Agenda Constructiilor
Miercuri, 24 Iulie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - INFRASTRUCTURA - AKTOR a montat sectiunea centrala a viitorului pasaj peste A1, langa Ciorogarla
AKTOR a montat sectiunea centrala a viitorului pasaj peste A1, langa Ciorogarla
Infrastructura Publicat de AG&F 15 Apr 2024 15:54
Echipa de constructori de la Aktor Romania, parte a Grupului Intrakat, a finalizat montarea tuturor celor sase grinzi metalice care formeaza sectiunea centrala a viitorului nod rutier peste autostrada A1 de langa Ciorogarla. Acest pasaj se construieste pe lotul 3 al Autostrazii A0 Bucuresti Sud.
Operatiunea de montare a celor sase grinzi metalice, cu o greutate de 25 de tone fiecare, a inceput vineri dimineata si s-a finalizat sambata dupa-amiaza, dupa cum se poate vedea in imaginile disponibile aici. Urmatoarea operatiune este sudarea grinzilor si a structurii, planificata pentru urmatoarele 10-11 zile. Dupa finalizare, pasajul peste A1 va cantari peste 540 de tone si va necesita 5 tone de vopsea de protectie, potrivit lui Bogdan Mezei, directorul de proiect al santierului Aktor de pe L3 A0 Sud.
 
 
De asemenea, pentru constructie au fost necesari peste 10.000 metri liniari de cordon de sudura, echivalent cu aproape intreaga lungime a plajei din Mamaia si Navodari impreuna.
Pentru aceasta operatiune, traficul rutier a fost deviat pe Autostrada A 1 Bucuresti - Pitesti la km. 18 pe bretelele laterale construite chiar pe marginea Autostrazii A1, dupa cum a anuntat vineri CNAIR. Restrictiile de circulatie sunt planificate sa fie ridicate pe 26 aprilie.
In paralel, Aktor lucreaza la toate cele 11 structuri, poduri si overpass-uri, monteaza grinzile metalice si la pasajul CFR, executa ultimele lucrari pentru terasamente, asterne stratul de BSC. Constructorul a inceput si lucrarile de asfaltare.
Peste 500 de muncitori si ingineri de toate specializarile, cu aproximativ 270 de echipamente si masini precum: excavatoare, buldozere, macarale grele, betoniere, masini de forat coloane pentru lucrari de fundare, si autocamioane, lucreaza non-stop acolo, in peisajul plat din sud-vestul Bucurestiului, pe o fasie de pamant si pietris lunga de 18 km, astfel incat sa puteti conduce la toamna pe o autostrada ce va ocoli traficul sufocant din Capitala.
 
 
In acest moment, constructorul grec isi mentine termenul de dare in trafic in septembrie 2024.
Aktor Romania dezvolta mai multe proiecte semnificative in tara, precum reabilitarea si modernizarea tronsonului de cale ferata Apata-Cata, parte a liniei de cale ferata Brasov - Sighisoara, in consortiu cu Alstom si Arcada.
Aktor Construction este membru al Grupului Intrakat, lider in Grecia in sectoarele de constructii, infrastructura, concesiuni/parteneriate public-private (PPP), surse regenerabile de energie (SRE), stocare de energie, dezvoltare imobiliara, proiecte de mediu si tehnologii digitale, cu o prezenta semnificativa in Europa de Sud-Est, listata la Bursa de Valori din Atena din 2001.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ALLBIMABONARE REVISTEhiltiSISECAM
ROCKWOOL 196
Editia
IUNIE/IULIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 183 (Iunie/Iulie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
Ubitech
SSAB
ERBASU CONSTRUCT
MAKITA
concelex
rigips
noark
Arduro
viarom
theda mar
konsent
BogArt
CONCEPT STRUCTURE
strabag nivel 1
leviatan
ness project
Acvatot 2019
EDIT-Structural
siniat
SIGM
CDS
quadratum

Parteneri

HABITAT
top 500
AHK 2022
FPSC_2019
ROGBC 2016
econet
top 500
ef-de-n
top 500
AICPS_30

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander