Agenda Constructiilor
Sambata, 20 Aprilie 2024
hilti
Home - Stiri - Oportunitati & Comunicate - IMOTECA: Mai mult de 20 de proiecte rezidentiale de volum vor fi lansate in anul 2019
IMOTECA: Mai mult de 20 de proiecte rezidentiale de volum vor fi lansate in anul 2019
Oportunitati & Comunicate Publicat de Stelian DINCA 14 Feb 2019 14:13
Conform unei estimari a Imoteca, The Residential Experts, companie cu un portofoliu de peste 7.000 de apartamente, in 2019, numarul de proiecte rezidentiale de volum lansate pe piata va fi mai redus, motivul principal fiind situatia amestecata de pe piata rezidentiala.
Cu toate acestea, evolutia ROBOR la trei luni are semne bune, indicele a scazut la 3,09% fata de 3,31% la sfarsitul anului trecut, iar cererea de locuinte ramane in continuare foarte ridicata, iar preturile medii solicitate pe segmentul apartamentelor s-au majorat, dar in consonanta cu tendinta consemnata la nivel national, variatiile de pret au fost semnificativ mai mici decat in anii precedenti.
De asemenea, introducerea TVA de 5% pentru achizitiile multiple ar putea sustine cererea de pe piata, mai ales ca 2019/2020 sunt considerati anii in care se va livra un numar record de unitati.
„Vor exista corectii de pret pe unele segmente de piata si pentru anumite produse, insa nu o criza de proportii. Pe termen mediu si lung, impactul in ceea ce priveste preturile va fi inegal, vom vedea, de asemenea, si o crestere a pietei de inchirieri intrucat va deveni mai dificil sa detii o locuinta, posibil ca chiriile vor creste pe termen lung”, explica Rafaela Nebreda, fondator si CEO al Imoteca. The Residential Experts.
Potrivit expertilor Imoteca. The Residential Experts, in 2019 se vor lansa aproximativ 20 de proiecte rezidentiale de volum, fata de circa 50 in 2018.
Portofoliul Imoteca
In portofoliul Imoteca se afla opt proiecte rezidentiale de volum, precum Timisoara 58 Residence, ajuns la faza a treia, care include 495 unitati (garsoniere, apartamente cu 2 si 3 camere ) sau Gran Via Park cu 1000 unitati.
Alt proiect rezidential de mari dimensiuni e Record Park din Cluj-Napoca, dezvoltat de belgienii de la Speedwell, care va insuma 236 de apartamente si Triama Residence din Bucuresti, al aceluiasi dezvoltator.
„Imoteca. The Residential Expert are in portofoliu un mix echilibrat intre proiectele mari, mai ieftine, dar mai greu de vandut si cele mici, de obicei high-end, premium, cu mai putine unitati, dar relativ mai usor de vandut, potentialii lor clienti nefiind dependenti de credite”, continua Rafaela Nebreda, fondator si CEO al Imoteca. The Residential Experts.
Printre proiectele rezidentiale mici din portofoliul companiei imobiliare se afla Maison Dumbrava, o cladire boutique in care farmecul aristocratiei interbelice de odinioara se intalneste cu designul modern si minimalist contemporan, si include 16 apartamente cu 3 sau 4 camere dispuse pe 4 etaje, ca si Proiectul Downtown Residence, ce reuneste 33 de apartamente cu stil, ce combina cele mai avansate solutii tehnice, cu cele mai inalte standarde ale confortului cotidian.
Alte proiecte de tip boutique sunt Popa Nan 21, cu 30 de apartamete, Fifty Five Residence, Urbanesque Residential sau Vernescu Residence, cu 36 de apartamente cu stil, unice, elegante, ce combina cele mai avansate tehnologii de design si solutii tehnice.
Imoteca-The Residential Experts a fost lansata in 2002 si a traversat toate etapele pietei imobiliare din Romania de la boom-ul imobiliar la criza si pana la perioada de recuperare a pietei, ajungand astazi una dintre cele mai reprezentative companii de pe piata rezidentiala cu cea mai inedita abordare.
Compania imobiliara a implementat modelul Human to Human Business (H2H) in Romania cu impact pozitiv atat asupra modului de a face business constructiv pentru societate, cat si asupra rezultatelor obtinute alaturi de clientii lor.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
RAWLPLUGSISECAMABONARE REVISTEALLBIM
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
noark
leviatan
rigips
Ubitech
CDS
theda mar
CONCEPT STRUCTURE
ERBASU CONSTRUCT
siniat
strabag nivel 1
EDIT-Structural
viarom
Acvatot 2019
concelex
ness project
quadratum
MAKITA

Parteneri

AHK 2022
top 500
HABITAT
FPSC_2019
ef-de-n
AICPS_30
econet
top 500
top 500
ROGBC 2016

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander