Agenda Constructiilor
Luni, 27 Ianuarie 2025
Home - Stiri - Oportunitati & Comunicate - P3 implementeaza angajamentele extinse de sustenabilitate GRESB
P3 implementeaza angajamentele extinse de sustenabilitate GRESB
Oportunitati & Comunicate Publicat de AG&F 27 Apr 2018 07:24
P3 Logistic Parks a devenit membru al GRESB, un program global de referinta social, de mediu si de guvernanta (ESG) pentru companiile care lucreaza in domeniul imobiliar, informeaza un comunicat al P3.
Potrivit comunicatului, GRESB evalueaza performanta durabila in sectorul imobiliar si permite companiilor sa adopte practici durabile. Calitatea de membru va ajuta P3 sa-si implementeze angajamentele extinse de sustenabilitate si ii va permite sa continue sa fie lider al industriei de dezvoltare si gestionare a depozitelor durabile.
Miscarea se bazeaza pe angajamentul pe care P3 l-a facut la sfarsitul anului trecut (respectiv in 2017), cand a devenit primul dezvoltator de depozite din lume care s-a inscris ca participant activ la Global Compact, cea mai mare initiativa de sustenabilitate corporativa din lume. Global Compact solicita companiilor sa-si alinieze strategiile si operatiunile la principiile universale privind drepturile omului, forta de munca, mediul si anticoruptia.
„P3 este deja una dintre cele mai ecologice companii din Europa in sectorul proprietatilor logistice, avand in portofoliu un numar de cladiri evaluate cu «Very Good» prin metoda BREEAM. Echipa noastra care se ocupa de solutiile durabile din cadrul companiei se asigura ca depozitele din noua generatie sunt construite la cele mai inalte standarde pentru a satisface si depasi cele mai stricte criterii de impact asupra mediului in Europa, oferind in acelasi timp economii operationale reale. Calitatea de membru al GRESB va contribui la asigurarea continuarii atat a angajamentului nostru in favoarea durabilitatii, cat si a conducerii sectorului imobiliar in acest domeniu”, a declarat Sinziana Pardhan, director general al P3 in Romania.
P3 extinde in mod constant gama de initiative ecologice
P3 este dedicat dezvoltarii unor proprietati durabile cu un impact minim asupra mediului, care aduc in acelasi timp si beneficii clientilor. Toate depozitele P3 sunt construite conform standardelor globale de eficienta energetica si de constructie durabila. P3 lucreaza cu clientii sai pentru a-i ajuta sa-si implementeze propriile strategii de mediu pentru facilitatile lor de logistica. De asemenea, P3 extinde in mod constant gama de initiative ecologice pe care le utilizeaza pentru a satisface - daca nu depasi - standardele pentru un viitor durabil. Compania utilizeaza tehnologia ecologica pentru a reduce impactul cladirilor asupra mediului, crescand in acelasi timp profitabilitatea clientilor prin reducerea costurilor de exploatare. Prin proiectarea si construirea masurilor durabile chiar de la inceput si prin includerea acestora in managementul zilnic, P3 poate reduce costurile totale.
P3 utilizeaza solutii de inalta performanta pentru a se asigura ca izolatia noilor sale depozite din parcul P3 Bucharest atinge un nivel excelent de performanta energetica, cu panouri compozite cu grosime de 100 mm cu izolatie PIR, si performante imbunatatite la usile sectionale din zonele de andocare. Aceste panouri au, de asemenea, o rezistenta ridicata la foc de pana la 30 de minute.
P3 a implementat o membrana hidroizolanta de tip PVC de la Sika, finisata in culoare deschisa pe toata suprafata acoperisului, care reflecta lumina, imbunatatind performanta reflectorizanta a izolatiei acoperisului.
P3 foloseste incalzirea radianta ca alternativa pentru centralele termice clasice cu ventiloconvectoare. Tuburile radiante din otel ofera o sursa mai economica de incalzire: cu pana la 35% mai putin consum de gaze, costuri reduse de intretinere si materiale, flexibilitate in executie si posibilitatea de a furniza incalzire zonala acolo unde este necesar. Debitul de caldura poate fi directionat spre o zona de lucru, importanta la inaltimi de 4 pana la 5 m, in timp ce cu sistemele de incalzire cu aer cald sau clasic nu este posibil. Sistemul ofera confort fara curenti de aer sau praf indus din procesul de fabricatie. Este foarte flexibil in utilizare, permitand incalzirea statiilor individuale la distante unele de altele. O alta caracteristica este mecanismul suplimentar de actionare a trapelor de fum pentru a permite ventilarea naturala si/sau racirea pe timpul noptii in sezonul de vara si de tranzitie.
De asemenea, P3 a implementat un mod eficient de controlare a consumului de apa pentru zonele administrative: robinete cu debit scazut de apa si canal de toaleta de 2/4 l.
In plus, iluminarea in noile zone de depozitare va fi asigurata cu ajutorul corpurilor LED tip Philips „MAXOS LED industry”, cu functie „dimming” si cu sistem wireless de control al luminozitatii. Corpurile de iluminat au o speranta de viata de 50.000 de ore, o utilizare redusa a puterii (pana la 40-50%) si, atunci cand luminile sunt estompate, durata de viata a LED-urilor este chiar mai lunga. Stalpi cu LED sunt, de asemenea, prevazuti pentru zonele externe, parcarea camioanelor si drumurile din incinta.
Un exemplu foarte bun de constructie durabila in P3 Bucharest Park este centrul de logistica de 81.000 mp pentru Carrefour. Pentru a reduce costurile operationale, a fost instalata iluminarea cu LED-uri, impreuna cu placarea eficienta din punct de vedere energetic. In magazia frigorifica se foloseste invelisul cu etansare suplimentara. Impreuna cu iluminatul cu LED, care emite mai putina caldura reziduala in comparatie cu iluminatul traditional, sarcina de racire este redusa. Acest lucru nu numai ca economiseste costurile de energie, ci permite si ca un sistem de racire cu capacitate redusa sa fie suficient. O alta caracteristica utila pentru o instalatie mare ca aceasta este sistemul complex de management al cladirii, care permite FM sa monitorizeze utilizarea energiei si sa verifice functionarea echipamentelor de la distanta. In plus, managementul aprovizionarii cu apa monitorizeaza si reduce consumul de apa.
P3 are, in acest moment, un total de 372.000 mp in 14 depozite in parcul P3 Bucharest si alti 100.000 mp care permit dezvoltarea de noi spatii. P3 incearca, de asemenea, sa se extinda atat in Bucuresti, cat si in partea centrala si de vest a tarii.
***
P3 este un investitor, proprietar, dezvoltator si manager pe termen lung de proprietati logistice. Misiunea P3 este de a oferi clientilor depozitelor noastre o experienta de prima clasa in active de inalta calitate, aflate in locatii logistice cheie. P3 dezvolta proiecte ecologice durabile care indeplinesc cele mai inalte standarde internationale. P3 este primul dezvoltator logistic din lume care s-a inscris ca Participant la Compactul Global al Natiunilor Unite, cea mai mare initiativa privind durabilitatea companiilor din lume.
P3 are sediul central in Praga si birouri in alte opt tari din Europa. Echipa sa de peste 135 de specialisti in real estate ajuta clientii dintr-o gama variata de sectoare cu selectia locatiilor, asigurarea autorizatiilor, achizitii si constructii, precum si servicii de management al proprietatii.
P3 a fost achizitionat de catre GIC, Fondul Suveran al statului Singapore, in decembrie 2016.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
TotalEnergiesABONARE REVISTESISECAMALLBIMhiltiRAWLPLUG
ROCKWOOL 196
Editia
NOIEMBRIE-DECEMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 187 (Noiembrie-Decembrie 2024)
 

Autentificare

Editia
OCTOMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 186 (Octombrie 2024)
 
Editia
SEPTEMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 185 (Septembrie 2024)
 
romania fara hospice
GHID de INSTALARE
CONCEPT STRUCTURE
DRS
leviatan
SIGM
MAKITA
GEWISS
rigips
EDIT-Structural
strabag nivel 1
konsent
Arduro
theda mar
BogArt
ELECTROGRUP
CDS
Ubitech
VEGO
concelex
AED
SSAB
MCA
ERBASU CONSTRUCT
quadratum
noark
EURO BUILD
Acvatot 2019

Parteneri

HABITAT
top 500
FPSC_2019
top 500

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander
urmarirea comportarii in timp a constructiilor<