Heidelberg Materials Romania lanseaza evoBuild, noua gama de produse sustenabile |
Produse & Tehnologii Publicat de AG&F 28 Iun 2024 13:39 |
Heidelberg Materials Romania lanseaza luna aceasta noua gama de produse si servicii sustenabile si digitale, deschizand calea industriei de constructii catre o economie circulara, cu zero emisii nete.
Principala noutate o reprezinta gama evoBuild®, ale carei produse se caracterizeaza prin proprietati clare si bine definite de sustenabilitate. Acestea pot fi produse cu amprenta redusa de carbon (cum ar fi cimentul si betonul), produse circulare (cu continut de materiale reciclate sau consum redus de material) sau produse care combina ambele caracteristici.
In cazul celor cu amprenta redusa de carbon, acestea trebuie sa reduca emisiile de CO₂ cu cel putin 30% fata de valorile de referinta*, gradual putand ajunge si la valori procentuale mai mari, iar in cazul celor circulare, acestea trebuie sa contina minimum 30% agregate reciclate sau sa utilizeze cu cel putin 30% mai putin material. Standardele sunt aplicabile la toate produsele din categoriile ciment, beton si agregate. Aceleasi criterii se aplica in toate tarile si societatile Grupului Heidelberg Materials din intreaga lume, oferind o incadrare clara, unitara si transparenta pentru toate produsele sustenabile din portofoliu, iar de la inceputul acestui an, toate tarile in care Grupul Heidelberg Materials este prezent, au demarat procesul de integrare treptata a produselor sustenabile existente in portofoliul evoBuild®.
"Unul dintre obiectivele noastre majore este de a genera 50% dintre veniturile globale din produse sustenabile pana in 2030. Sa reducem emisiile de CO2 cu aproape 50% fata de nivelul inregistrat in anul 1990. Aceasta promisiune vine cu numeroase provocari, dar cu la fel de multa determinare din partea intregii echipe, care lucreaza pentru a oferi produse la cele mai inalte standarde de calitate, prin metode responsabile din punct de vedere ecologic si social.”, a declarat Adrian Greavu, Director de vanzari ciment al Heidelberg Materials Romania, in cadrul evenimentului de lansare.
Gama de produse evoBuild® aflata in portofoliul Heidelberg Materials Romania include sortimentele ambalate si livrate la sac CEM II/B-M(S-LL) 42,5R si cimentul de zidarie si tencuiala MC 12,5 - Z100, precum si sortimentul livrat vrac CEM III A 42,5N-LH.
O alta noutate a companiei o reprezinta platforma digitala hmbeton.ro, o solutie integrata care simplifica procesul de achizitie a betonului si ofera si flexibilitate clientilor, care pot gestiona proiectele lor, chiar si atunci cand sunt in miscare. hmbeton.ro permite urmarirea betonului, de la locul de incarcare, pana la destinatie, aspect care nu doar ca faciliteaza o planificare mai precisa a proiectului, dar permite si monitorizarea transportului in timp real si gestionarea potentialelor intarzieri sau blocaje pe traseu.
"Platforma pune la dispozitie clientilor atat gama completa de produse si servicii pentru aplicatii practice, cat si o serie de informatii despre cele mai noi servicii sau instrumente digitale care pot fi utile pe parcursul dezvoltarii proiectelor. De exemplu, clientii pot opta pentru utilizarea senzorului GiaTec, acesta monitorizand in timp real stadiului intaririi betonului si, astfel, permite eficientizarea activitatilor pe santiere, prin alegerea momentului optim de decofrare si continuare a turnarilor.”, a explicat Mihaela Traistaru, Directorul diviziei de betoane a Heidelberg Materials Romania, in cadrul evenimentului.
Toate aceste actiuni sunt in linie cu masurile de sustenabilitate si digitalizare ale grupului Heidelberg Materials, care anunta si in Romania noutati cu privire la evoZero, primul ciment din lume cu zero emisii nete de CO2, datorita tehnologiei de captare.
"evoZero atinge nivelul net-zero emisii prin implementarea tehnologiei de captare si stocare a carbonului la fabrica noastra din Brevik, Norvegia. Acesta va fi primul ciment cu zero emisii nete de CO2, datorita tehnologiei de captare, produs la scara larga si va fi disponibil in doua variante, varianta fizica si varianta virtuala, adaptate la nevoile si locatiile clientilor. Contabilizarea si alocarea reducerii de emisii CO2 prin captare se realizeaza in mod transparent si au trasabilitate certificata prin utilizarea tehnologiei „blockchain”, in cazul transferului de atribute de reducere a emisiilor.”, detaliaza Florian Aldea, Director General al Heidelberg Materials Romania.
|