Agenda Constructiilor
Luni, 26 Februarie 2024
Frontale
Home - Stiri - Produse & Tehnologii - KADRA: Solutii verzi pentru transformarea aglomerarilor urbane in orase inteligente
KADRA: Solutii verzi pentru transformarea aglomerarilor urbane in orase inteligente
Produse & Tehnologii Publicat de Stelian DINCA 24 Iun 2021 12:27
Orasele inteligente sunt orase care au implementat sisteme de masurare a unor parametri (care vizeaza energie, transport, calitatea aerului, securitate etc.) pentru a putea optimiza consumul de resurse. Cu astfel de sisteme integrate, viata fiecarui locuitor se imbunatateste considerabil. Conceptul de smart mobility, considerat specific oraselor viitorului, se poate intalni astazi in tarile dezvoltate tehnologic, insa exista si in Romania initiative de proiecte sau sisteme de acest fel in orase precum: Alba Iulia, Cluj-Napoca, Sibiu, Brasov, Bucuresti etc. KADRA, furnizor de solutii automate integrate de inginerie de acces, este preocupata in permanenta de inovatie, iar dezvoltarea oraselor inteligente este una dintre prioritatile companiei. Deschizator de drumuri in ceea ce priveste solutiile de automatizare a usilor, portilor si ferestrelor, de management al parcarilor (Parkomatic) sau de sisteme automate de evacuare a fumului, KADRA militeaza pentru dezvoltarea oraselor inteligente care ar rezolva o serie dintre problemele cu care se confrunta societatea romaneasca.
Astfel, in contextul in care in Romania nevoia de sistematizare si gestionare inteligenta a mobilitatii urbane este una acuta, KADRA vine cu solutii de smart mobility menite sa contribuie la fluidizarea traficului si a locurilor de parcare, la imbunatatirea infrastructurii pentru masinile electrice. Cresterea accelerata a marilor orase din Romania, existenta unor fluxuri constante de autovehicule in parcarile publice, construirea unor cladiri de birouri si centre comerciale cu un trafic intens sunt motive care justifica optiunea de implementare a unui sistem de management integrat al locurilor de parcare.
Cum transformam aglomerarile urbane in orase inteligente? KADRA propune o serie de solutii eficiente si green, care se pot integra in sisteme de tipul Smart Mobility, cum ar fi:
1. Parcari biciclete - sunt sisteme in plan vertical, complet automatizate, destinate celor ce doresc sa isi depoziteze bicicleta intr-un mediu sigur, uscat si curat.
2. Statii de incarcare electrice - sunt sursa de energie pentru masinile electrice, pot fi monitorizate pentru a sti in permanenta cand exista locuri de incarcare libere.
3. Camere LPR - pe baza unor camere de recunoastere a numerelor de inmatriculare, un sistem informatic, urmand o serie de reguli, permite accesul in parcari cu bariera.
4. Sisteme PGS - permit monitorizarea locurilor libere (si ghidaj spre ele) intr-o parcare, se pot conecta la aplicatii online.
5. Sisteme de ticketing avansate - cu acelasi bilet se poate rezerva locul de parcare, dar si locul pentru spectacol.
6. Statii de plata automata a parcarii cu telefon sau smart watch (ceas inteligent) cu posibilitate de generare de date statistice.
7. Parcometre stradale care pot indica numarul de locuri libere prin integrarea cu sisteme informatice.
Octavian Fanea, CEO al companiei Kadra, e de parere ca „un sistem de management al locurilor de parcare ca solutie de smart mobility ar putea duce la reducerea traficului rutier dintr-un oras cu pana la 30%”, tocmai de aceea KADRA a investit intr-o divizie de smart mobility, plecand chiar de la sistemul de parcari Parkomatic. „Ideea de Parkomatic a plecat de la sistemul de parcari, dar noi am mers mai departe in dezvoltarea acestei zone - si aici ma refer la zona de management al parcarilor, pana la zona de trafic verde in oras. Astfel, am ajuns sa avem acum o divizie de smart mobility unde incercam sa inovam in mod constant.“
De asemenea, sistemul Parkomatic dezvoltat de KADRA si lider in managementul parcarilor automate pe piata din Romania a lansat aplicatia GoPark, care isi propune sa schimbe experienta legata de parcare atat pentru administratorii acestor facilitati, cat si pentru soferi. Astfel, in contextul nevoii de digitalizare si al trendului de utilizare a solutiilor smart, Parkomatic a dezvoltat GoPark, o aplicatie conceputa integral de specialistii KADRA, un produs inovator al companiei, care vine sa completeze portofoliul Parkomatic de management al sistemelor de parcare.
„Aplicatia GoPark este un demers firesc al dorintei noastre de a tehnologiza si moderniza sistemele existente. Aplicatia va accesoriza sistemele Parkomatic, usurand astfel atat viata proprietarilor de parcari, cat si pe cea a soferilor care, prin intermediul ei, vor fi mult mai bine informati, vor putea accesa mult mai simplu parcarile si vor plati rapid si in siguranta. As rezuma aceste facilitati prin doua cuvinte: comoditate si modernism”, spune Radu Opris, Co-fondator & Business Development Manager KADRA.
Toate aceste inovatii vin in contextul in care: KADRA a fost prima companie romaneasca ce a introdus plata cu cardul la automatele de plata ale parcarilor, a introdus in premiera optiunea platii contactless cu smartphone-ul la statia automata de plata a parcarii. Sistemul de management al parcarii furnizat de KADRA este singurul din tara echipat cu terminale cu posibilitate de plata contactless, atat cu cardul bancar, cat si cu smartphone-ul.
Echipa KADRA, companie cu capital suta la suta romanesc, detinuta de Radu Opris, Andreea Strugaru si Monica Sagmar, a imbratisat de mult timp ideea de Smart Mobility si Smart City si crede in beneficiile pe care le aduc inovatiile in tehnologie, beneficii care se rasfrang asupra vietii fiecarui locuitor in parte. Prin noua aplicatie GoPark, produs dezvoltat in laboratoarele Research&Development ale companiei, KADRA demonstreaza inca o data ca aceasta este directia de dezvoltare a companiei.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
hiltiRAWLPLUGALLBIMABONARE REVISTE
ROCKWOOL 196
Editia
NOIEMBRIE/DECEMBRIE 2023!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 179 (Noiembrie-Decembrie 2023)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
quadratum
Ubitech
theda mar
leviatan
CONCEPT STRUCTURE
MAKITA
concelex
top 500
strabag nivel 1
top 500
viarom
Acvatot 2019
rigips
ERBASU CONSTRUCT
top 500
noark
CDS
FRONTALE

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
ROGBC 2016
econet
ef-de-n
AICPS_30

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu