Agenda Constructiilor
Joi, 25 Iulie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - Producatori & Furnizori - ALUPROF: Piata investitiilor private se poate revigora din a doua jumatate a lui 2024
ALUPROF: Piata investitiilor private se poate revigora din a doua jumatate a lui 2024
Producatori & Furnizori Publicat de Ovidiu Stefanescu 30 Nov 2023 06:25
Aluprof System Romania, producator de sisteme din aluminiu pentru tamplarie, si-a consolidat in pozitia in domeniu in 2023, obtinand cresteri semnificative atat cantitative, cat si valorice pentru toate categoriile de produse furnizate.
"Contextul actual din Romania este extrem de dificil, poate unul dintre cele mai complexe din ultimii ani. Asistam la o relativa stopare a investitiilor in zona cladirilor de birouri incepand cu anul 2020, in timp ce investitiile pentru segmentul rezidential si cel de retail inregistreaza o stagnare, comparativ cu anii anteriori. Avem speranta ca, incepand cu a doua parte a exercitiului financiar viitor, piata se va revigora, reincadrandu-se pe trendul ascendent pe care, desigur, il dorim cu totii", a declarat Hubert Nuckowski, Managing Director al Aluprof System Romania.
Proiectele de infrastructura derulate in cursul lui 2023, prin fonduri publice, au ajutat la mentinerea activitatii din domeniul constructiilor pe linie dinamica. "Ne referim in special la modernizarea sau realizarea celor catorva aeroporturi, unde Aluprof a fost, de cele ai multe ori, singurul ofertant de sisteme arhitecturale sau in alte cazuri de sisteme si solutii speciale din aluminiu. Nu putem sa nu remarcam si proiectele din categoriile creselor, gradinitelor, scolilor, salilor de sport, unitatilor militare (constructii noi sau reabilitarea celor existente), care au contribuit la mentinerea unui trend ascendent", a precizat reprezentantul Aluprof.
O alta componenta foarte importanta a activitatii companiei a fost reprezentata de cresterea prezentei pe pietele de export. In acest moment, peste 50% dintre sistemele comercializate catre clientii Aluprof din Romania au ca destinatie finala, dupa executie, pietele vest-europene. "Belgia, Italia, Franta, Austria, Germania, Elvetia si Marea Britanie sunt numai cateva tari unde partenerii Aluprof din Romania reusesc cu succes sa se impuna in fata competitorilor lor din alte state europene, mai ales prin inalta calitate a produselor si serviciilor oferite, seriozitate si perseverenta. Solutiile complete si de un inalt nivel calitativ ne-au asigurat o pozitie fruntasa in topul companiilor care furnizeaza aplicatii arhitecturale ale aluminiului. Dezvoltam permanent sisteme si solutii noi, avand in vedere permanent si modernizarea sistemelor deja existente pentru toate categoriile de produse", a explicat Hubert Nuckowski.
 
Noi lansari de produse, programate in 2024
Pe langa sistemele intrate deja in cursul acestui an in portofoliu - MB-OpenSky120 (pentru pergole bioclimatice), MB-OpenSlide (sistem minimalist de tamplarie glisanta), MB-100GFT (pentru usi pivotante destinat spatiilor comerciale), Glassprof (sticla rezistenta la foc "made by Aluprof"), compania are in plan noi lansari de produse in 2024. Printre acestea se afla solutiile SkyTwin (sistem complex de rulou in complementar cu roleta textila), MB-86N Pivot (pentru usi pivotante pentru aplicatii rezidentiale) sau MB-MT50 (perete cortina).
"Suntem constienti ca diversitatea produselor noastre a determinat in buna masura cresterea si consolidarea cotei de piata. Speram ca si in Romania sa se puna un accent tot mai mare pe solutii eficiente energetic si sustenabilitate. Desigur, avem in vedere si recent adoptatul ordin referitor la implementarea criteriilor NZEB si in Romania, care va determina o crestere a ponderii solutiilor eficiente energetic, careia Aluprof poate sa raspunda la cel mai ridicat nivel. Nu reprezinta un secret fapul ca Aluprof este un adevarat ambasador al caselor pasive avand numeroase sisteme certificate in acest sens de catre Passive House Institute (MB-104SI, MB-104Aero, MB-SR50N TT, MB-SR50 N HI+, SP& SP-E) sau Cradle to Cradle (MB-ST50N HI+, MB-70, MB-70HI, MB-70 Casement, MB-86SI, MB-86Casement, MB-86ST). Numai in cursul acestui an, de exemplu, grupul nostru a reusit sa inregistreze la nivel global o crestere semnificativa a ponderii solutiilor pentru cladiri certificate BREEAM si LEED. Incercam sa continuam asigurarea unui nivel de calitate pentru produsele si serviciile tuturor partenerilor nostri. Evident, vom continua dezvoltarea de aplicatii eficiente energetic, care vor disponibile inca din prima parte a anului urmator, precum instruirea tuturor celor implicati in domeniul nostru de activitate, prin programe si activitati specifice. Ne referim in special la conceptul Alu-Academy", a conchis Hubert Nuckowski, Managing Director al Aluprof System Romania.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
hiltiALLBIMSISECAMABONARE REVISTE
ROCKWOOL 196
Editia
IUNIE/IULIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 183 (Iunie/Iulie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
MAKITA
EDIT-Structural
concelex
ness project
viarom
CDS
konsent
BogArt
CONCEPT STRUCTURE
Ubitech
siniat
Acvatot 2019
strabag nivel 1
leviatan
ERBASU CONSTRUCT
rigips
quadratum
Arduro
theda mar
SSAB
SIGM
noark

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
top 500
FPSC_2019
top 500
ROGBC 2016
AICPS_30
ef-de-n
top 500
econet

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander