Agenda Constructiilor
Joi, 18 Aprilie 2024
hilti
Home - Stiri - Producatori & Furnizori - HEIDELBERGCEMENT: Piata cimentului poate creste usor in 2016
HEIDELBERGCEMENT: Piata cimentului poate creste usor in 2016
Producatori & Furnizori Publicat de Elena Icleanu 28 Iun 2016 11:19
Piata cimentului din Romania a crescut usor in primele trei luni ale acestui an, comparativ cu acelasi interval din 2015, in special datorita conditiilor meteorologice favorabile din aceasta perioada, potrivit datelor HeidelbergCement Romania (fosta Carpatcement), subsidiara locala a producatorului german HeidelbergCement. Totusi, dinamica activitatii a incetinit in trimestrul al doilea. "Conditiile meteo nefavorabile, dominate de precipitatii abundente, au afectat lucrarile de constructii si, implicit, consumul. Este greu de estimat cat a fost impactul conditiilor meteo si cat cel datorat evolutiei pietei in sine. In perioada urmatoare, nu se intrevad noi proiecte mari, astfel ca, pana la finalul anului 2016, probabil ca piata cimentului va inregistra o usoara crestere, intr-un scenariu optimist, fata de nivelul din 2015. Importanta este relansarea de proiecte mari si cresterea increderii in investitii in general", a declarat Florian Aldea, directorul general al HeidelbergCement Romania.
Potrivit managerului, incertitudinele legate de intrarea in vigoare a legii privind darea in plata au generat o situatie de expectativa pe piata investitiilor private si, in special, in sectorul constructiilor rezidentiale. "In general, putem spune ca s-a inregistrat o scadere a numarului de proiecte pe toate segmentele de pe piata (rezidential, nerezidential si de infrastructura). In acest context, lansarea proiectelor de infrastructura poate genera crestere", a explicat Florian Aldea.
Potrivit datelor publice, cifra de afaceri realizata de HeidelbergCement Romania s-a stabilizat, anul trecut, la circa 750 milioane de lei (-2%). "Rezultatele din 2015 arata ca, prin calitatea produselor si serviciilor noastre, prin reducerea riscului de acumulare a creantelor, respectiv prin securizarea incasarilor, prin optimizarea costurilor, prin determinarea si profesionalismul intregii echipe, vanzarile au confirmat efortul depus", a precizat managerul HeidelbergCement Romania.
Totusi, livrarile de ciment realizate de companie in primul trimestru al acestui an s-au inscris pe un trend puternic ascendent, datorat revenirii pietei locale a constructiilor si vremii favorabile. Potrivit datelor incluse in cel mai recent raport financiar al grupului, rata profitabilitatii activitatii operationale inainte de amortizare s-a imbunatatit, ca urmare a cresterii importante a cantitatilor comercializate in contextul unei reduceri a costurilor variabile.
In continuare, printre problemele din domeniu, Florian Aldea a reamintit lipsa de predictibilitate si increderea scazuta a investitorilor, care, in contextul dat de volatilitatea cadrului macroeconomic, dificultatea finantarii proiectelor, riscurile de neincasare si intarzierile la plata creantelor, presiunile asupra cursului de schimb si de fluctuatiile preturilor combustibililor, reprezinta, in continuare, provocari majore cu care se confrunta toti competitorii de pe piata constructiilor din Romania.
***
HeidelbergCement detine in tara noastra 7 cariere si 7 balastiere de agregate localizate in 12 judete, cu un numar total de peste 1.000 de angajati. Compania mai administreaza, la nivel national, trei fabrici de ciment (la Tasca, Fieni si Chiscadaga) si 19 statii de betoane, avand un rulaj anual mediu de circa 200 milioane de euro.
 
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
SISECAMABONARE REVISTERAWLPLUGALLBIM
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
siniat
concelex
Acvatot 2019
quadratum
noark
CDS
strabag nivel 1
MAKITA
theda mar
EDIT-Structural
CONCEPT STRUCTURE
leviatan
viarom
rigips
Ubitech
ERBASU CONSTRUCT
ness project

Parteneri

HABITAT
top 500
AHK 2022
FPSC_2019
ef-de-n
top 500
econet
top 500
AICPS_30
ROGBC 2016

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander