Agenda Constructiilor
Luni, 02 Octombrie 2023
Abonare reviste
Home - Stiri - Oportunitati & Comunicate - VITALIS coordoneaza proiecte de 200 milioane euro pentru One United Properties
VITALIS coordoneaza proiecte de 200 milioane euro pentru One United Properties
Oportunitati & Comunicate Publicat de Stelian DINCA 01 Nov 2019 14:01
Compania de consultanta in constructii Vitalis Consulting coordoneaza in prezent 5 proiecte imobiliare de anvergura, in valoare totala de peste 200 milioane de euro si cu o suprafata de peste 170.000 mp, pentru One United Properties, unul dintre cei mai importanti dezvoltatori imobiliari de pe piata din Romania.
Proiectele aflate in dezvoltare au atat destinatie de birouri, cat si rezidentiala si mixed-use, toate purtand amprenta filosofiei de business a dezvoltatorului: cele mai inalte standarde de calitate in constructii, implementarea practicilor de constructie inovatoare ce se transpun in cladiri eficiente din punct de vedere energetic, conturand un mediu de lucru si viata mai sanatos, sustenabil si prietenos cu mediul inconjurator.
5 proiecte de anvergura, peste 200.000.000 EUR investiti, mai mult de 170.000 mp de birouri, unitati rezidentiale si mixte in constructie
1. One Herastrau Plaza - proiect rezidential exclusivist dezvoltat in partea de nord a Capitalei
One Herastrau Plaza a marcat inceputul colaborarii dintre Vitalis Consulting si One United Properties, la inceputul anului 2018. Proiectul este unul rezidential exclusivist, localizat in partea de nord a Bucurestiului, in zona Herastrau-Aviatiei. Complexul contine 156 de apartmente si se afla la numai cateva minute distanta de Lacul Floreasca, parcul Herastrau si Promenada Shopping Mall.
2. One Verdi Park - proiect multifunctional, ce urmeaza a fi dezvoltat in zona Bd. Barbu Vacarescu
One Verdi Park se va ridica intr-o zona consacrata a Capitalei, cu perspective importante de dezvoltare. Proiectul este unul mixt, iar constructia prevede doua turnuri, unul de birouri si unul rezidential, de 75 m inaltime, cu vederi panoramice asupra lacurilor Floreasca si Tei, precum si asupra intregului oras.
Cele doua turnuri vor fi conectate de un spatiu comercial de 2.200 mp la parter. Pentru acest proiect, dezvoltatorul da startul in aceasta toamna lucrarilor de constructie, livrarea fiind estimata pentru trimestrul patru 2021.
Turnul de birouri va avea 21.000 mp GLA si P+17, in vreme ce turnul rezidential va fi format din 134 de apartamente si va avea P+20. Acesta din urma impreuna cu cel mai mare turn de la One Mircea Eliade vor reprezenta cele mai inalte blocuri de locuinte exclusiviste din Bucuresti.
3. One Tower - cladirea de birouri parte din ansamblul multifunctional One Floreasca City
One Tower reprezinta componenta office din cadrul proiectului multifunctional One Floreasca City, dezvoltat de One United Properties la intersectia bulevardului Mircea Eliade cu Calea Floreasca. One Tower a obtinut din partea US Green Building Council pre-certificarea LEED v4 Core & Shell la nivel Platinum, cea mai buna performanta a unei cladiri in faza de constructie de pe piata romaneasca.
One Tower are o suprafata totala inchiriabila de aproximativ 24.000 mp. Totodata, va beneficia de o suprafata pe etaj de 1.400 mp, cu o forma regulata ce va oferi utilizatorului lumina naturala si o utilizare extrem de eficienta a spatiului. Cladirea de clasa A va oferi o priveliste unica asupra lacurilor si parcurilor din imprejurimi si o vedere panoramica de neegalat.
Printre beneficiile oferite chiriasilor se numara si 460 de locuri de parcare si facilitati pentru transport alternativ atat pentru transport in comun, cat si individual. Cladirea va fi dotata si cu statii de incarcare pentru masini electrice, dar si cu o parcare numeroasa pentru biciclete, vestiare si dusuri.
4. One Peninsula - cartier de lux ce urmeaza a fi dezvoltat pe malul Lacului Floreasca
Proiectul One Peninsula va revolutiona conceptul de lux in sectorul rezidential romanesc si va fi unul de inaltime redusa, dezvoltat in proximitatea centrului de birouri din zona Barbu Vacarescu - Floreasca. Acesta va contine dotari si facilitati de ultima generatie. Proiectul se dezvolta pe un teren cu o suprafata de peste 25.000 mp si deschidere catre Lacul Floreasca.
5. One Cotroceni Park - un ansamblu multifunctional office, retail si rezidential, creat sub un concept inovator
One Cotroceni Park va da o noua dimensiune conceptului Work - Live - Shop de pe piata locala. Proiectul va cuprinde noua blocuri cu circa 800 de apartamente si birouri cu o suprafata inchiriabila de aproximativ 80.000 metri patrati, spatiile de la parterul cladirilor fiind alocate intr-o proportie semnificativa zonei de retail.
Componenta office va contura un business park unic, ce poate oferi companiilor in cautarea unei solutii de eficientizare a sediului o suprafata per etaj ce poate ajunge pana la 8.000 mp, o premiera pe piata bucuresteana. Parcul de afaceri va fi dezvoltat in doua faze de 44.000 mp, respectiv 34.000 mp si vine cu un concept inovator: cele doua corpuri de cladire in forma de L ofera suprafete per etaj incepand de la 4.800 mp, pana la un floor-plate ce poate ajunge la 8.000 mp.
Proiectul este gandit cu un concept „dual”, propunand atat suprafete clasice pentru un parc de afaceri, cat si spatii la etaje superioare cu terase tip „rooftop garden”, dedicate exclusiv chiriasului de la etajul respectiv. Pentru un nivel ridicat de confort, One Cotroceni Park va fi direct conectat la viitoarea statie de metrou Academia Militara printr-un pasaj subteran. Nivelul subteran, dedicat parcarilor, va beneficia de 10 cai de acces pentru o buna circulatie in cadrul complexului.
Pastrand viziunea eco a dezvoltatorului, One Cotroceni Park va fi certificat LEED (targetand nivelul LEED PLATINUM) si WELL, cu accent pe imbunatatirea sanatatii si a bunastarii angajatului prin calitatea mediului de lucru.
Vitalis Consulting ofera pentru aceste proiecte servicii de management al constructiilor variate, printre care: Project Management, Cost Management, Dirigentie de Santier, Coordonare Sanatate si Siguranta in Munca, Monitorizare Proiect.
Vitalis Consulting este una dintre cele mai importante companii de consultanta in constructii din Romania, avand mai mult de 13 ani de experienta in domeniu si o echipa de peste 80 de profesionisti. Compania ofera servicii de Project si Cost Management, Fit-out Management, Dirigentie de santier, Monitorizare de Proiect, Due Diligence Tehnic, Coordonare SSM si Certificare energetica pentru proiecte de amploare, atat in tara, cat si peste hotare in Marea Britanie, Ucraina si Republica Moldova, avand sub coordonare atat proiecte de birouri, cat si rezidentiale, industriale, retail, comerciale si hoteluri. De-a lungul activitatii sale Vitalis Consulting a livrat peste 400 de proiecte imobiliare in aproximativ 4,150,000 mp construiti pentru 300 de clienti locali si internationali.
Calitatea serviciilor si profesionalismul echipei a fost recunoscut pe parcursul anilor in cadrul CIJ Awards Gala, unul dintre cele mai importante si longevive evenimente de premiere din domeniul real estate din Romania, unde compania a castigat 6 premii pentru „Cea mai buna companie de Project Management a anului”, din 10 nominalizari, in patru ani consecutivi (2011-2014) si in 2017-2018, anul acesta fiind din nou pe lista nominalizarilor pentru aceeasi categorie.
One United Properties este unul dintre cei mai activi dezvoltatori imobiliari de proiecte rezidentiale, de birouri si mixte din Bucuresti. Infiintata in 2007 de Victor Capitanu si Andrei Diaconescu, One United Properties este cunoscuta pentru dezvoltari emblematice cum ar fi One Floreasca City, One Herastrau Park, One Charles de Gaulle sau One Herastrau Plaza. One United Properties are mai multe dezvoltari rezidentiale de ultima generatie finalizate (376 de unitati), in constructie (mai mult de 500 de unitati) si care urmeaza a fi finalizate (mai mult de 1.000 de unitati) in zona centrala si de nord a Bucurestiului.
Incepand cu 2017, impreuna cu Ionut Dumitrescu, a fost infiintata divizia de birouri, care are astazi un portofoliu existent de 35.000 mp (business park-ul One North Gate si cladirea One Victoriei Center) si birouri in dezvoltare si constructie de 150.000 mp (One Tower, parte din One Floreasca City, One Cotroceni Park si One Verdi Park). Toate cladirile dezvoltate detin certificari superioare de sustenabilitate si eficienta energetica, compania fiind de altfel premiata la numeroase gale si conferinte din domeniu.
In 2018 One United Properties incepe colaborarea Vitalis Consulting, una dintre cele mai importante companii de consultanta in constructii din Romania, urmand ca in urmatorii ani dezvoltatorul imobiliar sa livreze alaturi de acestia proiecte in valoare de peste 200 de milioane de euro, proiecte ce vor aduce pe piata de birouri moderne din Romania peste 100.000 mp si vor crea aproximativ 500 de unitati rezidentiale de lux.
Vitalis Consulting are o experienta vasta, de peste 13 ani, in coordonarea proiectelor de constructii, atat in Romania, cat si in strainatate, avand in portofoliu peste 40 de proiecte de birouri finalizate sau in plin proces de constructie, in Bucuresti si in alte mari orase regionale, precum Iasi, Timisoara, Cluj si Craiova si in jur de 30 de proiecte rezidentiale dezvoltate la nivel national.
 
ALLBIMALLBIMman and machineVideoConfAC-iulhilti
ROCKWOOL 196
romania fara hospice
TOP-500-CONTRACTORS
A aparut editia
AUGUST 2023!
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 176 (August 2023)
 

Autentificare

GHID de INSTALARE
grundfos
leviatan
ERBASU CONSTRUCT
MAKITA
Acvatot 2019
rigips
Ubitech
CONCEPT STRUCTURE
FRONTALE
noark
leviatan
BALTIC
CDS
viarom
theda mar
strabag nivel 1

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
ROGBC 2016
ef-de-n
econet
BA 2023
AICPS_30
Piata de Constructii 2014
TOP500 Atreprenori de Constructii 2023
PIATA de TAMPLARIE Analiza 2021-2022 & Perspective 2023-2027 (TOP500)
TOP500 Producatori de Tamplarie 2023

urmarire comportare constructii, monitorizare structurala, monitorizare geotehnica