Agenda Constructiilor
Duminica, 22 Mai 2022
GRUNDFOS
Home - Stiri - Info-Santiere - STADA investeste 50 de milioane euro intr-o fabrica de medicamente, la Turda
STADA investeste 50 de milioane euro intr-o fabrica de medicamente, la Turda
Info-Santiere Publicat de Elena Icleanu 20 Ian 2022 12:41
Stada Romania, subsidiara grupului Stada Arzneimittel AG, va investi 48,3 milioane de euro intr-o noua facilitate de productie ce va fi construita in Parcul Industrial Aries din Turda, judetul Cluj. Pentru implementarea proiectului greenfield, compania beneficiaza de ajutor de stat din partea Guvernului.
Noua unitate de productie si ambalare va cuprinde, initial, noua linii tehnologice de ultima generatie pentru produse in doza solida (capsule si tablete), cu o capacitate de 100 de milioane de pachete pe an. Suprafata totala a unitatii este de aproximativ 30.000 mp si permite o extindere rapida pana la 12 linii de productie.
Intreaga suprafata a terenului achizitionat este de 100.000 mp si permite de asemenea, o dezvoltare ulterioara a facilitatilor de productie, prin constructia unor noi cladiri, in functie de cererea pietei si raportat la nevoile de dezvoltare continua a companiei.
"Am ales Turda pentru ca este o localitate situata in inima unei regiuni importante din punct de vedere strategic pentru grupul Stada. Este aproape de depozitul nostru din Timisoara, finalizat tot in acest an, aproape de unitatile de productie STADA din Serbia, precum si de laboratorul nostru de testare ce deserveste grupul Stada la nivel global. Amplasarea geografica a fabricii ofera in egala masura legaturi rapide pentru transportul catre toate pietele europene", a declarat Mihai Fugarevici, directorul general al Stada Romania.
 
 
Fabrica Stada de la Turda va fi construita conform unor fundamente solide de sustenabilitate, folosind tehnologie moderna, de ultima generatie, precum si o suita de facilitati ce presupun un consum redus de energie, cum ar fi panourile solare fotovoltaice, sistemul termic solar si chiar acoperis verde pentru echilibrarea fluctuatiilor de temperatura. Etapele de constructie si partea operationala vor fi coordonate de Veroljub Ljubinkovic, care va conduce proiectul in calitate de director al fabricii.
Termenul de finalizare a facilitatii de productie este planificat pentru luna octombrie 2024. Exploatarea facilitatii presupune formarea unei echipe de 375 de angajati cu o bogata experienta in industria farmaceutica, ce va valorifica mostenirea puternica a regiunii Cluj in acest domeniu.
Partenerul principal al Stada Romania in demersurile de prospectare de piata, due diligence si consultanta privind obtinerea ajutorului de stat a fost compania NOERR, cu o echipa coordonata de partenerii Rusandra Sandu (Avocat) si Iulian Sorescu (Expert Ajutor de Stat).
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
AUTODESKALLBIMVideoConfAC-iulTERAPLAST
ROCKWOOL 196
TOP-500-CONTRACTORS
A aparut editia
MAI 2022!
 
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
leviatan
CONCEPT STRUCTURE
Ubitech
rigips
strabag nivel 1
hidroplasto
MAKITA
CELCO 2020
Acvatot 2019
FRONTALE
leviatan
hilti
viarom
ERBASU CONSTRUCT

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
AICPS_30
econet
ROGBC 2016
ef-de-n
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere