Agenda Constructiilor
Vineri, 26 Aprilie 2024
hilti
Home - Stiri - INFRASTRUCTURA - GUVERNUL a aprobat infiintarea Registrului unic al utilajelor pentru constructii
GUVERNUL a aprobat infiintarea Registrului unic al utilajelor pentru constructii
Infrastructura Publicat de Stelian DINCA 17 Mar 2022 11:24
Guvernul a aprobat infiintarea Registrului unic al utilajelor, echipamentelor si instalatiilor, avand ca scop constituirea unei baze de date cu toate aceste date de care dispun firmele care participa la licitatii pentru infrastructura de transport, a declarat vicepremierul Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor.
"Pe domeniul Transporturilor este extrem de important ceea ce am adoptat astazi si era prins in programul de guvernare si anume Registrul unic al utilajelor. De ce a fost necesara infiintarea acestui Registru al utilajelor, pentru ca vom constitui, in final, o baza unica de date cu toate utilajele, echipamentele, instalatiile de care dispun in mod real operatorii economici care participa la licitatii pentru proiectele de infrastructura de transport. Autoritatile si companiile din domeniu care lanseaza proiecte de interes public vor putea verifica daca ofertantii pot aduce, intr-adevar, in santier utilajele pe care le prezinta in oferte", a declarat Sorin Grindeanu, miercuri, intr-o conferinta de presa la Palatul Victoria.
 
Ministrul a precizat ca Registrul utilajelor va functiona in cadrul SEAP
"Pana la 1 mai 2022, Ministerul Transporturilor si Infrastructurii stabileste tipul informatiilor accesibile in Registru si le pune la dispozitia Autoritatii pentru Digitalizarea Romaniei. Complet functional va fi, probabil, undeva la 1 martie 2023. De ce? Pentru ca e nevoie de doua etape. O etapa, ca termen, pana la 1 august 2022 pentru a se crea functionalitati pentru completarea datelor, privind utilajele, echipamentele si instalatiile declarate in cadrul contractelor de achizitie. Si celalalt termen limita, maxim pana la care putem merge, asa cum spuneam, 1 martie 2023, cand trebuie sa fie puse la punct toate detaliile tehnice si sa se finalizeze de date. Consultarea acestui Registru va permite comunicari generate in mod automat, in momentul in care cere aceste informatii, iar in caz de suprapuneri vor aparea alertele respective in cazul echipamentelor, utilajelor si instalatiilor inscrise", a declarat Grindeanu.
El a subliniat ca prin infiintarea Registrului utilajelor se are in vedere evitarea intarzierii sau chiar blocarea unor proiecte, din lipsa utilajelor necesare in santiere.
"Am descoperit, in timp, daca vreti, ca, de fapt, multi dintre ofertantii de care vorbeam mai devreme prezentau la licitatii aceleasi utilaje, iar in momentul in care era nevoie sa inceapa efectiv lucrul pe santiere nu dispuneau de aceste utilaje pentru ca erau mobilizate pe alte santiere", a afirmat Grindeanu.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ALLBIMABONARE REVISTESISECAMRAWLPLUG
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
quadratum
theda mar
concelex
EDIT-Structural
rigips
Ubitech
siniat
MAKITA
strabag nivel 1
CONCEPT STRUCTURE
ERBASU CONSTRUCT
Acvatot 2019
leviatan
ness project
CDS
viarom
noark

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
top 500
FPSC_2019
ef-de-n
econet
top 500
top 500
AICPS_30
ROGBC 2016

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander