Agenda Constructiilor
Vineri, 24 Ianuarie 2025
Home - Stiri - Info-Santiere - OX2 si Nala Renewables au inceput constructia parcului eolian Green Breeze
OX2 si Nala Renewables au inceput constructia parcului eolian Green Breeze
Info-Santiere Publicat de Elena Icleanu 18 Nov 2024 13:28
OX2 Romania si Nala Renewables au demarat lucrarile de constructie a parcului eolian Green Breeze, de 99,2 MW din judetul Galati. Proiectul a fost vandut catre Nala Renewables in august 2024 si, conform acordului, OX2 il va construi si opera in continuare, iar Nala Renewables va supraveghea aceste activitati. Situat in principal pe raza comunei Cuca, din judetul Galati, Green Breeze este o investitie majora in viitorul energetic al regiunii si al tarii. Cu o capacitate de 99,2 MW, acesta va consta in 16 turbine Vestas V162-6.2 MW, a caror livrare va incepe in vara anului 2025. Proiectul are asigurat accesul la retea printr-un contract de racordare semnat cu Transelectrica in martie 2023, iar punerea in functiune este planificata pentru anul 2026.
"Suntem incantati sa marcam aceasta etapa importanta pentru unul dintre cele mai mari proiecte Nala de pana acum. Vom supraveghea constructia si operarea acestui mare parc eolian onshore de 99,2 MW prin intermediul echipelor noastre active de constructie si gestionare a activelor. Romania este una dintre pietele de baza ale Nala, cu o perspectiva solida pentru sursele regenerabile de energie, fiind o tara cu rating de investitii care beneficiaza de sprijin guvernamental puternic pentru sursele regenerabile de energie. Aceasta realizare este o dovada a muncii asidue a echipei noastre si demonstreaza capacitatea de a asigura activele contractate si de a profita de cererea crescuta de acorduri de cumparare a energiei regenerabile din partea organizatiilor multinationale. Vrem sa continuam in aceeasi directie, in lunile urmatoare, in Romania si in regiunea extinsa", a declarat Remy Verot, Chief Operations Officer la Nala Renewables.
 
 
"Ne-am luat angajamentul de a fi un partener de incredere, pe termen lung pentru tranzitia energetica a Romaniei si acesta este un nou pas in aceasta directie. Dupa finalizarea, in urma cu doar cateva luni, a primului parteneriat OX2 in Romania, acum dam startul constructiei acestui parc eolian pentru care vom gestiona intreg ciclul de viata, de la dezvoltare la operare. Green Breeze evidentiaza colaborarea de succes dintre autoritatile centrale si locale si investitorii in energie regenerabila, pentru un viitor sustenabil al Romaniei", a declarat Lacramioara Diaconu-Pintea, Country Manager OX2 Romania.
Proiectul Green Breeze a fost achizitionat in august 2024 de Nala Renewables, un joint venture intre IFM Investors si Trafigura. Tranzactia include un acord PPA pe 12 ani cu o corporatie multinationala.
Finantarea proiectului este asigurata de Erste Group si filiala sa, Banca Comerciala Romana. Aceste acorduri sunt confidentiale.
Odata pus in functiune, OX2 va raspunde de managementul tehnic si comercial al proiectului, de supravegherea operatiunilor si optimizarea productiei, cu Nala's Asset Management. Se estimeaza ca productia anuala de energie a parcului eolian sa fie de 312 GWh, acoperind consumul anual de energie electrica a 51.000 de gospodarii si contribuind la o reducere de aproximativ 150.000 de tone a emisiilor de CO2 pe an).
 
 
Centrala electrica eoliana Green Breeze va fi echipata cu turbine Vestas, lucrarile civile, precum si reteaua de medie tensiune, inclusiv statia electrica interioara, vor fi realizate de CJR Renewables. Linia electrica subterana de 110 KV si statia electrica de racordare la Reteaua Electrica de Transport vor fi realizate de catre consortiul Enevo Group-Siemens Energy. Proiectul a fost dezvoltat impreuna cu Kompact Grid, care va continua sa ofere asistenta tehnica OX2 pentru faza de constructie impreuna cu Bilfinger Tebodin (OX2 owner's engineer).
OX2 este unul dintre liderii europeni in sectorul energiei regenerabile cu un portofoliu de aproximativ 50 GW in dezvoltare, constructie si operare. Compania activeaza in domeniul energiei eoliene onshore si offshore, energiei fotovoltaice, precum si in tehnologii care implica hidrogenul si stocarea energiei.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
TotalEnergiesRAWLPLUGABONARE REVISTESISECAMhiltiALLBIM
ROCKWOOL 196
Editia
NOIEMBRIE-DECEMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 187 (Noiembrie-Decembrie 2024)
 

Autentificare

Editia
OCTOMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 186 (Octombrie 2024)
 
Editia
SEPTEMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 185 (Septembrie 2024)
 
romania fara hospice
GHID de INSTALARE
Acvatot 2019
VEGO
strabag nivel 1
AED
konsent
theda mar
CONCEPT STRUCTURE
concelex
CDS
SIGM
GEWISS
leviatan
EURO BUILD
quadratum
Ubitech
DRS
BogArt
MAKITA
ERBASU CONSTRUCT
SSAB
ELECTROGRUP
EDIT-Structural
rigips
MCA
Arduro
noark

Parteneri

top 500
HABITAT
FPSC_2019
top 500

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander
urmarirea comportarii in timp a constructiilor<