Agenda Constructiilor
Duminica, 28 Aprilie 2024
hilti
Home - Stiri - Producatori & Furnizori - TeraPlast achizitioneaza Grupul Wolfgang Freiler, cu afaceri in imobiliare si constructii
TeraPlast achizitioneaza Grupul Wolfgang Freiler, cu afaceri in imobiliare si constructii
Producatori & Furnizori Publicat de AG&F 02 Feb 2024 12:21
Grupul TeraPlast incepe in forta anul 2024 si anunta o achizitie de anvergura. In urma finalizarii negocierilor, a fost semnat acordul pentru achizitia Grupului Wolfgang Freiler de la familia Uhl din Austria, care detine facilitati moderne de productie in Ungaria si o divizie dinamica de distributie pe mai multe piete din Europa Centrala si de Vest. 
Pretul tranzactiei este stabilit la 16,53 milioane de euro, suma acoperita din surse mixte (interne si finantare bancara), la care se adauga un mecanism de "earn-out” in functie de EBITDA realizata de Grupul Freiler in 2024.
Achizitia extinde si completeaza portofoliul de produse al Grupului TeraPlast, facilitand accesul la noi piete, cu potential ridicat, din centrul si vestul Europei. Structura businessului care face obiectul tranzactiei reprezinta, asadar, un pas semnificativ in extinderea exporturilor Grupului in vestul Europei.
"Parafam acum rezultatul unei munci intense de analiza atenta si calcule precise de oportunitate. Intreg mediul de afaceri trebuie sa urmareasca planuri de extindere si dezvoltare pe termen lung, sa duca produsele si capitalul romanesc in toata Europa, nu sa incetineasca de teama conflictelor sau sa se lase descurajati de cei care cred mai putin in perspectivele lor. In ultimii ani am investit masiv si am marcat un exit de succes, avand in jur conflicte armate si o pandemie. Pornim cu planuri ambitioase catre pietele din Vest odata cu aceasta achizitie.” a declarat dl Dorel Goia, Presedintele Consiliului de Administratie TeraPlast.
"Am regasit cu placere in TeraPlast un partener strategic ideal pentru a continua traditia de 20 de ani de performanta si crestere a companiei. Amplasarea fabricilor noastre si relatiile solide, de durata cu clientii sunt in armonie cu strategia de crestere a TeraPlast. A fost deosebit de important pentru mine ca TeraPlast isi propune sa pastreze echipa actuala, asigurand astfel o tranzitie lina a operatiunilor si colaborari de succes cu clientii nostri.” a declarat dl Jürgen Uhl.
Grupul Wolfgang Freiler a fost achizitionat de la familia Uhl, care activeaza in mai multe domenii: constructii, imobiliare si HoReCa. Polytech si Pro-Moulding, cele doua subsidiare ale Grupului Wolfgang Freiler, desfasoara activitati de productie pe teritoriul Ungariei, in timp ce Freiler gestioneaza activitatea de distributie. Polytech produce tevi pentru protectia cablurilor electrice si a fibrei optice, cu un grad ridicat de calitate. Pro-Moulding  este specializata in injectia de mase plastice. O alta entitate a Grupului detine o baza industriala extinsa pe 5 hectare de teren si hale in sud-vestul Ungariei. Produsele sunt comercializate pe pietele din Ungaria, Cehia, Austria, Germania si Franta, unde companiile detin pozitii solide de piata. In urma tranzactiei, cei 144 de angajati ai Grupului Freiler se vor alatura echipei Grupului TeraPlast.
„Am demonstrat de-a lungul timpului ca stim sa crestem business-uri de succes in procesarea polimerilor si asta vom face si acum. Pornim de la o baza industriala solida si o pozitie geografica favorabila pentru accesul la alte cinci tari din Europa de Vest. Totodata, preluam business-uri cu potential, active intr-o piata in care concurenta e mai redusa decat in Romania. Vom continua dezvoltarea Grupului Wolfgang Freiler prin investitii de 2 milioane de euro in dezvoltarea portofoliului de produse pentru infrastructura, pentru a ne intari competitivitatea in regiune.” a adaugat dl Alexandru Stanean, CEO TeraPlast.
In 2022, Freiler a inregistrat o cifra de afaceri de 31 milioane de euro si o EBITDA de aproape 4 milioane de euro, ceea ce inseamna o marja EBITDA de 12%.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ABONARE REVISTESISECAMALLBIMRAWLPLUG
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
CDS
noark
ERBASU CONSTRUCT
rigips
Ubitech
viarom
theda mar
EDIT-Structural
concelex
MAKITA
leviatan
ness project
quadratum
strabag nivel 1
siniat
Acvatot 2019
CONCEPT STRUCTURE

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
top 500
FPSC_2019
ef-de-n
top 500
ROGBC 2016
AICPS_30
econet
top 500

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander