Agenda Constructiilor
Luni, 16 Septembrie 2019
 
Home - Stiri - Oportunitati & Comunicate - AGENDA 2030: Tranzitia catre o societate durabila aduce provocari si oportunitati
AGENDA 2030: Tranzitia catre o societate durabila aduce provocari si oportunitati
Oportunitati & Comunicate Publicat de Stelian DINCA 17 Iul 2019 14:09
In cadrul Forumului Politic de Nivel Inalt privind Dezvoltarea Durabila care se desfasoara la New York sub egida Consiliului Economic si Social al ONU (ECOSOC), Romania a fost coorganizator al evenimentului conex „Governance of the SDGs: Learning from country experiences and defining an agenda for the future”. Conferinta a fost initiata de Guvernul Romaniei prin Departamentul pentru Dezvoltare Durabila in parteneriat cu Guvernul Islandei si OCDE.
„Romania a urcat doua locuri intr-un an in clasamentul privind implementarea Obiectivelor pentru Dezvoltare Durabila realizat de echipa renumitului economist Jeffrey Sachs. Suntem pe locul 42 din 162. Mai avem, insa, multe lucruri de imbunatatit pentru a reusi sa implementam cu succes Agenda 2030. De aceea, evenimentele de tipul celui pe care l-am organizat astazi sunt foarte importante. Trebuie sa fim suficient de intelepti incat sa invatam unii de la altii, intrucat tranzitia catre o societate durabila ne aduce provocari comune pe care le putem depasi doar impreuna.”, a declarat Laszló Borbély.
Obiectivul evenimentului a fost acela de a facilita schimburile de bune practici, cat si discutiile despre provocarile si oportunitatile implementarii Obiectivelor pentru Dezvoltare Durabila. Plecand de la aceasta conferinta, OCDE isi propune sa lanseze in septembrie un hub global care, pornind de la experientele statelor, sa realizeze propuneri de politici publice pentru implementarea Agendei 2030. Impreuna cu prim-ministrul Islandei, Katrin Jakobsdóttir, prezent la eveniment, Departamentul si-a asumat un rol de lider in coordonarea acestui hub. De asemenea, a fost lansata si cartea Governance as an SDG Accelerator: Country experiences and tools.
In cadrul evenimentului au luat cuvantul fostul prim-ministru din Noua Zeelanda, Helen Clark, si ministrul dezvoltarii regionale din Republica Ceha, Klara Dostalova. De asemenea, au avut interventii si coordonatori nationali ai implementarii Agendei 2030, precum inaltul comisar Cristina Gallach din Spania, si Annika Lindblom din Finlanda.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
Licente bimACAD

Autentificare

Revista Agenda Constructiilor editia nr. 145 (Septembrie 2019)
ROCKWOOL 196
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
EURO-Constructii 2020
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2018-2019 & Perspective 2020-2023
Carpatcement 196
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2018-2019 & Perspective 2020-2023