Agenda Constructiilor
Sambata, 13 Iulie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - Info-Santiere - BRD crediteaza Vrancart cu 16 milioane euro pentru constructia unui parc fotovoltaic
BRD crediteaza Vrancart cu 16 milioane euro pentru constructia unui parc fotovoltaic
Info-Santiere Publicat de AG&F 18 Dec 2023 13:32
BRD a acordat Vrancart Adjud un credit pentru implementarea proiectului de construire si instalare a unui parc fotovoltaic cu o putere instalata de 20,5 MW, cu facilitati in suma de 16 milioane EUR.
Proiectul se inscrie in strategia de sustenabilitate a Grupului Vrancart, consolidand resursa solara in portofoliul de inputuri destinate productiei cu amprenta de carbon redusa. Creditul acordat de BRD asigura finantarea exclusiva a dezvoltarii si operationalizarii parcului fotovoltaic, care va reduce emisiile de CO2 ale companiei cu 15.898 tone anual. 
Proiectul presupune instalarea a 31.680 panouri solare si va fi amplasat in zona adiacenta municipiului Adjud, pe un teren de 29 hectare. 
Energia produsa de parcul fotovoltaic va fi consumata de companie in procesul de productie, surplusul urmand a fi livrat in reteaua nationala de transport si distributie a energiei electrice.
”Suntem alaturi de companiile romanesti in demersurile lor de dezvoltare si tranzitie sustenabila, iar proiectul realizat de Vrancart S.A. este un exemplu de adaptare la contextul economic actual, unul care face necesara o flexibilitate deosebita si viziune pe termen lung”, a spus Felix Daniliuc, Directorul Executiv al Departamentului IMM, BRD Groupe Société Générale. 
"Evoluand firesc, in acord cu dinamica investitionala asumata si potentialul de dezvoltare pe care l-am demonstrat deja, dar urmand si liniile de sustenabilitate si politicile actuale pentru energie verde, Vrancart initiaza acest proiect al carui impact va fi semnificativ atat pentru companie, cat mai ales pentru comunitate. Multumim BRD Groupe Société Générale pentru parteneriat si sustinere”, a declarat Paul Dumitrescu, directorul general al Vrancart S.A.
Vrancart S.A. este unul din principalii jucatori pe piata produselor de carton ondulat si a hartiilor igienico-sanitare din Romania. Fondata in 1977, compania este listata din 2005 la Bursa de Valori Bucuresti, actionarii majoritari fiind Lion Capital S.A. si Paval Holding.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
SISECAMhiltiALLBIMABONARE REVISTE
ROCKWOOL 196
Editia
MAI 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 182 (Mai 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
quadratum
theda mar
leviatan
CONCEPT STRUCTURE
rigips
ness project
strabag nivel 1
siniat
concelex
EDIT-Structural
BogArt
MAKITA
ERBASU CONSTRUCT
CDS
noark
SSAB
Arduro
viarom
Ubitech
konsent
SIGM
Acvatot 2019

Parteneri

top 500
AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
AICPS_30
ROGBC 2016
top 500
top 500
econet
ef-de-n

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander