TRANSGAZ organizeaza licitatii pentru constructia conductei BRUA |
Infrastructura Publicat de Elena Icleanu 07 Iun 2017 13:27 |
Transgaz a publicat in cadrul SEAP anunturile de participare la licitatiile pentru atribuirea contractelor aferente primei etape de executie a conductei de transport al gazelor naturale pe coridorul Bulgaria - Romania - Ungaria - Austria (BRUA), pe sectorul Podisor - Recas (km 0 - km 479), precum si a automatizarilor aferente.
Conform anuntului de participare la licitatia ce prevede executia lucrarilor, proiectul consta in construirea unei noi conducte de transport al gazelor naturale, care va conecta nodul tehnologic Podisor cu Recas. Conducta va avea o lungime de aproximativ 479 km si un diametru de 32 (DN 800), cu o presiune de proiectare de 63 bar.
Valoarea estimata a contractului este de 1,27 miliarde lei (fara TVA), durata de executie fiind stabilita la 24 de luni incepand de la data atribuirii contractului.
Proiectul va fi impartit in trei loturi, astfel:
Pentru stabilirea ofertelor castigatoare se va organiza licitatie deschisa, criteriul de atribuire fiind reprezentat de pretul cel mai scazut. Termenul-limita pentru depunerea documentatiilor de participare a fost stabilit la 14 iulie 2017, ora 17:00.
De asemenea, Transgaz organizeaza o licitatie pentru desemnarea unei companii care sa asigure executarea a trei dispecerate de supervizare si automatizare a conductei pe tronsonul inclus in prima etapa de executie, precum si pentru realizarea a 34 de automatizari pentru instalatii tehnologice si a instalatiilor antiincendiu si antiefractie. Valoarea acestor lucrari ajunge la 73,26 milioane de lei (fara TVA) si au o durata de 24 de luni de la data atribuirii contractului. Si pentru aceste lucrari, companiile interesate pot trimite oferte la Transgaz pana la 14 iulie 2017, ora 16:00.
***
Implementarea proiectului BRUA pe teritoriul Romaniei este structurata in doua faze: prima etapa vizeaza constructia unei conducte de 479 km, intre localitatile Podisor si Recas, iar cea de-a doua faza include executia unei conducte de 50 km, intre Recas si statia de masurare a gazelor (SMG) Horia. De-a lungul traseului, pe cele zece judete pe care le traverseaza, urmeaza a se amplasa o serie de instalatii tehnologice de suprafata, ce deservesc conducta de transport. Noul gazoduct va avea o lungime totala de 529 km si o capacitate maxima de 1,5 miliarde mc/anual spre Bulgaria si de 4,4 miliarde mc/anual spre Ungaria. Valoarea estimata totala a proiectului ajunge la 560 milioane de euro.
Pentru finantarea proiectului, Transgaz va beneficia de cofinantare prin Programul Connecting Europe Facility (CEF) - Energie.
|