Agenda Constructiilor
Sambata, 23 Ianuarie 2021
Home - Stiri - INFRASTRUCTURA - MFP: Investitii de 22 miliarde lei in infrastructura, in primele opt luni ale acestui an
MFP: Investitii de 22 miliarde lei in infrastructura, in primele opt luni ale acestui an
Infrastructura Publicat de Elena Icleanu 23 Sep 2020 14:34
Romania a investit in proiecte de infrastructura 22 de miliarde de lei in primele opt luni ale acestui an, ceea ce reprezinta un record absolut pentru ultimul deceniu, potrivit lui Sebastian Burduja, secretar de stat in cadrul Ministerului Finantelor Publice (MFP), citat de Agerpres.
"La executia bugetara pe opt luni s-au cheltuit efectiv pe proiecte de infrastructura 22 miliarde lei, un record absolut in ultimii zece ani. Altfel spus, in cea mai complicata situatie fiscal-bugetara probabil din ultimii 20 de ani, dar sa spunem din ultimii 10 ani, prioritatea celor care sunt la conducerea Guvernului a fost sa investeasca in infrastructura", a spus Sebastian Burduja.
Potrivit reprezentantului MFP, pentru cresterea productivitatii sunt necesare investitii in inovare, in educatie si cercetare.
"Va mai dau un exemplu, apropo de investitii noi, greenfield. Avem in gestiune la MFP o schema de ajutor de stat oarecum putin stiuta - 807/2014. In cateva luni, Guvernul a reusit sa finanteze prin aceasta schema proiecte de 1,7 miliarde lei. Deci investitii in inovare, in educare, in cercetare, ca sa putem fi productivi, sa putem plati pensii si salarii mai mari, sa imbunatatim infrastructura", a mai spus Secretarul de stat.
In context, Sebastian Burduja a precizat ca pentru a obtine productivitate este necesara interconectarea zonelor metropolitane.
"Ca sa ai productivitate, trebuie sa legi oameni de oportunitati, sa creezi zone metropolitane interconectate si sa legi intre ele motoarele economice ale Romaniei, care sunt orasele. Marile orase din Romania au crescut bine. In primele 10 orase din UE cu cea mai mare crestere sunt sapte orase din Romania. Pentru toti cei care spun ca nu se poate, eu le spun mergeti la Oradea si o sa vedeti un oras mai frumos decat orasele din Europa de Vest, sau mergeti la Cluj-Napoca sau la Resita", a sustinut el.
Sebastian Burduja s-a referit si la planurile de investitii verzi, pentru care sunt alocate fonduri europene semnificative.
"Romania sigura inseamna sa producem aici lucrurile importante pentru piata romaneasca. Nu are sens sa exportam lemn si sa importam mobila, sa exportam fier brut si sa importam otel beton. Reset leadership, reset Romania, asta trebuie sa facem impreuna!", a mai spus secretarul de stat.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ALLPLANAUTODESKVideoConfAC-iulCOVID-19elmas_1oct
ROCKWOOL 196
A aparut editia
NOIEMBRIE/DECEMBRIE 2020!
 
 

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
rigips
Acvatot 2019
ERBASU CONSTRUCT
CELCO 2020
hilti
hidroplasto
ssab ag antrepriza generala
strabag nivel 1

Parteneri

HABITAT
C4E FORUM
FPSC_2019
ROGBC 2016
AICPS_30
econet
AHK 2018
ef-de-n
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere