Agenda Constructiilor
Joi, 21 Noiembrie 2024
Home - Stiri - Info-Santiere - Electromontaj si Transelectrica colaboreaza pentru derularea optima a investitiilor
Electromontaj si Transelectrica colaboreaza pentru derularea optima a investitiilor
Info-Santiere Publicat de Elena Icleanu 14 Nov 2024 18:26
Investitiile pentru inchiderea inelului de 400 kV al Romaniei avanseaza in zona de vest a tarii. Reprezentantii Transelectrica si cei ai constructorului Electromontaj s-au intalnit pentru prima data dupa semnarea contractului de proiectare si executie pentru retehnologizarea statiei 110 kV Timisoara si trecerea la tensiunea de 400 kV a axului Portile de Fier - Anina - Resita - Timisoara - Sacalaz - Arad, etapa a II-a Statia 400 kV Timisoara. La sedinta pentru pregatirea startului lucrarilor au participat presedintele directoratului Transelectrica, Stefanita Munteanu, alaturi de directorul directiei Investitii, Dorinel Vladu, conducerea Sucursalei Teritoriale de Transport Timisoara si echipa de proiect din cadrul Transelectrica. La discutii au participat, Din partea Electromontaj, directorul deneral Ionut-Adrian Tanasoaica, directorul Diviziei de Lucrari Interne - Andrei Dorcioman, directorul Sucursalei Craiova - Gabriel Pirvanescu si managerii departamentelor implicate in derularea proiectului.
Contractul de proiectare si executie pentru retehnologizarea statiei existente de 110 kV Timisoara, precum si extinderea cu o statie noua de 400 kV a fost semnat la inceputul lunii octombrie si are o valoare totala de 206,5 milioane de lei (fara TVA). Durata de realizare este de 42 de luni, din care proiectarea este planificata pentru cinci luni. Potrivit graficului, executia lucrarilor urmeaza sa inceapa in trimestrul al doilea al anului viitor.
Lucrarile vor fi executate de asocierea Electromontaj (lider) - ELM Electromontaj Cluj, alaturi de subcontractantii Emfor Montaj, Sanel si Elemo.
Proiectul este implementat de societatea Transelectrica - ST Timisoara, iar studiul de fezabilitate necesar investitiei a fost elaborat de ISPE SA si Tractebel Engineering.
 
 
Potrivit Transelectrica, lucrarile de retehnologizare a nivelului de tensiune 110 KV al statiei existente 220/110 kV Timisoara au drept scop aducerea instalatiilor la un nivel de siguranta si fiabilitate corespunzator zonei din punct de vedere energetic, prin utilizarea tehnicii actuale existente pe plan mondial, ceea ce va contribui la cresterea calitatii serviciului de transport al energiei si la cresterea sigurantei in deservirea utilizatorilor retelei electrice de transport.
"Electromontaj va realiza lucrarile de retehnologizare a statiei esalonat, in 15 etape, cu mentinerea cel putin a actualului grad de siguranta si fara intreruperea de lunga durata a circuitelor existente, care vor include refacerea cailor de acces deteriorate in timpul executiei. 
Pentru trecerea LEA 220 kV Resita - Timisoara la tensiunea de 400 kV si transformarea ei in LEA 400 kV Resita - Timisoara, in statiile 400 kV Resita si 220 kV Mintia, in celulele aferente LEA 400 kV Timisoara, vor fi realizate o serie de lucrari de demontare/ remontare echipamente primare, lucrari de circuite secundare si lucrari de teleprotectie/ telecomunicatie specifice modificarilor nivelului de tensiune.
Este unul dintre proiectele care contribuie la inchiderea inelului de 400 kV al Romaniei si care va contribui la cresterea calitatii serviciului de transport al energiei si la cresterea sigurantei in deservirea utilizatorilor retelei electrice de transport, dar si la consolidarea interconexiunii cu reteaua ENTSO-E in zona de sud-vest si vest a Romaniei", au transmis reprezentantii Electromontaj.
Statia Timisoara este una dintre statiile de transformare aflate pe Axul Banat, format din LEA Portile de Fier - Resita - Timisoara - Sacalaz - Arad, si este parte din proiectul de trecere la 400 kV, finantat din Fondul pentru Modernizare, "Etapa II Axul Banat, construirea unei noi linii electrice aeriene de 400 kV Resita - Timisoara/ Sacalaz, Retehnologizarea statiei 110 kV Timisoara si trecerea la 400 kV". Valoare totala a proiectului, asigurata din Fondul pentru Modernizare, este de 309,5 milioane de lei, iar cheltuielile eligibile sunt rambursate 100%.
Trecerea axului Banat la tensiunea de 400 kV va conduce la completarea inelul de 400 kV al Romaniei si la consolidarea interconexiunii cu reteaua ENTSO-E in zona de sud-vest si vest a Romaniei, precizeaza o comunicare a Transelectrica.
 
ALLBIMSISECAMhiltiTotalEnergiesABONARE REVISTERAWLPLUG
ROCKWOOL 196
Editia
OCTOMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 186 (Octombrie 2024)
 

Autentificare

Editia
SEPTEMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 185 (Septembrie 2024)
 
romania fara hospice
GHID de INSTALARE
noark
BogArt
concelex
Arduro
ERBASU CONSTRUCT
MAKITA
ness project
SSAB
quadratum
theda mar
Acvatot 2019
rigips
CDS
DRS
SIGM
ELECTROGRUP
konsent
CONCEPT STRUCTURE
VEGO
Ubitech
EDIT-Structural
viarom
leviatan
strabag nivel 1

Parteneri

top 500
HABITAT
FPSC_2019
top 500

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander
urmarirea comportarii in timp a constructiilor<