Agenda Constructiilor
Joi, 25 Iulie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - Producatori & Furnizori - BMI Icopal: Acoperisurile verzi, pas major pentru constructori catre sustenabilitate
BMI Icopal: Acoperisurile verzi, pas major pentru constructori catre sustenabilitate
Producatori & Furnizori Publicat de Elena Icleanu 08 Sep 2022 06:17
Un acoperis bine facut este cartea de vizita a oricarui constructor priceput. In acelasi timp, romanii apreciaza noile tehnologii, atata vreme cat au incredere ca acestea sunt recomandate si implementate de o echipa de profesionisti. Tinand cont de toate acestea, constructorii au ocazia sa isi castige o reputatie si sa isi consolideze portofoliul pe un segment din ce in ce mai apreciat si solicitat in tara noastra, cel al cladirilor cu acoperisuri verzi.
Acoperisurile verzi au „existat” de secole, de cand vechea civilizatie babiloniana a creat gradinile suspendate din Babilon, una dintre cele sapte minuni ale lumii antice. Tehnologia a avansat si, odata cu aceasta, au aparut inovatii in materie de acoperisuri. Popularitatea acoperisurilor verzi in cadrul proiectelor urbane sau rurale a inregistrat o crestere constanta in ultimii ani, fiind in prezent o optiune des folosita datorita experientei dobandite, imbunatatirii constante a solutiilor existente si multiplelor beneficii oferite.
 
Solutia pentru orase sanatoase, cu un consum redus de resurse
Multe regiuni se confrunta cu provocari de mediu, precum incalzirea globala, schimbarile climatice locale, defrisarile, poluarea aerului, deficitul de energie si pericolele naturale, precum si diverse probleme sociale asociate cu acestea. In tarile occidentale, sunt depuse eforturi multiple pentru a adresa aceste probleme si pentru a garanta sustenabilitatea localitatilor, inclusiv capacitatea de a le oferi cetatenilor conditii de viata sanatoase. Exista planuri de transformare a oraselor in orase durabile sau eco-orase, cu emisii scazute de carbon, cu case cu impact redus asupra mediului si cu reducerea la minimum a utilizarii resurselor.
Este de asteptat ca acest gen de masuri, sustinute de fonduri special alocate de stat sau de Uniunea Europeana, sa fie luate, in scurt timp, si in Romania. In acest context, acoperisurile verzi joaca un rol central. Acoperisurile verzi moderne au fost dezvoltate in anii 1960, pentru a incerca sa reduca problemele de scurgere a apei asociate cu acoperisurile traditionale plane sau acoperisurile cu inclinatie redusa. Adaugarea vegetatiei si a unui acoperis verde la o membrana absoarbe apa si incetineste scurgerea, dar ofera, de asemenea, o multitudine de beneficii, dovedite la scara larga: atenuarea insulelor de caldura urbana, managementul scurgerii apelor pluviale, reducerea consumului de energie, captarea carbonului si contributia civica, prin crearea unor solutii durabile si sanatoase pentru orase si cetateni.
Acoperisurile verzi moderne imbina tehnologia performanta cu vegetatia naturala, creand spatii „verzi” care incurajeaza biodiversitatea, reduc costurile energetice si, cel mai important, contribuie pozitiv la un mediu durabil. In functie de solutia aleasa, acoperisurile verzi se pot imparti in doua categorii - extensive sau intensive, iar din punct de vedere al pozitionarii hidroizolatiei fata de termoizolatie – clasice sau inversate.
 
 
Acoperisul verde intensiv, loc de joaca si petrecere a timpului liber
Acoperisul verde intensiv, solutie oferita de BMI Romania, este un sistem conceput pentru a fi utilizat ca si spatii recreative. Acesta prezinta adesea multe caracteristici asemanatoare cu gradinile traditionale existente la sol, deoarece pot include cai de acces realizate din pavaje, peluze, arbori si arbusti. Aceste “gradini de acoperis“ sunt sisteme multistrat de sol, care necesita o irigare constanta si o intretinere periodica fata de acoperisurile verzi extensive. Datorita complexitatii unor astfel de solutii, varianta optima se va alege dupa consultarea dintre biroul de arhitectura implicat si consultantul tehnic BMI Icopal.
 
Acoperisul verde extensiv, cu scop decorativ si ecologic
Cea de-a doua solutie din portofoliul BMI Romania este acoperisul verde extensiv (clasic sau inversat). Acest tip de terasa verde este destinat in principal folosirii in scop decorativ, ecologic. Nu este utilizat ca spatiu de recreere, pe care se poate circula sau stationa in mod frecvent, accesul fiind permis doar pentru activitatile de intretinere ale acestuia. Datorita inaltimii superficiale a substratului vegetal, gama de plante care se preteaza pentru astfel de acoperisuri este restransa la plantele rezistente la seceta si care nu necesita o ingrijire permanenta, cum ar fi: sedum, muschi, flori salbatice specifice zonei etc. Datorita experientei in domeniu, dobandita pe parcursul existentei sale, BMI Icopal acorda, in functie de solutia aleasa, o garantie privind impermeabilitatea sistemului cuprinsa intre 20-40 ani.
 
BMI Icopal: Hidroizolatii durabile
Avand in vedere ca pentru o constructie trainica materialele de calitate sunt esentiale, compania BMI Romania a dezvoltat brandul BMI Icopal, special dedicat acestui segment. Acesta a devenit o referinta mondiala in hidroizolatii, datorita materialelor inovatoare, serviciilor complete si experientei dobandite prin oferirea de sisteme complete pentru acoperisuri plane, detinand certificatul de management al calitatii, care respecta standardele ISO 9001, precum si certificatul pentru sistemul de management al mediului, ISO 14001.
Pentru a beneficia de potentialul maxim al sistemelor de hidroizolatie alese, compania actualizeaza constant portofoliul de produse, implementeaza tehnologii inovatoare si ofera o durata extinsa de viata pentru gama de produse BMI Icopal, care asigura proiecte de acoperisuri verzi la cele mai inalte standarde de calitate.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
SISECAMhiltiALLBIMABONARE REVISTE
ROCKWOOL 196
Editia
IUNIE/IULIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 183 (Iunie/Iulie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
leviatan
strabag nivel 1
konsent
BogArt
CONCEPT STRUCTURE
SSAB
CDS
theda mar
noark
ness project
SIGM
Ubitech
MAKITA
EDIT-Structural
ERBASU CONSTRUCT
viarom
quadratum
Arduro
siniat
Acvatot 2019
rigips
concelex

Parteneri

AHK 2022
top 500
HABITAT
FPSC_2019
econet
ROGBC 2016
top 500
AICPS_30
ef-de-n
top 500

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander