Agenda Constructiilor
Miercuri, 24 Iulie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - Info-Santiere - MS: Investitii de 1,22 miliarde euro in spitalele regionale din Iasi, Cluj si Craiova
MS: Investitii de 1,22 miliarde euro in spitalele regionale din Iasi, Cluj si Craiova
Info-Santiere Publicat de AG&F 15 Nov 2023 11:44
Ministerul Investitiilor si Proiectelor Europene, prin Autoritatea de Management pentru Programul Sanatate, deschide, astazi, apelul de proiecte "Continuarea investitiilor in spitalele regionale de urgenta: Iasi, Cluj, Craiova (faza a II a), proiecte etapizate”.
Apelul are o alocare de peste 1,22 miliarde de euro pentru dezvoltarea sistemului medical din zonele rurale ale celor trei orase. Finalizarea acestor investitii este esentiala pentru sistemul romanesc de sanatate. Acestea asigura imbunatatirea accesului la ingrijiri medicale de inalta calitate pentru pacienti, in special pentru cei din zonele rurale deoarece spitalele vor fi echipate cu cele mai recente tehnologii si echipamente medicale si vor avea personal medical calificat. In scopul eficientizarii furnizarii serviciilor spitalicesti, spitalele regionale de urgenta vor trata cazurile cele mai complexe intr-o abordare multidisciplinara, eficienta si sigura din punct de vedere clinic. De asemenea, spitalele regionale vor deveni centre de competenta pentru reteaua de unitati medicale din cele 3 regiuni de dezvoltare pentru a trata pacientii critici si cazurile care necesita tehnologie si expertiza la nivel inalt.
"Spitalele moderne reprezinta fundatia sistemului de sanatate si asigura ingrijirea medicala de calitate. In acest context, investitiile pe fonduri europene nu sunt doar o oportunitate, ci si o necesitate. Ele ofera unui personal medical specializat, resursele tehnologice de ultima generatie. Fondurile UE ne permit sa modernizam facilitatile existente, sa extindem capacitatile de tratament si sa pregatim personalul pentru a utiliza ultimele tehnologii”,  a declarat Adrian Caciu, ministrul Investitiilor si Proiectelor Europene.
Proiectele vor putea fi depuse de Agentia Nationala pentru Dezvoltarea Infrastructurii in Sanatate in parteneriat cu Ministerul Sanatatii, prin sistemul informatic MySMIS2021, in perioada 14 noiembrie – 4 decembrie 2023.
Ghidul solicitantului este disponibil aici
 
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
hiltiABONARE REVISTEALLBIMSISECAM
ROCKWOOL 196
Editia
IUNIE/IULIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 183 (Iunie/Iulie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
quadratum
Acvatot 2019
SSAB
strabag nivel 1
concelex
leviatan
ERBASU CONSTRUCT
theda mar
noark
CDS
MAKITA
CONCEPT STRUCTURE
viarom
siniat
Arduro
SIGM
konsent
ness project
BogArt
rigips
Ubitech
EDIT-Structural

Parteneri

top 500
AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
AICPS_30
econet
ef-de-n
ROGBC 2016
top 500
top 500

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander