Agenda Constructiilor
Vineri, 03 Mai 2024
STIHL
Home - Stiri - INFRASTRUCTURA - GALATI: Investitii majore in judet, incluse in bugetul Romaniei pentru anul 2022
GALATI: Investitii majore in judet, incluse in bugetul Romaniei pentru anul 2022
Infrastructura Publicat de Elena Icleanu 29 Dec 2021 12:38
Bugetul Romaniei pentru anul 2022 prevede fonduri pentru demararea proiectului tehnic si a lucrarilor la Centura Mare a Galatiului, proiect care era blocat si care nu avea finantare. In plus, au fost alocate sume importante pentru realizarea unei conexiuni rutiere intre Drumul Expres Galati - Braila si Centura Mare a Galatiului, a anuntat Costel Fotea, presedintele Consiliului Judetean (CJ) Galati.
"Este cel mai mare buget de investitii pentru Galati din ultimele decenii. In urma discutiilor pe care le-am avut cu ministrul Transporturilor, care a vizitat judetul nostru la inceputul acestei luni, am reusit sa obtinem fonduri importante pentru dezvoltarea infrastructurii rutiere a Galatiului si conectarea la marile axe de transport", a precizat Costel Fotea.
In urma cu cateva zile, Ministerul Transporturilor a emis autorizatia de construire pentru drumul expres Galati-Braila, drum de viteza cu o lungime de aproximativ 11 kilometri, cu cate doua benzi pe sens. Acest drum va fi o alternativa moderna de transport intre Galati si Braila, inclusiv pentru traficul greu, care va asigura conectarea rapida cu podul suspendat peste Dunare. "La Galati, drumul expres va incepe in zona localitatii Movileni. In cadrul acestei investitii, de-a lungul traseului vor fi realizate trei poduri, doua viaducte si un pasaj. Firma care a castigat licitatia a inceput deja partea de decopertare, iar valoarea acestei importante investitii este de peste 440 de milioane de lei (TVA inclus). De asemenea, am convenit cu ministrul Transporturilor realizarea unei conexiuni rutiere intre acest drum expres si viitoarea Centura Mare a Galatiului", a mai anuntat Costel Fotea.
El a preiczat ca judetul va obtine si fondurile necesare pentru a incepe si lucrarile de modernizare a DN25, pe ruta Galati - Sendreni - Branistea - Independenta - Piscu - Tudor Vladimirescu - Liesti - Ivesti, ceea ce va presupune si realizarea unor variante ocolitoare in anumite localitati.
In 2022, Ministerul Transporturilor va aloca fonduri si pentru finalizarea Centurii Tecuciului si pentru realizarea unui nou drum expres intre podul suspendat peste Dunare si Focsani, care odata finalizat va asigura conectarea Galatiului cu autostrada Moldovei. Mai mult, sunt prevazute investitii si la Drajna, unde se va realiza un pasaj rutier, ceea ce va fluidiza foarte mult traficul catre si dinspre Autostrada Soarelui.
"Sunt investitii extrem de importante pentru judetul nostru, pe care imi doresc sa le vedem realizate in urmatorii ani. O alta veste buna pe care am primit-o de la Ministerul Transporturilor se refera la faptul ca proiectul aeroportului de la Galati va fi inclus in Master Planul General de Transport al Romaniei. Astfel, putem demara procedurile de elaborare a documentatiei necesare pentru obtinerea finantarii, fie de la bugetul de stat, fie de la bugetul Uniunii Europene, in functie de programele existente, sau printr-un parteneriat public-privat", a mai precizat Costel Fotea.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
hiltiSISECAMABONARE REVISTEALLBIMRAWLPLUG
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
theda mar
strabag nivel 1
EDIT-Structural
siniat
ERBASU CONSTRUCT
Acvatot 2019
quadratum
rigips
viarom
CDS
leviatan
ness project
Ubitech
CONCEPT STRUCTURE
noark
MAKITA
concelex

Parteneri

top 500
AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
INNOCONSTRUCT2024
top 500
top 500
ef-de-n
ROGBC 2016
AICPS_30
econet

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander