Holcim si CON-A au contribuit la constructia noii fabrici ifm Sibiu, certificata DGNB |
Info-Santiere Publicat de Stelian DINCA 19 Iul 2023 11:46 |
In cadrul proiectului, Holcim a furnizat betonul verde ECOPact, reducand cu 35% carbonul incorporat aferent betonului utilizat, comparativ cu betonul conventional, iar CON-A a coordonat executia lucrarii prin solutii ingineresti care sa contribuie la realizarea unei constructii durabile si sustenabile.
Cu o investitie de 43 mil. euro, la noua fabrica ifm de la Sibiu vor fi create peste 500 de noi locuri de munca in prima faza, urmand ca pe parcursul urmatorilor ani sa se dezvolte alte 3 module de productie.
Martin Buck, presedintele consiliului de administratie ifm: „Inca din 1990, ifm s-a exprimat pe tema mediului inconjurator in filozofia companiei, scrisa la acea vreme: << ifm cere si promoveaza decizii si comportamente care respecta mediul inconjurator >>. Astfel, de-a lungul anilor, impactul asupra mediului per produs vandut a fost redus in mod constant. In contextul accelerarii schimbarilor climatice, ne-am stabilit obiectivul de a deveni neutri din punct de vedere al emisiilor de CO2 pana in 2030. De aceea, nu numai ca am decis sa echipam toate cladirile noastre noi de productie din intreaga lume cu panouri fotovoltaice, ci si sa aliniem la acest obiectiv intregul concept energetic impreuna cu impactul CO2 inca din timpul fazei de constructie. Standardul DGNB ne ofera un cadru de baza foarte bun pentru a ne orienta. Sunt mandru ca am inaugurat prima fabrica din Europa care obtine categoria Gold conform standardului international DGNB."
Anca Alexandru, Director Divizia Betoane Holcim Romania: „Constructiile verzi, prietenoase cu mediul sunt o piesa centrala in decarbonizarea mediului construit. Holcim, prin toate eforturile sale de transformare a proceselor de productie si de inovare in zona de produse verzi certificate prin declaratiile de mediu precum EPD, este un partener de incredere si un promotor al tranzitiei catre un mediu construit verde. Prin implicarea noastra in proiectul ifm Sibiu, aratam inca o data ca solutiile noastre raspund exigentelor de reducere a carbonului incorporat, iar proiectul in sine este inca un exponent si totodata un pas important in tranzitia catre un mediu construit decarbonizat. Prin acest exemplu de la Sibiu, devine tot mai clar pentru constructori si dezvoltatori ca este necesara reducerea amprentei de CO2, iar investitorii se orienteaza din ce in ce mai mult catre cladiri verzi."
Alex Magdoiu, Managing Director ifm prover Sibiu: „Ne-am dorit o unitate de productie verde, certificata de Consiliul German pentru Constructii Sustenabile (DGNB), astfel ca alaturi de solutiile tehnice ingenioase privind eficienta energetica si protectia mediului, proiectul a impus si utilizarea de materiale de constructii cu amprenta scazuta de carbon pentru minimizarea carbonului incorporat in constructie. Solutia propusa de Holcim prin ECOPact si executia realizata de CON-A au raspuns exigentelor de reducere a carbonului incorporat si implicit a amprentei de carbon per ansamblu (pe durata de viata a cladirii)."
Cu o cifra de afaceri de peste 1,45 mld. euro, Grupul ifm detine 1.170 de patente dezvoltate pentru automatizari tehnologice, peste 155.000 de clienti la nivel global si peste 8.750 de angajati in 180 de tari.
|