Agenda Constructiilor
Vineri, 26 Aprilie 2024
hilti
Home - Stiri - Sustenabilitate - Portland Trust a obtinut certificarea WELL Health-Safety, pentru Expo Business Park
Portland Trust a obtinut certificarea WELL Health-Safety, pentru Expo Business Park
Sustenabilitate & CSR Publicat de Stelian DINCA 23 Mar 2021 10:20
Dezvoltatorul de proprietati comerciale Portland Trust a anuntat obtinerea certificarii WELL Health-Safety pentru proiectul de birouri EXPO BUSINESS PARK, situat pe Bulevardul Expozitiei din Bucuresti, standard emis de International WELL Building Institute (IWBI). WELL Health-Safety este cel mai nou sistem de evaluare introdus de IWBI. Bazat pe date reale din exploatarea imobilului, WELL Health-Safety se concentreaza pe adoptarea unui set de politici operationale si a unor protocoale de intretinere, prin implicarea tuturor partilor interesate in utilizarea unei cladiri, precum si implementarea unor planuri de urgenta menite sa asigure adaptarea cladirilor la un mediu sigur post Covid-19, atat in prezent si in viitor.
Robert Neale, CEO al Portland Trust: „Suntem incantati ca am obtinut aceasta prestigioasa recunoastere internationala care atesta modul de operare al cladirilor noastre si indeplinirea angajamentului de a acorda prioritate sanatatii si sigurantei chiriasilor nostri, a vizitatorilor si a personalului care lucreaza in complex. Expo Business Park a fost proiectat si construit utilizand materiale antibacteriene, astfel incat sa le ofere celor care isi desfasoara activitatea aici un mediu sanatos, in care sa aiba parte de aer proaspat in proportie de 100%, cu posibilitatea de a deschide ferestrele pentru o ventilare naturala”.
Pentru a obtine certificarea WELL Health-Safety, Expo Business Park a trecut printr-un proces de imbunatatire si adaptare a sistemelor de curatare si intretinere, precum si a politicilor de acces in cladiri si de circulatie a persoanelor in interiorul acestora. Au fost instalate tehnologii inovatoare precum dezinfectarea suprafetelor pe baza de lumina UV-C si purificarea aerului in ascensoare. De asemenea, au fost montate statii de dezinfectare la toate intrarile si folii protectoare, cu rol antibacterian, pe manerele usilor.
EXPO Business Park a initiat, de asemenea, tranzitia la utilizarea exclusiva a energiei electrice verzi pentru alimentarea cladirilor sale. Neale a comentat: „Portland Trust se angajeaza pe deplin sa foloseasca electricitatea ecologica pentru toate proiectele noastre din viitor. Credem ca micul cost suplimentar de utilizare al energiei generate de surse naturale, cum ar fi lumina soarelui sau vantul, completeaza pe deplin strategia noastra de dezvoltare de a livra cladiri durabile, cu consum redus de energie si de a le opera in mod responsabil”.
Proiectul premiat EXPO Business Park ofera 40.000 mp de spatiu net de birouri, situat pe Bulevardul Expozitiei, in zona de centru-nord a Bucurestiului. Complexul cuprinde 3 cladiri dotate cu doua niveluri de parcare subterana si este primul proiect de birouri nou construit din Romania, care a obtinut certificarea BREEAM, calificativul Oustanding, pentru proiectare si specificatii sustenabile. EXPO Business Park este dotat cu panouri solare pe acoperis pentru incalzirea apei calde, acces pe baza de senzori, fara necesitatea de a atinge vreo suprafata, iluminare cu LED-uri in toate zonele cladirilor, tehnologie de recunoastere a placutelor de inmatriculare, suporturi pentru biciclete si spatii amenajate pentru dusuri.
Sistemul de certificare WELL Health-Safety asigura o sursa centralizata institutionalizata, capabila sa valideze eforturile depuse de proprietari si operatori pentru a adapta cladirile noului context marcat de pandemie. Acest nou standard se bazeaza pe cunostintele expertilor care fac parte din grupul de lucru al IWBI, constituit pentru a oferi sprijin in vederea protectiei impotriva COVID-19 si a altor infectii respiratorii, precum si pe indrumarile Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS), Centrul pentru Prevenirea si Controlul Bolilor (CDC) al SUA, centre globale de control si prevenire a bolilor si agentii de gestionare a situatiilor de urgenta, asociatii recunoscute de standardizare, cum ar fi ASTM International si ASHRAE, precum si prestigioase institutii academice de cercetare.
J8 Office Park, care va fi, de asemenea, alimentat din surse regenerabile, este, in prezent, cel mai mare proiect aflat in constructie al Portland Trust, pentru care se pregateste, de asemenea, obtinerea certificarii WELL Health-Safety, pe langa atestarea BREEAM Outstanding. Bog’art, antreprenorul general al proiectului, va finaliza lucrarile de constructie in vara acestui an.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
RAWLPLUGABONARE REVISTESISECAMALLBIM
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
siniat
theda mar
concelex
noark
rigips
MAKITA
quadratum
strabag nivel 1
leviatan
CONCEPT STRUCTURE
ness project
EDIT-Structural
CDS
ERBASU CONSTRUCT
Acvatot 2019
Ubitech
viarom

Parteneri

top 500
AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
AICPS_30
top 500
ef-de-n
ROGBC 2016
top 500
econet

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander