Agenda Constructiilor
Vineri, 29 Martie 2024
Frontale
Home - Stiri - Oportunitati & Comunicate - CLUJ: Buget de 350 milioane de euro si 12 proiecte majore de investitii pentru 2020
CLUJ: Buget de 350 milioane de euro si 12 proiecte majore de investitii pentru 2020
Oportunitati & Comunicate Publicat de AG&F 14 Ian 2020 06:00
Primaria municipiului Cluj-Napoca a initiat deja procedura de consultare publica, privind proiectul de buget al municipiului Cluj-Napoca pe anul 2020, in conformitate cu prevederile Legii nr. 5/2020 a bugetului de stat pe anul 2020. Potrivit acestui proiect, bugetul general al municipiului Cluj-Napoca in acest an este in valoare de 353.237.996 euro, fiind mai mare cu 7,39% in 2020, fata de anul 2019.
„Obiectivul general este cresterea in continuare a calitatii vietii in municipiu - educatie, sanatate, descongestionarea traficului, infrastructura, mediu, transport in comun nepoluant, spatii verzi, arte si industrii creative, dinamism multicultural. In 2020, raman ca directii-cheie digitalizarea administratiei publice locale si sustinerea proiectelor de dezvoltare a Clujului. De asemenea, si prin acest buget urmarim consolidarea statutului Clujului de puternic centru de inovare in Romania si centrul si estul Europei, al statutului de start-up city si oras de referinta prin calitatea serviciilor din toate domeniile (sanatate, servicii bancare si altele)”, a declarat primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc.
Pe scurt, potrivit proiectului de buget municipal, peste 60% din fonduri sunt destinate sectiunii de functionare (mai mult de un miliard de lei), care include si salarizarea personalului la nivelul primariei si institutiilor din subordine (cheltuielile din 2019 au depasit 340 de milioane de lei). Astfel, 40% din total reprezinta sectiunea de dezvoltare, anume investitiile, unde intra si fondurile europene, sectiune evaluata la peste 675 de milioane de lei. De asemenea, edilii din Cluj-Napoca anunta ca din anii precedenti s-a inregistrat un deficit in valoare de aproape -203 milioane de lei.
Cele mai importante proiecte ale municipalitatii clujene in 2020, asa cum au fost transmise locuitorilor municipiului Cluj-Napoca prin scrisoarea primarului, conform HG nr. 1723/2004, sunt prezentate in cele ce urmeaza:
1. Introducerea in circulatie a 12 noi tramvaie achizitionate din fonduri europene. Mentinerea tuturor facilitatilor la transportul public pentru elevi, studenti, pensionari etc.
2. Finalizarea a patru noi parcari: Hasdeu, Primaverii nr. 20, Primaverii nr. 8 si Mogosoaia, cu un total de 1.253 de noi locuri de parcare. Pentru cel putin inca doua noi parkinguri se vor realiza achizitiile publice pentru proiectare si executie. Va continua procesul de demolare de garaje si amenajare de parcari.
3. Finalizarea modernizarii si largirii strazii Buna Ziua, a modernizarii strazilor Regele Ferdinand – Tipografiei – Emile Zola – Sextil Puscariu si a primei strazi „smart” din Romania – strada Molnar Piuariu (mai mult spatiu pietonal, iluminat inteligent, banci cu incarcare USB, wi-fi etc.). Demararea lucrarilor la reabilitarea zonei Pietei Lucian Blaga si a Bulevardului 21 Decembrie 1989.
4. Finalizarea documentatiilor tehnice si de urbanism necesare pentru Centura metropolitana a Clujului. Continuarea procedurilor legale pentru proiectul multianual Metrou si tren metropolitan.
5. Finalizarea lucrarilor la reabilitarea Turnului Pompierilor si finalizarea achizitiei publice pentru reabilitarea zonei strazii Kogalniceanu. Finalizarea noului cimitir din str. Mos Ion Roata.
6. Finalizarea Parcului Intre Lacuri si inceperea lucrarilor la Parcul Tineretului – Padurea clujenilor (21,3 ha si 1.505 arbori cu balot). Realizarea unui concurs de solutii pentru noi parcuri: Parcul Est (46,19 ha) si Parcul Buna Ziua (7,8 ha). Inceperea lucrarilor la reabilitarea Parcului Feroviarilor, a Parcului 14 Iulie, a Parcului Stefan cel Mare si la extinderea skate-parcului Rozelor. Realizarea achizitiei publice pentru reabilitarea malurilor Somesului si a parcului Armatura, pentru realizarea Parcului Zorilor si a Bazei sportive si de agrement „La Terenuri” din Manastur. Finalizarea sistemului modern de irigatii in Parcul Central „Simion Barnutiu”.
7. Finalizarea modernizarii si reabilitarii termice a Spitalului Municipal prin intermediul unui proiect finantat din fonduri europene si sprijinirea cu fonduri de la bugetul local a celorlalte spitale clujene. Achizitionarea unei noi ambulante cu dotari de ultima generatie pentru SMURD Cluj (punct medical avansat).
8. Mentinerea alocarilor pentru educatie prin investitii in scoli, oferirea de burse, programul de autobuze speciale pentru transportul copiilor la scoala sau programul „Scoala dupa scoala”. Finalizarea cresei noi din str. Grigore Alexandrescu (90 de locuri noi) si inceperea lucrarilor la noul corp al cresei de pe str. Meziad (90 de locuri). Finalizarea modernizarii gradinitei „Casuta Povestilor” si inceperea lucrarilor la modernizarea gradinitei „Floare de Iris”. Demararea lucrarilor pentru modernizarea si cresterea eficientei energetice la Colegiul Tehnic „Ana Aslan”. Realizarea unui concurs de solutii pentru Muzeul Stiintei / Science Museum.
9. Continuarea lucrarilor de amenajare a platformelor subterane de colectare selectiva a deseurilor menajere – cel putin inca 100 de platforme. Instalarea a cel putin 10 noi grupuri de pubele inteligente pentru deseuri din plastic, hartie/carton si deseuri reziduale, alimentate cu panouri solare. Extinderea proiectului-pilot de acces cu cartela la punctele gospodaresti din cartiere. Instalarea unor noi puncte supraterane din constructie metalica pentru colectarea selectiva in zone aglomerate. Amenajarea a doua noi puncte de colectare gratuita a deseurilor voluminoase de la persoane fizice. Realizarea unui proiect-pilot pentru „pereti verzi”.
10. Continuarea programelor sociale derulate de Primarie: ajutor pentru plata chiriei persoanelor singure/familiilor marginalizate social, ingrijire la domiciliu pentru batrani, ingrijire stomatologica pentru clujenii cu venituri reduse, tichetele acordate in cadrul programului social „Alimente”, cantina de ajutor social, programele de transport dedicat (elevii cu nevoi speciale; persoanele cu dizabilitati). Continuarea programului de cumparare de locuinte sociale de pe piata libera si darea in folosinta a 12 noi locuinte sociale. Continuarea proiectului pentru cartierul Sopor (250 de hectare), primul cartier realizat prin concurs de solutii.
11. Implementarea proiectelor castigatoare in cadrul proceselor de bugetare participativa. Modernizarea zonelor pentru fitness in aer liber cu aparate noi – cel putin 10 spatii. Instalarea a trei noi toalete automate pentru persoane cu dizabilitati.
12. Extinderea numarului de proceduri si aplicatii digitale pentru cetateni. Dezvoltarea serviciilor oferite de functionarul public virtual „Antonia” (care gestioneaza astazi 94 de tipuri de cereri). Realizarea unui sistem de achizitie de date in timp real si a unei aplicatii pentru detectarea locurilor de parcare disponibile in zona centrala. Continuarea dezbaterilor publice desfasurate in cadrul Centrului de Inovare si Imaginatie Civica, in colaborare cu partenerii municipalitatii: universitati, companii private, ONG-uri si cetateni.
Consultarea publica are loc intre 13 ianuarie 2020 si 27 ianuarie 2020. Persoanele interesate pot trimite sesizarile, observatiile, punctele de vedere la adresa de e-mail: Aceasta adresa de e-mail este protejata de spamboti; aveti nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza sau pot inregistra adrese scrise la Serviciul Centrul de Informare pentru Cetateni, str. Motilor nr.7 sau la orice primarie de cartier, in atentia Directiei Economice. Pentru a consulta proiectul de buget, click aici!
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
RAWLPLUGALLBIMABONARE REVISTEhilti
ROCKWOOL 196
Editia
IANUARIE/FEBRUARIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 180 (Ianuarie-Februarie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
ERBASU CONSTRUCT
ness project
concelex
Ubitech
strabag nivel 1
MAKITA
CONCEPT STRUCTURE
noark
CDS
theda mar
Acvatot 2019
quadratum
leviatan
rigips
viarom

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
top 500
FPSC_2019
ef-de-n
econet
top 500
AICPS_30
top 500
ROGBC 2016

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander