Agenda Constructiilor
Sambata, 15 Iunie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - INFRASTRUCTURA - MT anunta investitii de 1,5 miliarde de euro in infrastructura Portului Constanta
MT anunta investitii de 1,5 miliarde de euro in infrastructura Portului Constanta
Infrastructura Publicat de AG&F 16 Mai 2024 09:37
Ministrul Transporturilor si Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a anuntat investitii de 1,5 miliarde de euro in Portul Constanta si in infrastructura feroviara din apropierea acestui obiectiv, dupa ce a participat, alaturi de premierul Marcel Ciolacu, la inaugurarea unei investitii si la inceperea lucrarilor unui nou obiectiv din zona, in valoare totala de 115 milioane de euro, informeaza Agerpres.
Potrivit ministrului Grindeanu, din totalul de 1,5 miliarde de euro, suma 500 de milioane de euro va fi alocata pentru investitii in interiorul Portului Constanta in vederea modernizarii drumurilor interne, a cresterii capacitatii de transport marfuri, in vederea dragarii unor zone pentru a permite accesul unor nave si in infrastructura de apa, canalizare si energie electrica.
"Una din nemultumirile pe care le-am avut a fost legata de accesarea fondurilor europene pentru zona navala si am fost obligat sa iau anumite decizii. In perioada urmatoare, e o chestiune de saptamani, avem licitatii din fonduri europene de jumatate de miliard de euro in port. (...) Portul Constanta reprezinta una din prioritatile noastre. Am investit in calea ferata, acum avem aceste investitii de aproximativ jumatate de miliard si avem si acele investitii in calea ferata de circa un miliard in jurul Portului Constanta", a declarat ministrul Grindeanu.
In alta ordine de idei, el a precizat ca in momentul de fata sunt in achizitie 160 de garnituri de tren si si-a exprimat speranta ca unele din acestea sa fie livrate pana la finalul anului.
"In acest moment, pe toate culoarele europene se investeste in aceasta infrastructura (feroviara, n.red.), astfel incat sa creasca viteza de circulatie, fie ca vorbim de fonduri din PNRR, fie ca vorbim de fonduri din programe operationale", a mai spus Sorin Grindeanu.
Ministrul Transporturilor a amintit ca institutia pe care o conduce a absorbit 100% pana in luna aprilie a anului trecut fondurile europene alocate pentru dezvoltarea transportului in Romania in exercitiul european precedent si a mentionat ca acum sunt in derulare lucrari pe 780 de kilometri de drumuri expres si autostrazi, in baza fondurilor accesate atat in perioada de programare precedenta, cat si in cea actuala.
"Suntem printre putinele ministere care au intrat asa, 4x4 daca vreti, pe noul program operational de transporturi si de aceasta data anticipez ca, daca se va mentine ritmul din ultimii ani, se vor termina foarte repede fondurile europene pe transporturi", a mai afirmat Grindeanu.
Ministrul Transporturilor a participat miercuri, la Constanta, alaturi de premierul Marcel Ciolacu, la evenimentul "DP WORLD-20 de ani de eficienta si inovatie in Romania" si la operationalizarea noii investitii de infrastructura portuara in cadrul Companiei Nationale Administratia Portului Maritim Constanta.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
SISECAMhiltiABONARE REVISTEALLBIM
ROCKWOOL 196
Editia
MAI 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 182 (Mai 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
CDS
siniat
ERBASU CONSTRUCT
leviatan
CONCEPT STRUCTURE
Acvatot 2019
Ubitech
ness project
viarom
rigips
noark
concelex
konsent
MAKITA
EDIT-Structural
quadratum
theda mar
strabag nivel 1

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
top 500
FPSC_2019
top 500
ef-de-n
AICPS_30
econet
ROGBC 2016
top 500

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander