Agenda Constructiilor
Sambata, 13 Iulie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - Info-Santiere - NESS Proiect Europe va executa primele lucrari la Spitalul Regional de Urgenta Iasi
NESS Proiect Europe va executa primele lucrari la Spitalul Regional de Urgenta Iasi
Info-Santiere Publicat de Elena Icleanu 13 Nov 2023 11:46
Compania Ness Proiect Europe a fost desemnata antreprenor general al primelor lucrari de constructie ce vor fi executate pentru edificarea Spitalului Regional de Urgenta (SRU) Iasi. Din echipa de proiect vor mai face parte, in calitate de subcontractanti, companiile Stef Invest, Electroaxa, Arheosib Consulting, Agnel Industry si Stefan Security. Valoarea licitata este de 26,3 milioane de lei (fara TVA). In termen de patru luni, constructorii vor lucra la organizarea de santier, excavarea grosiera a pamantului, devierea retelelor de utilitati si amenajarea cailor temporare de acces, asigurand astfel baza solida pentru construirea spitalului.
"Suntem acum aproape de a vedea prima cupa de pamant excavata pentru construirea acestui obiectiv pe care comunitatea noastra il asteapta de mai bine de zece ani. (…) La nivel judetean, ne vom implica cu toate resursele si vom acorda intregul sprijin institutional al Consiliului Judetean Iasi pentru ca acest spital sa devina, in sfarsit, o realitate si sa putem asigura serviciile medicale pe care iesenii le merita", a declarat Presedintele CJ Iasi, Costel Alexe.
Spitalul Regional de Urgenta Iasi va avea o suprafata construita totala de 202.689 mp, distribuita pe 9 niveluri (2S+P+5E+E6-tehnic), pe o suprafata de teren de 120.000 mp. Acest spital va fi un pilon esential in furnizarea serviciilor medicale de urgenta, cu 850 de paturi de internare continua, organizate in 6 centre multidisciplinare, au transmis reprezentantii CJ Iasi.
Costul actualizat pentru dezvoltarea SRU Iasi se ridica la aproape 670 de milioane de euro, din fonduri europene, un imprumut de la Banca Europeana de Investitii si de la bugetul de stat. Costurile constructiei sunt estimate de proiectanti la 400 de milioane de euro, diferenta urmand sa asigure dotarile (mobilier, aparatura medicala etc.).
Proiectarea a fost realizata de asocierea formata din companiile Studio Altieri SpA (lider), Proiect Consulting Iasi, Italconstruct SpA, Steam SR, K-Box Construction Design si Rheinbrucke SRL.
 
 
Primaria Municipiului Iasi a inceput demersurile pentru acest proiect la sfarsitul anului 2016, iar in toamna anului 2017 Consiliul Local a aprobat transmiterea terenului de 120.000 mp, aflat in zona Moara de Vant, din domeniul public al Municipiului Iasi si administrarea Consiliului Local Iasi in domeniul public al Statului si administrarea Ministerului Sanatatii, cel care gestioneaza acest proiect vital, prin ANDIS. In cursul lunii februarie a acestui an, primarul Mihai Chirica a semnat autorizatia de construire pentru proiectul Spitalului Regional de Urgenta. Alaturi de alte documentatii necesare, in cursul lunii iulie am semnat si certificatul de urbanism necesar extinderii retelelor de distributie a energiei electrice si construirii unei statii de transformare pentru viitoarea unitate medicala din Moara de Vant.
"Am incredere ca si ceilalti furnizori de utilitati (apa-canal, gaz, telecomunicatii) vor lucra in paralel cu construirea si dotarea spitalului, astfel incat acest proiect vital sa nu aiba sincope", a transmis primarul Mihai Chirica.
In prezent, ANDIS deruleaza inca doua licitatii pentru construirea spitalului:
• pentru atribuirea contractului de servicii de supraveghere a lucrarilor de constructii, cu o valoare de 44,84 milioane de lei (fara TVA) - au fost depuse 4 oferte;
 pentru atribuirea lucrarilor de construire (pachet 2), furnizarea si instalare de echipamente medicale, in valoare de 1,89 miliarde lei fara TVA (procedura este in consultare publica).
"In paralel cu procedurile mentionate, lucram la studii pentru construirea cailor de acces spre si in interiorul arealului viitorului spital, care este gandita a fi dezvoltata unitar si coerent, dupa un concept Smart City District", a mai spus primarul Mihai Chirica.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ALLBIMABONARE REVISTEhiltiSISECAM
ROCKWOOL 196
Editia
MAI 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 182 (Mai 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
CDS
siniat
SIGM
theda mar
EDIT-Structural
leviatan
noark
quadratum
Ubitech
BogArt
Arduro
concelex
SSAB
viarom
Acvatot 2019
MAKITA
ERBASU CONSTRUCT
CONCEPT STRUCTURE
ness project
konsent
rigips
strabag nivel 1

Parteneri

AHK 2022
top 500
HABITAT
FPSC_2019
ROGBC 2016
top 500
top 500
ef-de-n
econet
AICPS_30

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander