pe care societatea l-a facut in ultimii ani, in dezvoltarea capacitatilor de productie, respectiv a fabricii de fasonat otel-beton din judetul Ilfov, cu o capacitate lunara de peste 1.000 de tone, a unitatii de productie a plaselor sudate (peste 1.500 tone/luna) si fabrica pentru productia de tigla metalica marca «Rodach», din judetul Valcea", a declarat Mihaela Roventa, directorul general al Damila. In prezent, circa 20% din cifra de afaceri aferenta activitatii comerciale a firmei este reprezentata de productia vanduta, obiectivul societatii fiind ca aceasta pondere sa atinga un nivel de minimum 40% in urmatorii trei ani.
In pofida acestor rezultate pozitive pe care Damila le-a inregistrat in acest an, considerand contextul economic actual in care investitiile straine directe in Romania au scazut, in primele sase luni, cu 10,3% sub nivelul din aceeasi perioada a anului trecut, iar Guvernul a "sugrumat" investitiile publice, pana la sfarsitul anului curent compania va inchide doua depozite, respectiv pe cele din Pantelimon (judetul Ilfov) si Timisoara. "Inchiderea celor doua depozite nu va avea un efect negativ asupra obiectivelor stabilite ale societatii, intrucat cea mai mare parte a activitatii comerciale a celor doua depozite ce vor fi inchise va fi preluata de cele din Bragadiru (judetul Ilfov) si Ramnicu Valcea", a explicat Mihaela Roventa. In acest context economic instabil, societatea este preocupata de reducerea costurilor variabile, de imbunatatirea profitului operational (nivelul EBITDA) si de pastrarea ratingului financiar in fata creditorilor, astfel incat Damila sa atraga resursele financiare necesare continuarii planului de investitii stabilit pe termen mediu si lung. In anul 2015, compania va efectua investitii noi in capacitati de productie, urmand a dezvolta o fabrica noua de fasonare a otelului-beton in judetul Valcea, precum si o linie moderna si complet automatizata pentru productia de plasa sudata.
In ceea ce priveste afacerile din 2014, conducerea Damila estimeaza ca va inregistra o crestere a cifrei de afaceri de minimum 15% fata de nivelul din 2013, iar profitul net - ca sursa financiara principala pentru investitii - va fi de cel putin 2,5 milioane de lei. Pentru informatii suplimentare, click aici!
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ALLBIMABONARE REVISTESISECAMRAWLPLUG
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
viarom
Ubitech
EDIT-Structural
theda mar
strabag nivel 1
MAKITA
leviatan
ness project
CDS
rigips
concelex
CONCEPT STRUCTURE
ERBASU CONSTRUCT
Acvatot 2019
siniat
noark
quadratum

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
top 500
FPSC_2019
top 500
ROGBC 2016
AICPS_30
ef-de-n
econet
top 500

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander