Agenda Constructiilor
Joi, 25 Aprilie 2024
hilti
Home - Stiri - Info-Santiere - UTI si Bog'Art vor realiza primul Turn Virtual de Control din Romania, la Brasov
UTI si Bog'Art vor realiza primul Turn Virtual de Control din Romania, la Brasov
Info-Santiere Publicat de Stelian DINCA 30 Dec 2021 12:06
La Aeroportul din Brasov, care va fi al treilea ca marime din Romania, turnul de control clasic va fi inlocuit de cea mai noua si eficienta solutie aparuta in ultimii ani in lume: un ansamblu format din camere video de inalta definitie, sisteme de comunicatii si de radionavigatie, senzori, statie meteo si un centru de dirijare a zborurilor, echipat cu o aplicatie software extrem de performanta, care sa permita dirijarea zborurilor de la distanta. Operarea de la distanta se va face de catre ROMATSA, din Arad, localitate destinata sa acomodeze in viitor dirijarea zborurilor si pentru alte aeroporturi. Turnul virtual de control asigura performante superioare in comparatie cu cel clasic, la costuri operationale semnificativ mai mici.
Pe 29 decembrie 2021, UTI CFM SA si Bog’Art SRL au semnat cu Consiliul Judetean Brasov contractul pentru realizarea primului Turn Virtual de Control implementat pentru un aeroport din Romania. Proiectul, in valoare de 66.148.224,42 lei fara TVA, a fost atribuit in urma unei proceduri de licitatie publica, iar durata de implementare a proiectului va fi de 14 luni. Specialistii UTI CFM SA vor proiecta, livra, instala si pune in functiune partea tehnologica (echipamente de radionavigatie, de comunicatii pentru controlul traficului aerian, de supraveghere si meteo) si vor construi, impreuna cu Bog’Art, cladirea de contingenta si infrastructura necesara instalarii echipamentelor de dirijare de la distanta a zborurilor pentru primul aeroport construit de la 0 in tara noastra in ultimii 50 de ani.
UTI Construction and Facility Management SA a participat, in cadrul unei asocieri cu firma Bog’Art, la constructia terminalului aeroportului din Brasov, lucrarile fiind finalizate intr-un timp record, de doar un an.
UTI Construction and Facility Management SA implementeaza solutii si tehnologii conform standardelor internationale din domeniul aeroportuar, adaptate cerintelor din ce in ce mai diversificate in ceea ce priveste siguranta, securitatea si confortul pasagerilor.
Compania este unul dintre principalii furnizorii de solutii complexe pentru aeroporturi din Romania, instaland si integrand sisteme specifice de siguranta si securitate aeroportuara, sisteme de curenti slabi, HVAC, instalatii sanitare, iluminat si balizaj, manipulare si scanare a bagajelor, sisteme informatice de management al resurselor si de securitate cibernetica, telecomunicatii, servicii de facility management, de dezinfectie si securitate sanitara (mentionam ca aeroportul Brasov este primul din Romania care detine tehnologii avansate de securitate sanitara), contribuind la cresterea eficientei operationale a aeroporturilor.
Compania are parteneriate cu furnizori de tehnologie renumiti, ale caror echipamente le integreaza in solutiile proiectate. Astfel, din 2020, UTI CFM SA este partener autorizat in Romania al companiei britanice producatoare de echipamente de securitate, Smiths Detection, iar cu ocazia contractului semnat la Brasov, UTI CFM SA demareaza parteneriate tehnologice si cu firmele SAAB - Suedia si Thales - Italia, principalii furnizori de tehnologie pentru turnul virtual si sistemele de radionavigatie.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
SISECAMRAWLPLUGABONARE REVISTEALLBIM
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
CONCEPT STRUCTURE
viarom
ERBASU CONSTRUCT
siniat
Acvatot 2019
noark
ness project
MAKITA
strabag nivel 1
EDIT-Structural
quadratum
rigips
concelex
CDS
Ubitech
theda mar
leviatan

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
top 500
FPSC_2019
ef-de-n
AICPS_30
econet
top 500
ROGBC 2016
top 500

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander